La Boheme: υψηλής ποιότητας ιταλική κουζίνα στο λαιμό της Βουλιαγμένης

la-boheme-upsilis-poiotitas-italiki-kouzina-sto-laimo-tis-bouliagmenis

ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Μια μοναδική γευστική εμπειρία στο εστιατόριο «La Boheme», στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, με αυθεντικές ιταλικές συνταγές.

Με δυνατά του «χαρτιά» την αυθεντική ιταλική κουζίνα και τη μαγευτική τοποθεσία στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, το εστιατόριο La Boheme του ξενοδοχείου Plaza, αποτελεί μια από τις πιο κομψές επιλογές για φαγητό στα νότια προάστια με ανανεωμένο μενού για τον φετινό χειμώνα.

Η λιτή αλλά κομψή του διακόσμηση στο εσωτερικό υστερεί ίσως του εντυπωσιακού του κήπου και της καλοκαιρινής βεράντας, αλλά τα καλοφτιαγμένα, δημιουργικά και γευστικά του πιάτα με μεστές, πλούσιες γεύσεις, είναι εκείνα που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στο τέλος.

Παρότι εστιατόριο ξενοδοχείου, μοιάζει να λειτουργεί ως ξεχωριστός χώρος, αν και θα μπορούσε να τονίσει λίγο περισσότερο την ταυτότητά του. Πάντως αποτελεί έναν «ζεστό», καλαίσθητο χώρο, χωρίς περιττή λάμψη και προσπάθειες εντυπωσιασμού -που ίσως να περίμενε κανείς για την περιοχή όπου βρίσκεται- και με σωστό σέρβις.

Στο… ψητό τώρα, η κουζίνα του La Boheme είναι κλασική ιταλική, με πιάτα ιδιαίτερα καλοφτιαγμένα, από τη σεφ Μαρία Σεργιάννη. Το μενού περιλαμβάνει τέλεια χυλωμένα ριζότι και δέκα διαφορετικά, ευφάνταστα και άψογα βρασμένα χειροποίητα ζυμαρικά και αρκετά κυρίως πιάτα με εύστοχες και ισορροπημένες επιλογές ψαριού, κρέατος και κοτόπουλου.

Τη γευστική… αυλαία άνοιξαν μερικά κομμάτια από γευστικότατη παρμεζάνα, ζεστό τυρόψωμο και μπρουσκέτες με τομάτα και σκόρδο.

Στη συνέχεια δοκιμάσαμε τη νόστιμη focaccia με γέμιση τριών τυριών (starching, μοτσαρέλα, παρμεζάνα) και ένα από τα πιάτα ημέρας, τα χειροποίητα ζυμαρικά strozzapreti (κάτι σαν "βίδες") με κρεμώδες τυρί stracchino, κολοκυθάκι και prosciutto. Τα ζυμαρικά ήταν ιδανικά βρασμένα al dente και η ισορροπία των τριών συστατικών της σάλτσας, τέλεια.

Από τα κυρίως πιάτα, διαλέξαμε Tagliatta, λεπτές φέτες κόντρα μοσχαριού με ελαιόλαδο, ρόκα και σως από αρωματισμένο balsamico. Το μέτρια ψημένο κρέας –όπως το ζητήσαμε- ήταν ζουμερό και ταυτόχρονα μαλακό, αναδεικνύοντας όλη του τη γεύση.

Από σαλάτες δοκιμάσαμε την Insalata Boheme με μαρούλι, κουκουνάρι, καρύδια, σταφίδες, και φλούδες παρμεζάνας. Κλασική επιλογή, αλλά εγγυημένη.

Το επιδόρπιο μας ικανοποίησε κατά το ήμισυ, καθώς οι νόστιμες μπάλες semifreddo, του κλασικού παγωμένου γλυκού της Ιταλίας, από παγωτό και αφράτη μους ήταν σαφώς ανώτερες από το cheesecake με την, παραπάνω από όσο θα έπρεπε, αφράτη κρέμα. Το μενού διαθέτει επίσης πανακότα με σιρόπι καραμέλας, προφιτερόλ με γέμιση βανίλιας Μαδαγασκάρης και ζεστή σοκολάτα γάλακτος και άλλες λαχταριστές λιχουδιές.

Η γευστική… αυλαία έκλεισε με γκράπα με γεύση φρούτων, το ιδανικότερο χωνευτικό!

Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει αρκετές ελληνικές και ιταλικές ετικέτες, ενώ σερβίρονται και πολύ καλά κρασιά με το ποτήρι.

Οι τιμές είναι κάπως «τσιμπημένες», αλλά δικαιολογούνται από την ποιότητα των πιάτων και των υλικών.

Πληροφορίες: La Boheme, Λητούς 14, Βουλιαγμένη, 210 9670147.

Πόπη Αθανασοπούλου

[email protected]