Δύο πρωτότυπα μενού και οινοποσία με θέα τη θάλασσα

duo-prototupa-menou-kai-oinoposia-me-thea-ti-thalassa

ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η νέα πρόταση για τον μήνα Δεκέμβριο της γευστικής ατζέντας WineNot? της οινοποιίας Tsantali, έχει άρωμα θάλασσας.

Η ατζέντα του WINEnot? συνεχίζει δυναμικά και παρουσιάζει νέες προτάσεις για τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου. Ένας ξεχωριστός συνδυασμός φαγητού και δημοφιλών οίνων Tsantali προσφέρεται σε όσους αναζητούν μια γευστική εμπειρία, γνωρίζοντας από την αρχή τον τελικό λογαριασμό.

Η νέα πρόταση ακούει στο όνομα Ιstioploikos και διαρκεί μέχρι τις 15 του μήνα. Το μοντέρνο και διαχρονικό εστιατόριο διακρίνεται για τη μοναδική του θέα στο Μικρολίμανο και προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα.

Το εστιατόριο προτείνει δύο διαφορετικά menu, με κρέας και με ψάρι, συνδυάζοντάς τα με τους αρωματικούς οίνους Kanenas λευκό, ροζέ και ερυθρό τα οποία προσδίδουν στο δείπνο μια ξεχωριστή αλλά ταιριαστή νότα.

Το θαλασσινό μενού περιλαμβάνει Γαριδάκι τηγανητό με Συριανή μαϊντανοσαλάτα, Σαλάτα ρόκα με παρμεζάνα, τοματίνια, κουκουνάρι και σάλτσα από βαλσαμικό ξύδι αρωματισμένο με μέλι, Λαβράκι σχάρας με λαχανικά ατμού και σάλτσα λαδολέμονου και για το τέλος, Πανακότα με παστέλι και γλυκό περγαμόντο.

Από την άλλη, το κρεατοφαγικό μενού προβλέπει Φέτα σε παραδοσιακό φύλλο με μέλι και μαύρο σουσάμι, Σαλάτα πράσινη με ανθότυρο κριθαρομπουκιές, τοματίνια και σάλτσα λαδολέμονο, Χοιρινό φιλέτο στη σχάρα με φουρνιστή πιπεριά, χαλούμι και σάλτσα καπνιστής πάπρικας και Brownies με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας.

Και στα δύο μενού τεσσάρων πιάτων η τιμή κατά άτομο είναι 29 ευρώ μαζί με το κρασί.

Πληροφορίες: Ιstioploikos, Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084–184.