Διαγωνισμός S.Pellegrino: οι νέοι σεφ παίρνουν τα ηνία

sef-laxanika
ΤΡΙΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του πρώτου διαγωνισμού, το S.Pellegrino ανακοινώνει την έναρξη του νέου διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου Νέου Σεφ στον κόσμο. Αν είστε επαγγελματίες σεφ μέχρι 30 ετών, οργανωθείτε!

Οι νέοι σεφ που θέλουν να αναδείξουν τα μαγειρικά τους ταλέντα σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν μια πολύ σημαντική ευκαιρία να το κάνουν, μέσω του Διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν νέοι σεφ και από την Ελλάδα.

Μετά τη σημαντική παγκόσμια επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού, με περισσότερες από 3 χιλιάδες συμμετοχές, το S.Pellegrino –πρεσβευτής της Ιταλικής γεύσης και του fine dining σε όλο τον κόσμο– περήφανα ανακοίνωσε το S.Pellegrino Young Chef 2016. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτότυπης πρωτοβουλίας, ο κόσμος διαχωρίζεται σε 20 γεωγραφικές περιοχές και συμμετέχουν περίπου 100 κορυφαίοι σεφ ως κριτές από όλο τον κόσμο, 20 νέοι σεφ φιναλίστ, 20 σεφ μέντορες και ένας διακεκριμένος κριτής σεφ.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τους πιο διακεκριμένους στον κόσμο της γαστρονομίας σεφ, όπως οι David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne και Roberta Sudbrack, ενώ στα ταλέντα του διαγωνισμού περιλαμβάνεται και ο Ιρλανδός σεφ Mark Moriarty, νικητής του 2015, ο οποίος σχολίασε τη θετική του εμπειρία: «Ήταν πολύ μεγάλη χαρά, ένιωσα και τιμή να ανακηρυχτώ S.Pellegrino Young Chef 2015. Το ταξίδι ήταν μία αξέχαστη και μοναδική εμπειρία, την οποία δε θα ξεχάσω ποτέ. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού γνώρισα τόσους πολλούς καταπληκτικούς σεφ κι ο τίτλος έχει κάνει τη διαφορά στην επαγγελματική μου ανάπτυξη».

Οι φάσεις του διαγωνισμού είναι 4 από την ηλεκτρονική αίτηση, μέχρι την ανάδειξη του νικητή στις 13 Οκτωβρίου 2016 στο Μιλάνο, και περιλαμβάνουν ακόμα την επιλογή περιφερειακής λίστας και περιφερειακού νικητή, όπως και τους περιφερειακούς φιναλίστ.

Στις χώρες της Μεσογείου -που περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Κύπρος, η Τουρκία, το Ισραήλ και η Μάλτα- η περιφερειακή επιτροπή αποτελείται από σπουδαία ονόματα, όπως ο Olivier Campanhã από την Ελλάδα, Consultant executive Chef, ιδιοκτήτης της συμβουλευτικής εταιρείας «All about food & wine» και Ιδιοκτήτης του «Food & Wine», ο Chef Meir Adoni από το Ισραήλ, σεφ μερικών από τα πιο γνωστά και πετυχημένα εστιατόρια "Catit", "Mizlala" και "Lumina" και ο Aydın Demir από την Τουρκία.

Οι 20 περιφέρειες είναι οι εξής: Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία – Αυστρία, Ελβετία, Ισπανία – Πορτογαλία, Ηνωμ. Βασίλειο – Ιρλανδία, Ρωσία/Χώρες Βαλτικής Russia/Πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες (ΚΑΚ), Σκανδιναβία (Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, Δανία), Ανατολική Ευρώπη, BeNeLux, Χώρες Μεσογείου (Τουρκία/Ισραήλ/Μάλτα/Ελλάδα/Κύπρος), ΗΠΑ, Καναδάς, Αφρική/Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική / Καραϊβική, Ειρηνικός (Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία/ Νησιά του Ειρηνικού) Pacific, Κίνα, Ιαπωνία, Βορειο-ανατολική Ασία (Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες), Νοτιο-ανατολική Ασία (Ινδία, Σρι Λάνκα, Μιανμάρ, Ταϊλάνδη, Λάος, Βιετνάμ, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Καμπότζη και Μαλδίβες).

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2016 στο www.finedininglovers.com, ενώ οι νέοι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να ξεπερνούν την ηλικία των 30 και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν τουλάχιστον ένα χρόνο επαγγελματικής προϋπηρεσίας σε εστιατόριο ως chefs, sous chefs ή chefs de partie.