Τι τρώνε για να γλυκαθούν τα Χριστούγεννα σε διάφορες χώρες του κόσμου;

keik-frouton-xristougenna
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα, ο κουραμπιές και το μελομακάρονο βρίσκουν πάντα το δρόμο τους προς το πιάτο μας. Σε άλλες χώρες, όμως, δεν έχουν ιδέα τι είναι τα μελομακάρονα και μάλλον ούτε θέλουν να μάθουν, αφού έχουν τα δικά τους λαχταριστά γλυκά.

Δείτε τον ΟΔΗΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016/2017 του clickatlife

Früchtebrot, Γερμανία

Γνωστό και ως κέικ φρούτων, το Früchtebrot μπλέκει τη γλυκύτητα του μελιού με ένα μείγμα αποξηραμένων φρούτων, όπου όλα μαζί ψήνονται στο φούρνο και δίνουν ένα ζεστό, φρέσκο και λαχταριστό κέικ, που καταναλώνεται συνήθως το πρωινό των Χριστουγέννων.

Κουλουράκια Pfeffernüsse, Γερμανία

Καλυμμένα με ζάχαρη άχνη και φτιαγμένα με μείγμα ζεστών μπαχαρικών, τα κουλουράκια αυτά βρίσκονται σε κάθε σπίτι αυτή την εποχή στη Γερμανία.

Bûche de Noël, Γαλλία

Πρόκειται για κλασικό γαλλικό γλυκό, που είναι ουσιαστικά κέικ-κορμός, φτιαγμένο έτσι ώστε να μοιάζει με κούτσουρο, με σοκολάτα και διάφορα διακοσμητικά, όπως Άγιο Βασίλη, έλκηθρα κ.ά.

King Cake, Ρωσία

Φαίνεται πως στη Ρωσία είναι γενναιόδωροι με τα γλυκά τους, αφού η εκπληκτική αυτή τούρτα αποτελείται από 3 στρώσεις (μία με κρέμα κακάο, μία με κρέμα με παπαρουνόσπορο και μία με κρέμα με καρύδια) και μπόλικο πασπαλισμένο καρύδι στην κορυφή.

Struffoli, Ιταλία

Μικρές μπουκίτσες τηγανητής ζύμης φουντουκιού με ξύσμα λεμονιού και υπέροχη γεύση, τα struffoli πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη ή μέλι και προσφέρονται τις γιορτές στην Ιταλία. Κανείς δεν τους λέει «όχι» εύκολα.

Amaretti, Ιταλία

Είναι ουσιαστικά τα ιταλικά αμυγδαλωτά, τα οποία φτιάχνονται με πολύ λίγα υλικά και δεν λείπουν από κανένα ιταλικό σπίτι τα Χριστούγεννα.

Chrusciki, Πολωνία

Φανταστείτε ζύμη τηγανητή σε σχήμα φιόγκου, με ξινόκρεμα, λίγο ουίσκι, ξύσμα πορτοκαλιού και μπόλικη ζάχαρη άχνη πασπαλισμένη πάνω τους.

Risgrynsgröt, Σουηδία

Γλυκιά, με ακριβώς την κατάλληλη ποσότητα κανέλας, η σουηδική πουτίγκα ρυζιού είναι ένα από τα πιο απολαυστικά χριστουγεννιάτικα γλυκά της Σουηδίας.

Πάβλοβα, Αυστραλία

Το πασίγνωστο γλυκό με βάση τη μαρέγκα, που πήρε την ονομασία του από τη μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα. Καταναλώνεται κατά κόρον το καλοκαίρι και βρίσκεται συχνά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι των Αυστραλών, αφού γι’ αυτούς Χριστούγεννα σημαίνουν καλοκαίρι. Τα σμέουρα, η μπανάνα, τα φρούτα του πάθους, οι φράουλες είναι συνηθισμένα υλικά της, τα οποία δημιουργούν και εντυπωσιακή παρουσίαση.

Nanaimo bars, Καναδάς

Οι μπάρες αυτές προσφέρουν 3 στρώσεις γλυκού σε μια μπουκιά: η κάτω στρώση είναι γλυκιά και τραγανή, η μεσαία δίνει μια πιο απαλή και γαλακτώδη υφή και η τρίτη συνεισφέρει με την απαραίτητη ποσότητα σοκολάτας. Τα Nanaimo bars είναι απαραίτητα σε κάθε χριστουγεννιάτικο δείπνο του Καναδά.