O Jean Imbert στέλνει (κυριολεκτικά) τη γαστρονομική εμπειρία στα ύψη

Jean-imbert-matias
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Με το νέο a la carte μενού που δημιούργησε για την Air France ο Jean Imbert, η αναχώρηση από το Παρίσι γίνεται πιο γευστική από ποτέ.

Όποιοι ταξιδέψουν από το Παρίσι με την Air France, δεν χρειάζεται να βιαστούν να αποχαιρετήσουν τη γαλλική κουζίνα και την υπέροχη γαστρονομία της χώρας, αφού στο αεροπλάνο τους περιμένει ένα γεύμα 5 αστέρων.

Η Air France επέλεξε τον Jean Imbert, ένα ανερχόμενο αστέρι της γαλλικής κουζίνας και νικητή του γαλλικού τηλεοπτικού σόου Top Chef το 2012, για να δημιουργήσει ένα από τα “A la Carte” μενού της εταιρείας.

Ο Γάλλος σεφ δημιούργησε το Le marché de Jean Imbert, ένα πλήρες γεύμα το οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς στην οικονομική και premium θέση στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, σαν εναλλακτική πρόταση στο βασικό μενού που προσφέρεται κατά τη διάρκεια των πτήσεων με αναχώρηση από το Παρίσι.

Ο Jean Imbert προσφέρει νέες γεύσεις για μια νέα γαστρονομική εμπειρία στον αέρα, μέσα στις οποίες βρίσκουμε κρύο ορεκτικό με οργανική κινόα, αυγά ποσέ και εστραγκόν, ένα κύριο πιάτο που θα σας φέρει αναμνήσεις γεύσης από την παιδική σας ηλικία, ένα φρουτένιο φοντάν εμπνευσμένο από τον μεγάλο τελικό του σεφ. Ο ίδιος έχει επαναπροσδιορίσει πιάτα που υπήρξαν μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια της εκπομπής στην τηλεόραση, καθώς και άλλες κλασικές γευστικές δημιουργίες.

Το μενού Le marché de Jean Imbert έχετε τη δυνατότητα να το παραγγείλετε ήδη από τον Ιανουάριο προς 21 ευρώ ή προς 7,000 Flying Blue Miles και να το απολαύσετε κατά τη διάρκεια των πτήσεων με αναχώρηση από Παρίσι από την 1η Απριλίου 2016.

Ποιος είναι ο Jean Imbert;

Το 2012 κέρδισε στο Top Chef (Season 3) με τα εμβληματικά του πιάτα, όπως το carpaccio φρουτοσαλάτας και το μπουκέτο λαχανικών. Έπειτα από αυτή την προβολή που είχε μέσω της τηλεόρασης, ο Jean έγινε ένας από τους πιο αγαπητούς σεφ στη Γαλλία και απέκτησε πολλούς οπαδούς, προσωπικότητες που εκτίμησαν την μοναδική του κουζίνα και τη χρήση των τοπικών προϊόντων, την υποστήριξή του στη βιώσιμη αλιεία και την ανάδειξη από μέρους του τοπικών παραγωγών. Διατηρεί ακόμη στενές επαφές με τη Βρετάνη, απ’ όπου προμηθεύεται τα φρέσκα προϊόντα που χρησιμοποιεί.

Εμπνευσμένος από τα ταξίδια του και την συνεχή του αναζήτηση για μοναδικές και ξεχωριστές ιδέες, το 2015 άνοιξε το Les Bols de Jean με τον Eric Kayser, που προσφέρει εποχιακά πιάτα σε μικρά στρογγυλά ψωμάκια, από τα οποία τίποτα δεν πάει χαμένο! Πρόκειται για ένα σκεπτικό που εναρμονίζεται απόλυτα με τις αξίες του Jean και τη δέσμευσή του να είναι ενάντια στην κατασπατάληση του φαγητού και την κακή διατροφή. Μαζί με το ΜΚ2 ο Jean άνοιξε και ένα pop-up σινεμά, όπου οι γευστικές του δημιουργίες συνδυάζονται με το θέμα της ταινίας, προσφέροντας έτσι στους θεατές μια απόλυτα βιωματική εμπειρία. Βρίσκεται σε μόνιμη κίνηση, ανακαλύπτοντας αγορές στη Νέα Ζηλανδία, Πολυνησία και Ισλανδία και οργανώνει δείπνα σε Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και Σίδνεϊ. Στην Αίγυπτο ήταν εκείνος που έφταιξε το μενού στο ατμόπλοιο Sudan, το πλοίο που ενέπνευσε την Αγκάθα Κρίστι να γράψει το «Έγκλημα στο Νείλο». Το 2016, ο Jean θα προσφέρει στους επιβάτες της Air France το Le marché de Jean Imbert, ένα μενού που θα το απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων με αναχώρηση από το Παρίσι και προς όλο τον κόσμο!