Το καλλιτεχνικό και κοσμοπολίτικο Collage υποδέχεται το 2016

collage Konstantinos Tsakmaz
ΤΡΙΤΗ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Αυθεντική latte art, μυρωδάτα χαρμάνια, μεσογειακή και διεθνής κουζίνα, ευφάνταστα κοκτέιλ, aperitivos και λαμπερά πάρτι σας περιμένουν στον εορταστικό χώρο του Collage, στο κέντρο της Αθήνας.

Μια βόλτα στην καρδιά του ιστορικού κέντρου ανάμεσα στη Πλάκα, το Μοναστηράκι και την Ερμού, είναι ιδιαίτερα τονωτική ακόμα και αν δεν συνοδεύεται από ψώνια σε κάποιο από τα δεκάδες καταστήματα που μας... αποπροσανατολίζουν.

Αν φτάσετε ως εκεί εν μέσω εορτών, σε απόσταση αναπνοής από το εκκλησάκι της Καπνικαρέας σας περιμένει ο πολυχώρος Collage, ένα καφέ-εστιατόριο-μπαρ και εκθεσιακός χώρος με ιδιαίτερη ταυτότητα, που απλώνεται σε εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα στα δύο επίπεδα του διώροφου κτιρίου που το φιλοξενεί.

Ανοικτό από το 2013, το Collage και ο εκθεσιακός του χώρος The Loft έχουν ήδη κερδίσει τις καρδιές των Αθηναίων και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα hot-spot του κέντρου. Ο ψηλοτάβανος και άπλετος χώρος με τη μοντέρνα βιομηχανική αισθητική και τις ζεστές πινελιές ξύλου, το δάπεδο-καλντερίμι που αναπαράγει την αίσθηση της πόλης μέσα στο μαγαζί, τα design έπιπλα, τα έξυπνα διαχωριστικά και οι ζεστές γωνιές που δημιουργούν, σφύζουν από ζωή και κίνηση όλες τις ώρες τις ημέρας, είτε πρόκειται για καφέ και φαγητό, είτε για ποτό και πάρτυ, είτε για art exhibitions και corporate events.

Konstantinos Tsakmaz

Ειδικά αυτές τις ημέρες, η χριστουγεννιάτική του διακόσμηση δημιουργεί ένα ακόμη πιο «ζεστό» κλίμα και όλα δείχνουν ότι το Collage είναι έτοιμο να υποδεχτεί το 2016 πλήρως ανανεωμένο σε όλα τα επίπεδα.

Με άξονα την κορυφαία εξυπηρέτηση, το Collage έχτισε μία δυνατή τετράδα με manager τον γνωστό από την θητεία του σε γνωστά Αθηναϊκά spots Πάνο Καΐτση, chef τον ανερχόμενο Γιάννη Μαράκα με μεταγραφή από το ιστορικό μανιάτικο ξενοδοχείο Κυρίμαι, barista τον καλλιτέχνη της latte art Δημήτρη Μήτση και mixologist-bartender τον ευρηματικό Ορέστη Ρούτση.

Παράλληλα, η διαμόρφωση του χώρου έλαβε νέες κατευθύνσεις με ένα μεγάλο bar να δεσπόζει στην κεντρική σάλα, ένα ελαφρώς υπερυψωμένο επίπεδο να φιλοξενεί τα τραπέζια του αναβαθμισμένου εστιατορίου και την κονσόλα του dj να βρίσκεται πλέον μέσα στην καρδιά του πάρτυ.

Konstantinos Tsakmaz
Για all-day καταστάσεις

Στο Collage η ημέρα ξεκινάει από νωρίς το πρωί με υπέροχα ροφήματα και μυρωδάτα χαρμάνια καφέ που έχουν φτιαχτεί από την Taf αποκλειστικά για το Collage και παρουσιάζονται με καλλιτεχνικές πινελιές εντυπωσιακής latte art. Συνεχίζεται με απογευματινά aperitivo και ευφάνταστα cocktails και τελειώνει με λαμπερά πάρτυ και σπέσιαλ καλεσμένους Έλληνες και διεθνείς djs και μερικά από τα πιο σημαντικά Ελληνικά συγκροτήματα.

Στο νέο μενού του εστιατορίου διακρίνεται η ικανότητα του chef Γιάννη Μαράκα να παρουσιάσει ένα μενού ελληνικού bistrot με χαρακτηριστικά πιάτα και πινελιές από τις πιο σημαντικές κουζίνες του κόσμου, δημιουργικά εκτελεσμένες με φρέσκα υλικά, φαντασία και πολλή φινέτσα, συνοδευόμενες από την ανάλογη πλούσια σε επιλογές λίστα κρασιών.

Konstantinos Tsakmaz

Βελούδινο μοσχαρίσιο καρπάτσο με ψητά παντζάρια και mousse από κατσικίσιο τυρί, καπνιστό χέλι με φακές και κρέμα παντζαριού και τυριού caprino, μοσχαρίσιο outside skirt με πουρέ πατάτας εκραζέ και καπνιστό τυρί scamorza (φωτό), σολομός σε μαρινάδα μελιού, σόγιας και ginger με stir fry λαχανικών, burger black angus με καπνιστή μοτσαρέλα, αυθεντικές ιταλικές πίτσες σε λεπτή και τραγανή ζύμη και τα δεκάδες ξεχωριστά γλυκά του καταλόγου είναι μερικές ιδανικές επιλογές.

Konstantinos Tsakmaz

Στη ριζικά ανασχεδιασμένη λίστα με τα cocktails αναμειγνύονται με λεπτομέρεια αρώματα και γεύσεις σε ένα κρεσέντο εκπλήξεων, από όπου ξεχωρίζουν τα El picante Mexicano με τεκίλα και πιπεριές habanero, το Gaia, ένα απαλό rum cocktail με θυμάρι, το Thriller με ρούμι και μπαχαρικά, το Collage No2, ένα γλυκόξινο gin cocktail με ρόδι και μοσχολέμονο και το Green Mile, ένα ελαφρώς ξινό gin cocktail με αγγούρι, lychee και ginger.

Το κοσμοπολίτικο και καλλιτεχνικό περιβάλλον, το απολαυστικό φαγητό και το γεμάτο εκπλήξεις cocktail bar, τραβάνε σαν μαγνήτης επωνύμους και trendy φυσιογνωμίες, κάνοντας το Collage να φαντάζει σαν τον ιδανικό προορισμό στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας και δίνοντας μια ακόμη επιλογή για τις γιορτές στους… αναποφάσιστους.

Πληροφορίες: Collage, Καπνικαρέας 3, Αθήνα, 210.3232060, https://www.facebook.com/CollageAthens/