Ινδονησιακή κουζίνα: το αλατοπίπερο της ζωής

indonisiaki-kouzina-to-alatopipero-tis-zois

ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου, το εστιατόριο Ζέφυρος του ξενοδοχείου Ledra Marriott προτείνει μια πλούσια επιλογή εδεσμάτων από την ινδονησιακή κουζίνα.

Η γαστρονομική ποικιλία επωνομαζόμενη και το «αλατοπίπερο της ζωής», απαντάται με μοναδικό τρόπο στην Ινδονησία. Το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας αποτελείται από περίπου 6.000 κατοικημένα νησιά με διαφορετικούς πολιτισμούς και γεύσεις.

Οι γαστρονομικές επιρροές της προέρχονται κυρίως, από τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Ευρώπη και την Ινδία, καθώς και από τις κουζίνες της Ιάβας και της Σούντας και όλες μαζί σε απόλυτη αρμονία, δημιουργούν μια πλούσια επιλογή εδεσμάτων.

Το εστιατόριο Ζέφυρος συνεχίζει το ταξίδι γεύσεων με το «Αλατοπίπερο της Ζωής» από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου. Όλες οι παραδοσιακές συνταγές εκτελούνται με γνήσια προϊόντα και φρέσκα υλικά από την περιοχή, με αυθεντικές γεύσεις.

Σε συνεργασία με το Travel Plan, την Qatar Airways και το περιοδικό Insider υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ινδονησίας, το ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott φέρνει στην Αθήνα μία κουζίνα χαρακτηριστικών γεύσεων και σπεσιαλιτέ από μία χώρα με διαφορετικές κουλτούρες που εκτείνεται σε μια έκταση έως και 5.000 χιλιομέτρων τροπικού Ωκεανού κατά μήκος του Ισημερινού.

Ξεκινήστε τη βραδιά με το φημισμένο ποτό Es Apokat (Smoothie από αβοκάντο) και στη συνέχεια, απολαύστε έναν πλούσιο μπουφέ ινδονησιακών ορεκτικών, όπως είναι η σαλάτα Gado Gado. Μερικά από τα κύρια πιάτα περιλαμβάνουν υπέροχα εδέσματα, όπως το Ikan Bakar (Ψάρι σχάρας με βασιλικό και τομάτα Sambar), Undang Panturg Kuning (Γαρίδες σε κίτρινη σάλτσα).

Επίσης, θα ζήσετε τη μοναδική εμπειρία του εντυπωσιακού Nasi Goreng όπου ο σεφ θα μαγειρεύει μπροστά σας! Οι επιλογές επιδορπίων περιλαμβάνουν εξωτικά και τροπικά φρούτα σερβιρισμένα με σάλτσα από καρύδα, αλλά και το φημισμένο Dadar (τηγανίτα με καρύδα) καθώς και πολλά άλλα ινδονησιακά γλυκά.

Την Κυριακή μπορείτε να απολαύσετε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές κατά τη διάρκεια ενός πλούσιου κυριακάτικου brunch. Αυτές οι εκλεκτές γεύσεις συνοδεύονται από ένα σκηνικό με παραδοσιακή μουσική που θα σας ταξιδέψει στις γαλαζοπράσινες θάλασσες και τα νησιά με τις σμαραγδένιες αποχρώσεις.

Ο ινδονησιακός μπουφές (18:30 - 23:00) κοστίζει από 29,50 ευρώ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων σαλάτας και επιδορπίου, ενώ το ινδονησιακό κυριακάτικο brunch (12:30 - 17:00) 43 ευρώ ανά άτομο.

Πληροφορίες: Athens Ledra Marriott Hotel, Λεωφ. Συγγρού 115, Αθήνα, 210 9300000, www.athensmarriott.com , www.ledramarriott.gr .