Nikkei: ατόφια περουβιανή κουζίνα με ιαπωνικές καταβολές

nikkei-kolonaki Photo: Panagiotis Smirniotis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Βρεθήκαμε στο Κολωνάκι και δοκιμάσαμε την τελευταία τάση που ακούει στο όνομα “Nikkei” και «μπερδεύει» το Περού και την Ιαπωνία, με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο.

Στο ιστορικό, για τα δεδομένα του entertainment, κτίριο της οδού Λεβέντη, όπου οι παλαιότεροι θυμούνται την Bora Bora ή το Romeo, τώρα οι γνωστοί στον χώρο της εστίασης Μωράκης, Μελισσάρης και Κωνσταντίνου έστησαν έναν ιδιαίτερο γαστρονομικά και αισθητικά χώρο, με φιλοσοφία αναβαθμισμένου ethnic food.

Στην εμπειρία των ιδιοκτητών και το ακούραστο καθημερινό μάνατζμεντ του Γιώργου Κωνσταντίνου προσθέστε:

  • Την προσωπικότητα του σεφ Θάνου Στασινού, ο οποίος αντλώντας εμπειρίες και από εστιατόρια του εξωτερικού (Βαρκελώνη) προσθέτει μία μοναδική αξία στο μενού του Nikkei
  • Tην πραγματικά ατμοσφαιρική δουλειά του αρχιτέκτονα-διακοσμητή Πανταλούκα, που για να ολοκληρώσει την δουλειά του ταξίδεψε στο Περού, φέρνοντας μέχρι και παλιούς αργαλιούς από μία χώρα με ιδιαίτερο και αρχέγονο πολιτισμό.
  • Τα ιδιόμορφα cocktail που ετοιμάζει o Bar Tender Σπύρος Κερκύρας

κι έχετε το ιδανικό, ολοκληρωμένο δείπνο.

Από τα κοκτέιλ, ξεχωρίσαμε την περουβιανή grappa, ανάμεικτη με αυγό και φρούτα, που αφήνει μία δροσερή και διεισδυτική αίσθηση στον ουρανίσκο, πριν αρχίστε την ξενάγηση στο ευρηματικό μενού του σεφ. Από αυτό, ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Την πανσέτα χοιρινού με causas (περουβιανές πατάτες)
  • Τα gyoza με περουβιανό χοιρινό
  • Το λαυράκι με λάιμ και περουβιανό καλαμπόκι

Από την οινοθήκη ξεχωρίσαμε το θρακικό κρασί «ΚΑΝΕΝΑΣ», κόκκινο από ποικιλία Syrah. Tέλος, ο... γλυκός επίλογος μπορεί να είναι ένα tres leches cake, ένα κέικ που φτιάχνεται με 3 διαφορετικά είδη γάλακτος και δίνει ένα πλούσιο αποτέλεσμα.

Πληροφορίες: Nikkei, Λεβέντη 3 Κολωνάκι, 2107239366, 40 ευρώ το άτομο, https://www.facebook.com/Nikkei-Peruvian-Resto-Bar-1208289729196512/

Αναστάσιος Τσομπανίδης