Τι μπορεί να σημαίνει η παραγγελία σ’ ένα εστιατόριο στο πρώτο ραντεβού;

zeugari-rantebou-estiatorio
ΤΡΙΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Μπορεί στο πρώτο ραντεβού όλη μας η προσοχή να πηγαίνει στην εμφάνιση, τη μυρωδιά και το στυλ, αλλά και η παραγγελία που θα κάνουμε σε ένα εστιατόριο μπορεί να φανερώσει πολλά…

Η προσωπικότητά μας σίγουρα γίνεται αντιληπτή από τον τρόπο που επιλέγουμε να ντυθούμε, από τα ενδιαφέροντά μας, από τα θέματα που μας ενδιαφέρουν να συζητήσουμε, από το πώς μιλάμε κ.ο.κ. Κάτι, όμως, που μπορεί να αποκαλύψει πράγματα για εμάς κι εμείς δεν το γνωρίζουμε είναι και η παραγγελία μας στο εστιατόριο. Στο bonappetit.com αποφάσισαν να ερευνήσουν αυτό το κομμάτι, ρωτώντας ένα τυχαίο δείγμα αντρών και γυναικών και συγκεντρώνοντας τις απαντήσεις τους σχετικά με το τι άποψη σχηματίζουν για αυτούς που έχουν απέναντί τους στο ραντεβού, από την παραγγελία τους. Ιδού οι απαντήσεις!

Μπριζόλα

Η παραγγελία μιας μπριζόλας μπορεί να κάνει καλή εντύπωση στους άντρες, καθώς θεωρούν ότι το ραντεβού τους δεν θα αρχίσει να μακρηγορεί για υγιεινή διατροφή και ζωή. Συν του ότι μια μπριζόλα δείχνει άνθρωπο που δουλεύει και «παίζει» εξίσου σκληρά. Οι γυναίκες θεωρούν πως αν ο άντρας παραγγείλει τη μπριζόλα του rare, τότε προσπαθεί πολύ.

Ζυμαρικά μπολονέζ

Το κλασικό comfort food, μακαρόνια με κιμά, φαίνεται πως εντυπωσιάζει και τα 2 φύλα, αφού οι γυναίκες θεωρούν τους άντρες σέξι, που δεν φοβούνται να λερωθούν και οι άντρες πιστεύουν ότι οι γυναίκες που παραγγέλνουν αυτό το φαγητό, ξέρουν τι θέλουν και δεν ντρέπονται να το δείξουν.

Σολομός

Μπορεί να είναι πλούσιος σε ωμέγα-3, αλλά η επιλογή του δεν αφήνει ιδιαίτερα καλή εντύπωση σε κανένα από τα δύο φύλα. Οι άντρες τον βρίσκουν βαρετή επιλογή και οι γυναίκες θεωρούν ότι ο άντρας που παραγγέλνει σολομό είναι υπεύθυνος και προσεκτικός, από αυτούς που κάνουν ασφάλεια ζωής και έχουν σκληρούς δίσκους γεμάτους ντοκιμαντέρ.

Ταρτάρ

Ένας άντρας μάλλον θα εντυπωσιαστεί από μια τέτοια ακριβή, απολαυστική και περίεργη επιλογή γυναίκας. Οι γυναίκες, από την άλλη, θεωρούν ότι ο άντρας τις τεστάρει κι ότι θα τις βάλει να κάνουν διάφορα περίεργα πράγματα στα επόμενα ραντεβού. Πολλές, μάλιστα, πιστεύουν, ότι οι άντρες πιθανόν να μην γνωρίζουν ότι πρόκειται για ωμό πιάτο.

Σαλάτα με κατσαρό λάχανο

Τραγανό, mainstream και υγιεινό, το κατσαρό λάχανο δεν περνά απαρατήρητο. «Σίγουρα κάνει γιόγκα» σκέφτονται οι άντρες για τη γυναίκα που το παραγγέλνει, ενώ οι γυναίκες θεωρούν ότι ο άντρας που έχουν απέναντί τους φροντίζει την υγεία του κι έχει υγιές σπέρμα.

Πίτσα

Η παραγγελία αυτή μάλλον διχάζει. Οι άντρες θεωρούν πως αν μια γυναίκα επιλέξει πίτσα, ξέρει να διασκεδάζει και είναι πιο χαλαρός τύπος, ενώ οι γυναίκες τη βρίσκουν μια «βαριά» επιλογή για πρώτο ραντεβού από το πιθανό ταίρι τους, που σίγουρα απαιτεί… πλύσιμο δοντιών.

Τηγανητό κοτόπουλο

Οι άντρες λατρεύουν να βλέπουν γυναίκες να απολαμβάνουν τηγανητό κοτόπουλο και να δείχνουν πόσο χαίρονται τη ζωή. Οι γυναίκες θεωρούν ότι οι άντρες που το παραγγέλνουν είναι πιο χαλαροί και απελευθερωμένοι, δεν φοβούνται να λερώσουν τα χέρια τους, ούτε ντρέπονται να τους δουν οι άλλοι να λερώνονται.

Στρείδια

Όλοι γνωρίζουν τη φήμη τους ως αφροδισιακά, γι’ αυτό η επιλογή τους μπορεί να διχάσει. Η ειρωνεία είναι ότι ενώ αρκετοί άντρες απάντησαν ότι τα στρείδια δεν θα ήταν μια καλή επιλογή από το ραντεβού τους την πρώτη φορά, οι γυναίκες είναι πιο θετικές. Θεωρούν ότι ο άντρας που έχουν απέναντί τους παίρνει ρίσκα, δεν σιχαίνεται, εκτιμά το καλό φαγητό και είναι περιπετειώδης, τόσο στην κουζίνα, όσο και γενικά.

Κοκτέιλ

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, οι άντρες εντυπωσιάζονται από τις γυναίκες που ξέρουν τι τους αρέσει να πίνουν και παραγγέλνουν με αυτοπεποίθηση. Οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες να μην παραγγέλνουν φρουτώδη κοκτέιλ με περίεργες γαρνιτούρες, αλλά κάτι πιο κλασικό, όπως ουίσκι, bourbon, G&T κ.λπ.

Μαγειρεμένο φαγητό σε εστιατόριο σούσι

Αν και κάποιος που δεν τρώει ωμό φαγητό, μπορεί να δεχτεί να πάει σε εστιατόριο σούσι για να κάνει το χατίρι στο ραντεβού του, παρ’ όλ’ αυτά φαίνεται πως το ραντεβού του δεν θα εκτιμήσει αυτή του τη «θυσία». Και τα 2 φύλα απορούν γιατί κάποιος να δεχτεί να πάει σε εστιατόριο σούσι, ενώ δεν το τρώει, αντί να προτείνει κάτι άλλο στη θέση του.

Πάπια

Η απρόσμενη και σοφιστικέ επιλογή της πάπιας αφήνει θετική χροιά στους άντρες, οι οποίοι βρίσκουν τη γυναίκα που τρώει πάπια με εκλεπτυσμένο γούστο στο φαγητό, αλλά και γενικότερα. Οι γυναίκες, όμως, δεν έχουν την ίδια άποψη και πιστεύουν ότι ο άντρας που παραγγέλνει πάπια στο πρώτο ραντεβού θα είναι πολύ επικριτικός (και με το φαγητό και με τους ανθρώπους) κι ότι είναι σίγουρα μεγαλύτερος από όσο λέει.