Ανακαλύψτε ένα μενού που ερεθίζει την 5η γεύση

anakalupste-ena-menou-pou-erethizei-tin-5i-geusi

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ανακαλύψτε την 5η γεύση σας, αυτό το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο εστιατόριο Breeder Feeder, με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού από τους Gastronomic Collectiva.

H 5η «θεσπέσια» γεύση - όπως σημαίνει στα ιαπωνικά το «Umami»– βρίσκεται σε διάφορες μαγειρικές πρώτες ύλες, τις πιο χαρακτηριστικές από τις οποίες χρησιμοποιούν οι Gastronomic Collectiva στο μενού που προτείνουν για τη συγκεκριμένη βραδιά στο εστιατόριο Breeder Feeder: σιτάκε , βονίτης, σόγια, οστρακοειδή και πολλά ακόμα συνθέτουν τους βασικούς πρωταγωνιστές που θα κάνουν τους αισθητήρες της 5ης γεύσης σας να «τρελαθούν».

Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας «Απλό φαγητό με σοφιστικέ υλικά» που προτείνει η Gastronomic Collectiva με τα εναλλασσόμενα μενού που ετοιμάζει φέτος για το Breeder Feeder, το «Umami Μenu» δημιουργεί μια νέα γαστρονομική πρόταση σε συνδυασμό με την ευφάνταστη παρουσίαση των πιάτων: οι funky συσκευασίες μίας χρήσης σε αρμονία με τα κανονικά σκεύη, μας κάνουν να χαμογελάμε.

Σούπα σερβιρισμένη σαν milk shake με καλαμάκι και Carpaccio μέσα σε κουτάκι από κονσέρβα; Κι όμως, ναι! Οι chefs παίζουν με την ιδέα του «γρήγορου» φαγητού και την αισθητική του, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την γεύση και με προτεραιότητα την επιλογή εκλεκτών πρώτων υλών.

Τι θα δοκιμάσετε το Σάββατο; Σούπα μίσο με μανιτάρια σιτάκε και αφρό από φύκι νόρι, Carpaccio από μοσχάρι σε άλμη με νιφάδες από βονίτη, κάππαρη και ντρέσινγκ με γκρέιπφρουτ, Πορτοκάλι με κόλιανδρο και καραμελωμένο βαλσάμικο σε κουτάλι, Σουβλάκι από χτένια και μπέικον και τραγανιστές γλυκοπατάτες paja, Σαλάτα από άγρια ρόκα με παρμεζάνα και σόγια, με μαγιονέζα με άρωμα οστρακοειδών, Κρέμα καρότου με αφρό από πράσινο τσάι και για το τέλος, Τραγανιστά σταφύλια με σοκολάτα.

H Gastronomic Collectiva ιδρύθηκε από τον Βάσκο Inigo Ocharan και τον Ελληνο–Ιταλό Marko Rossi. Οι δυo τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Σχολή DCT International Hotel Βusiness, στην Ελβετία, όπου σπούδαζαν. ‘Εκτοτε οι δύο chefs και φίλοι εργάστηκαν σε διάφορα εστιατόρια στην Ευρώπη ώσπου τελικά βρέθηκαν στην Ελλάδα και δημιούργησαν την δική τους ομάδα.

Η τεχνική τους βασίζεται στην πολυποίκιλη εμπειρία που έχουν αποκτήσει από διαφορετικές κουζίνες σε χώρες της Ευρώπης, στην προτίμηση των φρέσκων εποχιακών και τοπικών υλικών και στην μεσογειακή καταγωγή τους.

Πληροφορίες: Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, www.thebreederfeeder.blogspot.com , [email protected] , 210 3317527, http://www.twitter.com/#!/breederfeeder . Η τιμή του μενού είναι 30 ευρώ το άτομο.