Αυτά είναι τα καλύτερα νέα εστιατόρια του κόσμου για το 2016

coya-dubai BegelARTUR
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Οι λάτρεις των εστιατορίων και των γεύσεων ανά τον κόσμο έχουν πολλούς νέους προορισμούς να επισκεφτούν και καινούργιες εστιατορικές εμπειρίες να ζήσουν, που θα τους κάνουν να... γλείφουν και τα δάχτυλά τους.

Καινούργια εστιατόρια «ξεπηδούν» το ένα μετά το άλλο σε διάφορα μέρη του κόσμου, δημιουργώντας συνεχώς νέες γαστρονομικές εκπλήξεις. Τα μενού ποτέ δεν ήταν τόσο διαφορετικά και πρωτότυπα (σκεφτείτε ότι στο μενού του Noma στο Σίδνεϊ θα βρει κάποιος μυρμήγκια και ουρές καγκουρό, ενώ τα ινδικά χοιρίδια μεταφέρθηκαν από τα μενού του Εκουαδόρ, στη Νέα Υόρκη) και πλέον μπορεί κάποιος να βρει εύκολα περουβιανή κουζίνα στο Ντουμπάι ή γαλλική κουζίνα στο Βιετνάμ.

Ανάμεσα στο πλήθος των νέων opening παγκοσμίως, το cnn ξεχώρισε κάποια καινούργια εστιατόρια. Ας δούμε τι μπορούμε να… τσιμπήσουμε σε μερικά από αυτά.

Coya, Ντουμπάι

Η περουβιανή κουζίνα συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως και το Ντουμπάι δεν αποτελεί εξαίρεση, με το εστιατόριο Coya να ανοίγει το 2015, έχοντας ήδη κάνει τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο. Η κληρονομιά των Ίνκας και το lifestyle της Λατινικής Αμερικής απεικονίζονται στο εσωτερικό του, ενώ ανάμεσα στα πιάτα του θα βρει κάποιος βοδινή καρδιά με πικάντικη σάλτσα και φυσικά ceviche θαλασσινών (φωτό).

Osteria Oggi fb page
Osteria Oggi, Αδελαΐδα, Αυστραλία

Μπορεί η Αδελαΐδα να μην είναι η πρώτη επιλογή των επισκεπτών της Αυστραλίας, αυτό, όμως, αλλάζει σιγά-σιγά χάρη στη δυναμική της πόλης και τη γαστρονομική σκηνή της. Στο Osteria Oggi, που άνοιξε τον Σεπτέμβριο 2015, τα φρέσκα ζυμαρικά είναι ο πρωταγωνιστής, ενώ η βοδινή γλώσσα, ο πατσάς και το μεδούλι είναι τα highlights. Δεδομένου ότι οι οινοπεριοχές McLaren Vale και Barossa βρίσκονται στο κατώφλι της πόλης, πολλά καλά κρασιά του εστιατορίου προσφέρονται σε λογικές τιμές.

El Informal, Βαρκελώνη

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Marc Gascons, υπόσχεται φρέσκες ερμηνείες της μεσογειακής και της καταλανικής κουζίνας, στο νέο του, πολλά υποσχόμενο εστιατόριο, El Informal. Εκεί, τα εποχικά πιάτα και η ντόπια παραγωγή θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, που σημαίνει πιάτα όπως μελωμένα νιόκι με μαύρη τρούφα και κατσίκι με έλαια αρωματισμένα με βότανα. Πέραν του φαγητού, πρόκειται για ένα στέκι που πας για να δεις και να σε δουν, την ώρα που απολαμβάνεις τα υπέροχα πιάτα του.

Maison 1888, Ντα Νανγκ, Βιετνάμ

Το Βιετνάμ όχι μόνο δεν υστερεί σε ντόπια παραγωγή, αλλά διαθέτει και μια εστιατορική σκηνή που συνεχώς μεγαλώνει. Το νέο Maison 1888 φαίνεται να ηγείται αυτή τη στιγμή, με τον ένα θρυλικό γάλλο σεφ να διαδέχεται τον άλλο, αφού ο Pierre Gagnaire ανέλαβε μετά τον Michel Roux, το 2015. Στο Monkey Mountain, το Maison 1888 σερβίρει κλασική γαλλική κουζίνα με σύγχρονες πινελιές, που ενσωματώνει ντόπια και μη υλικά, όπως στρείδια ποσέ Βρετάνης με άνθο μπανάνας.

Le Bon Saint Pourcain, Παρίσι

Στη σκιά της εκκλησίας St. Sulpice, σε ένα σικάτο πλακόστρωτο δρόμο στο Saint Germain des Pres, το τελευταίο εγχείρημα του David Lanher είναι ένα τυπικό, παριζιάνικο μπιστρό που σερβίρει απλή και οικεία κουζίνα, σε εύθυμο σκηνικό. Από το opening που έκανε το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, το Le Bon Saint Pourcain έχει ήδη κερδίσει ντόπιους και διεθνείς λάτρεις, καθώς τα πιάτα του είναι νόστιμα, μη επιτηδευμένα και με μια δόση… καλλιτεχνίας.

Fenchie Covent Garden fb page
Frenchie, Λονδίνο

Ο Jamie Oliver ήταν αυτός που έδωσε στον σεφ Gregory Marchand το ψευδώνυμο “Frenchie”, όταν δούλευε γι’ αυτόν στο εστιατόριό του, Fifteen. Ο Marchand φαίνεται πως το αποδέχτηκε και, μάλιστα, το επέλεξε σαν ονομασία για το ιδιαιτέρως δημοφιλές μπιστρό του στο Παρίσι, ενώ τώρα ετοιμάζει opening και στο Covent Garden του Λονδίνου, στις 2 Φεβρουαρίου, με κλασικά, μπιστρό πιάτα. Ανάμεσα στα highlight του μενού βρίσκονται και καπνιστά ψάρια, όπως και τα αλλαντικά. http://www.frenchiecoventgarden.com/

Made Nice, Νέα Υόρκη

Ο Daniel Humm και ο Will Guidara δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις στους… καλοφαγάδες της Νέας Υόρκης, χάρη στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριό τους Eleven Madison Park. Το νεότερο στέκι τους, το Made Nice, πρόκειται να ανοίξει το καλοκαίρι και υπόσχεται γεύματα με εποχικά λαχανικά και πρωτεΐνες, με μόλις 15 δολάρια το άτομο. Όπως και στο Eleven Madison Park, έτσι κι εδώ, η θεατρικότητα και το θρυλικό service, που τόσο έχει ενθουσιάσει κόσμο και κριτικούς, δεν πρόκειται να λείψει.