The Ivy: Μοντέρνο meeting point με «pop» κουζίνα

the-ivy-monterno-meeting-point-me-pop-kouzina

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Με τις πράσινες και λάδι αποχρώσεις να πρωταγωνιστούν στο ντεκόρ του, το Ivy μπορεί να μη θυμίζει ιδιαίτερα «κισσό», όπως υποδηλώνει το όνομά του, αμέσως μαρτυρά όμως, έναν οικείο american style χώρο που θα σε φιλοξενήσει ιδανικά μετά τη δουλειά για φαγητό ή ποτό.

Τα λοξά ξύλινα δοκάρια που έχουν τοποθετηθεί στην πρόσοψη του café-bar-restaurant αλλά και διάσπαρτα στο εσωτερικό του, δίνουν τον γήινο τόνο της κυριαρχίας του ξύλου στη διακόσμηση.

Ο χώρος κινείται σε πράσινες, γκρι και λαδί αποχρώσεις, ενώ η μεγάλη σκάλα που οδηγεί στον πάνω όροφο, κυριαρχεί στον χώρο. Μαζί με την ελιά από μπρούτζο στην αρχή της σκάλας φαίνεται ότι το εστιατόριο «πατάει γερά στη γη»!

Το μεγάλο highlight του μαγαζιού που σε κερδίζει αμέσως είναι η μεγάλη φιλόξενη μπάρα στο κέντρο του χώρου που διαχωρίζει τις δύο μοντέρνες αίθουσες για καφέ ή φαγητό.

Οι καναπέδες στον έναν χώρο δημιουργούν μια οικεία ζεστασιά στον επισκέπτη, ενώ τα μεγάλα άνετα ξύλινα τραπέζια δίνουν πληθώρα χώρου σε όσους θέλουν να γευματίσουν στο Ivy.

Το μενού του κινείται σε μεσογειακό άξονα με αρκετές αμερικανόφερτες επιλογές, όπως η πικάνια και το burger, τα οποία ήταν και τα δύο εξαιρετικά. Έφταναν σε πιάτα-πιατέλες παρέα με τους απαραίτητους «συνοδούς» τους.

Η πικάνια σερβιριζόταν με σαλάτα μοτσαρέλα-ντομάτα και πλούσια σαλάτα μαρούλι με σος, ενώ μύριζε… καλοψημένο κρέας.

Το burger, ιδανικά «παραγεμισμένο» με μπέικον, πράσινη μουστάρδα, bbq sauce και ψητή ντομάτα, συνοδευόταν από φρέσκιες τηγανιτές πατάτες και mini σαλάτα του Καίσαρα.

Τα ραβιόλια με προσούτο και μοτσαρέλα είχαν ενδιαφέρον, αν και λίγο υπερβολικά στη γέμισή τους, με αποτέλεσμα το αλλαντικό να κυριαρχεί στο στόμα.

Η κιμαδόπιτα σχάρας από την άλλη, ήταν πολύ πρωτότυπη και αρκετά νόστιμη, χωρίς ίχνος λαδιού, αφού ψήνεται στη σχάρα -όπως αποκαλύπτει άλλωστε και το όνομά της.

Τα επιδόρπια του μενού ήταν ιδιαίτερα εμπνευσμένα και πρωτότυπα. Mιλφέιγ με μασκαρπόνε και φράουλες μαριναρισμένες σε σιρόπι μπαλσάμικο και βασιλικό, Μους πικρής σοκολάτας με παγωτό αγριοκύμινου και σιρόπι λάιμ ή Σαρλότ σοκολάτας γάλακτος με σάλτσα πικρής σοκολάτας, φράουλα και τζίντζερ; Ό,τι κι αν διαλέξετε σίγουρα θα κλείσει υπέροχα το γεύμα σας, λίγο πριν έρθει η ελαφρώς τσιμπημένη λυπητερή.

Πληροφορίες: The Ivy, Λ. Κηφισίας 322, Νέο Ψυχικό, 210 6714054, http://theivy.gr/index.php/philosofy.html , 30-35 ευρώ.

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

[email protected]