«Θα σε κάνω βασίλισσα»: ένα μίνιμαλ wine bar με άποψη

tha-se-kano-vasilissa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Δεν είναι πλέον πολλοί αυτοί που δεν ξεχνούν ότι, παρά την κρίση, η δημιουργικότητα στο χώρο της εστίασης, όταν συνδυάζεται με ποιότητα και σωστές τιμές, αποτελεί μια ξεχωριστή λύση. Το wine bar «Θα σε κάνω βασίλισσα», ευτυχώς, βρίσκεται μέσα σε αυτούς, αποτελώντας νέα άφιξη στον Βοτανικό.

Ο γνωστός στην αθηναϊκή πιάτσα Δημήτρης Λίτινας (εστιατόριο Αριστερά-Δεξιά) αποφάσισε να κινηθεί εκκεντρικά, επιλέγοντας έναν πρώην αποθηκευτικό χώρο στην Ιερά Οδό. Εκεί ακολούθησε μια λιτή διακόσμηση και τοποθέτησε σε μια κομψή γυάλινη προθήκη όλες τις οινικές επιλογές του. Εκτός, άλλωστε, από επιχειρηματίας είναι και χημικός-οινολόγος, που σημαίνει ότι συμβουλεύει κάθε παρέα τι να επιλέξει από την πραγματικά πλήρη συλλογή του, που φιλοξενεί κρασιά από όλα τα σημεία του ορίζοντα. Το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε ένα υπεραναλυτικό wine list που μπορεί να καλύψει και τον πιο απαιτητικό οινογευσιγνώστη.

Όσον αφορά το μενού που θα συνοδεύσει το κρασί σας, αυτό είναι στο πνεύμα του ποιοτικού και απέριττου διάκοσμου, που έχει φιλοτεχνήσει όλο τον πρώην αποθηκευτικό χώρο. Πέντε με έξι πιάτα κάθε ημέρα (πατάτες με σκόρδο, σουφικό κ.ά), όλα ταγμένα να τέρψουν τον ουρανίσκο σας, μαζί με το κρασί που θα επιλέξετε.

Ο χώρος, παρ’ όλο που υπήρξε πρώην βιομηχανοστάσιο, συμβολίζοντας και την οικονομική ακμή του προηγούμενου αιώνα, είναι «ζεστός» και διαθέτει ένα μεγάλο πατάρι, το οποίο μπορεί να παραχωρηθεί, στο ίδιο πνεύμα, για διάφορα events, από εικαστικές και επιχειρηματικές παρουσιάσεις, μέχρι συνεντεύξεις Τύπου και άλλες συγκεντρώσεις.

Ιδανικό μέρος να πιείτε το κρασί σας και να νιώσετε λίγο βασιλιάδες και βασίλισσες με τις οινικές και μη γεύσεις του.

Πληροφορίες: «Θα σε κάνω βασίλισσα», Ιερά Οδός 64 και Βεροίας 13 (είσοδος από Βεροίας), 2103459299, από 15 ευρώ το άτομο, https://www.facebook.com/thasekanovasilissa/?fref=photo

Αναστάσιος Τσομπανίδης