3 ημέρες γεμάτες κρασί και γνώση στο νέο σεμινάριο της Genius in Gastronomy
Λίγο πριν αρχίσετε να τσουγκρίζετε στην υγειά σας λόγω Χριστουγέννων, μάθετε τα πάντα για το κρασί και τα αμπελοοινικά θέματα σε ένα εκπαιδευτικό 3ήμερο, όπου η Αμπελοοινική και η Genius in Gastronomy ενώνουν δυνάμεις.
Το κρασί δεν είναι απλή υπόθεση κι αυτό το ξέρουν καλά οι ειδικοί. Γι’ αυτό και η Genius in Gastronomy, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος Wine and Sommelier Expert Course, θα φιλοξενήσει για ένα εκπαιδευτικό 3ήμερο την Αμπελοοινική.
Η Αμπελοοινική ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό την παροχή επιστημονικών υπηρεσιών στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον αμπελοοινικό κλάδο. Η ομάδα της αποτελείται από έναν πυρήνα νέων επιστημόνων της Αμπελουργίας και της Οινολογίας, με πλήρη κατάρτιση και αξιόλογη εμπειρία στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ η λειτουργία της έχει πιστοποιηθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης, εξασφαλίζοντας την ακρίβεια και επαναληψιμότητα των εργαστηριακών αναλύσεων, καθώς και την συστηματοποίηση και εμπιστευτικότητα των παρεχόμενων συμβουλευτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, από το 2007, η Αμπελοοινική συμμετέχει στο διεθνές σύστημα διεργαστηριακών δοκιμών (ring tests) με ακόμη 200 οινολογικά εργαστήρια της Ευρώπης.

Στο εν λόγω σεμινάριο, το οποίο θα διεξαχθεί 18-19 και 20 Δεκεμβρίου, με περιορισμένο αριθμό θέσεων για συμμετοχή και αυστηρή σειρά προτεραιότητας, θα έχετε την ευκαιρία μέσα σε 12 ώρες να ασχοληθείτε με την παρακάτω θεματολογία.
Γενετική/Αμπελογραφία
• Προέλευση αμπέλου, είδη και οικογένεια
• Ποικιλίες αμπέλου (διεθνείς / ελληνικές)
• Γεωγραφία ποικιλιών
• Ποικιλίες με εμπορικό ενδιαφέρον
• Συνωνυμίες
• Διασταυρώσεις (τεχνητές, τυχαίες)
• Υποκείμενα
• Πολλαπλασιασμός και εμβολιασμός
Έδαφος/Γονιμότητα
• Κατάταξη εδαφών
• Terroir
• Εδάφη γνωστών αμπελουργικών περιοχών Κ/Γ
• Αξιολόγηση τοποθεσίας Κ Όρια, σχέση επιθυμητού προϊόντος και τοποθεσίας
• Βελτίωση τοποθεσίας
• Σχέση εδάφους – υποκειμένου – ποικιλίας
• Έδαφος και κρασί
• Γονιμότητα και διαχείριση εδάφους
Διαχείριση βλαστικού τοιχώματος/σχήματα αμπελιού
• Φαινολογία
• Φύτευση και διαμόρφωση αμπελώνων
• Προσανατολισμός και έκθεση
• Πυκνότητα φύτευσης
• Συστήματα στήριξης
• Χειμερινό κλάδεμα
• Διαχείριση φυλλικής επιφάνειας, θερινά κλαδέματα
• Εδαφοκάλυψη και ζιζάνια

• Μυκητολογικές ασθένειες
• Εχθροί
• Ολοκληρωμένη διαχείριση
• Αειφόρος αμπελουργία
• Βιολογική αμπελουργία
• Βιοδυναμική αμπελουργία
Οινοποίηση
• Τρύγος (χειρωνακτικός/μηχανικός)
• Απορραγισμός/σπάσιμο
• Προζυμωτικές διεργασίες
• Αλκοολική ζύμωση
• Μηλογαλακτική ζύμωση
• Ερυθρή/Ροζέ/Λευκή οινοποίηση
• Ειδικοί τύποι οίνων (αφρώδεις, γλυκοί, ενισχυμένοι)
Ωρίμανση/Παλαίωση
• Σταθεροποίηση/διάυγαση
• Μεταβολές κατά τη παλαίωση
• Τεχνικές παλαίωσης
• Εμφιάλωση
• Πωματισμός
• Βαρέλια/ξύλα
Αν το κρασί είναι για εσάς κάτι παραπάνω από ευκαιρία να τσουγκρίσετε το ποτήρι σας, κάντε το βήμα!
Πληροφορίες: Genius in Gastronomy, www.geniusingastronomy.gr, 2121006520 (13.00-20.00), 6947709991 (13.00-20.00), [email protected], [email protected], κόστος: 450 ευρώ/άτομο







