Το 5ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας έκλεισε με απεριτίφ

5o-festibal-gallikis-gastronomias-liksi
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Για ένα μήνα, η γαλλική κουζίνα πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πόλη, στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, το οποίο γιόρτασε τη λήξη του με την εκδήλωση «Γαλλικό Απεριτίφ» στη Στοά Αρσακείου.

Γαλλικές γεύσεις, αρώματα και δραστηριότητες κατέκλυσαν την πόλη το μήνα που μας πέρασε, με αφορμή το 5ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, το οποίο μας έβαλε για τα καλά στα «άδυτα» της γαλλικής κουζίνας.

Όλα τα ωραία, όμως, έχουν ένα τέλος και την Κυριακή 13/12 πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση-λήξη του φεστιβάλ, το περίφημο «Γαλλικό Απεριτίφ» στη Στοά Αρσακείου, μία από τις ιστορικές στοές της Αθήνας. Το απεριτίφ για τους Γάλλους είναι μια ιδανική στιγμή χαλαρής διάθεσης πριν από το δείπνο που ξεκινάει συνήθως με ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο απόσταγμα κι εστιάζει στην απόλαυση της παρέας.

Το απόγευμα της Κυριακής, οι σπουδαστές της Σχολής Etoile by Les Chefs αποδείχθηκαν αντάξιοι της αποστολής τους προσφέροντας μία σύγχρονη προσέγγιση της γαλλικής γαστρονομίας στους παρευρισκόμενους. Από νωρίς το απόγευμα κι έως αργά το βράδυ, καλεσμένοι, περαστικοί και γνωστοί foodies της πόλης γεύθηκαν «ανατρεπτικούς» κι εύγευστους συνδυασμούς αλμυρών και γλυκών γεύσεων που πλαισιώθηκαν με ελαφρύ απεριτίφ. Η ανταπόκριση των παρευρισκομένων ήταν εξίσου θερμή για τα amuse-bouches γαλλικής έμπνευσης, όσο και για το γαλλικό απόσταγμα Lillet.

Από την εκδήλωση δεν έλειπαν και οι γαλλικές μουσικές επιλογές από τον DJ Spector, όπως και ο χορός, με τις τις εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες των Athens Boogie. Υπό τον περίτεχνο γυάλινο θόλο της Στοάς Αρσακείου, οι παρευρισκόμενοι στο «Γαλλικό Απερτίφ» του Φεστιβάλ μεταφέρθηκαν σε μια άλλη εποχή "très swing" κι εορταστική, μεταδίδοντας στο κέντρο της πόλης το περίφημο γαλλικό "joie de vivre". Όπως σημείωσε και κάποιος από τους παρευρισκόμενους «Εάν σκοπός του απεριτίφ είναι να μας ανοίξει την όρεξη τότε μπορώ να πω ότι σήμερα ο στόχος επετεύχθη: Μας άνοιξε η όρεξη για γαλλική γαστρονομία!»