4 κοκτέιλ με καφέ που δεν είχατε ξανακούσει

king-coffee
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ο ιρλανδικός καφές είναι κάτι που ήδη γνωρίζετε ή έχετε δοκιμάσει και σίγουρα έχετε τιμήσει το Kahlua αρκετές φορές στη ζωή σας. Οι baristas, όμως, έχουν εξελίξει πολύ τα πράγματα από τότε, κάνοντας πειραματισμούς με τον καφέ, που ξεφεύγουν από τα παλιά στάνταρ. Δείτε τις ανακαλύψεις τους.

King Coffee Cocktail

Ας ξεκινήσουμε με το πιο… βασιλικό: πλούσιο σιρόπι βανίλιας, παλαιωμένο ρούμι, μπίρα stout, καφές και πλούσια κρέμα, όλα μαζί σε ένα ζεστό κοκτέιλ. Αποτελεί τη… βραδινή έκδοση του κλασικού Irish coffee και είναι πολύ ιδιαίτερο.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

1 σφηνάκι παλαιωμένο ρούμι

Μισό σφηνάκι πλούσιο σιρόπι βανίλιας

Λίγο παραπάνω από 1 σφηνάκι μπίρα stout

Λίγο παραπάνω από 1 σφηνάκι γαλλικό καφέ

Μισό σφηνάκι κρέμα

Εκτέλεση: Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από την κρέμα και μεταφέρετέ τα από το ποτήρι που τα αναμείξατε σε μια κούπα (ή ένα ποτήρι της αρεσκείας σας). Βάλτε την κρέμα στο τέλος και γαρνίρετε. Για να φτιάξετε το σιρόπι βανίλιας, αναμείξτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη με μισό φλιτζάνι νερό και 1 κομμένο σπόρο βανίλιας σε ένα τηγάνι, σε πάνω από μέτρια φωτιά. Σιγοβράστε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, βγάλτε από τη φωτιά και μεταφέρετέ το σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει. Βγάλτε το σπόρο βανίλιας και βάλτε το μείγμα σε ένα καθαρό δοχείο. Βάλτε το στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το σε 1 μήνα.

East African Spritz

Όπως και στο King Coffee Cocktail, το ρούμι κάνει κι εδώ την εμφάνισή του. Ο καφές Rwanda συναντά το παλαιωμένο ρούμι και το λικέρ πορτοκαλιού Arancello δίνει έξτρα άρωμα.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

(για τον καφέ)

Λίγο παραπάνω από 1 σφηνάκι Rwanda Buf Café

8,5 σφηνάκια νερό

4,5 σφηνάκια πάγο

(για το κοκτέιλ)

10,5 σφηνάκια καφέ

2,5 σφηνάκια παλαιωμένο ρούμι

Λίγο λιγότερο από 1 σφηνάκι Arancello

Φλούδα πορτοκαλιού για γαρνιτούρα

Εκτέλεση: Φτιάξτε τον καφέ σας με χειροκίνητη καφετιέρα περίχυσης (pour-over), με πάγο στο ποτήρι που θα τον σερβίρετε. Αναμείξτε τα υπόλοιπα υλικά σε μια παγωμένη κανάτα και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε ένα ίσιο ποτήρι και γαρνίρετε με το πορτοκάλι.

The Bruce Wayne

Ο Batman έχει πολλά να κάνει και γι’ αυτό μάλλον προτιμά τα απλά ποτά. Με μόλις 3 συστατικά (ουίσκι, σιρόπι σφενδάμου και καφέ) το κοκτέιλ αυτό χαλαρώνει τόσο, ώστε να είναι και σε εγρήγορση αν εμφανιστεί το... σήμα της νυχτερίδας.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

3 σφηνάκια μαύρου, παγωμένου καφέ

1 ½ σφηνάκι bourbon

Λιγότερο από το μισό του μισού σφηνάκι σιρόπι σφενδάμου (εκτός κι αν το θέλετε πιο γλυκό)

Εκτέλεση: Φτιάξτε γαλλικό καφέ και αφήστε τον να κρυώσει. Στη συνέχεια βάλτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ για κοκτέιλ γεμάτο πάγο και ανακινήστε, μέχρι να παγώσει και να αποκτήσει αφρό. Αδειάστε σε ένα ποτήρι με πάγο.

Long Island Iced Coffee

Αν το Long Island Iced Tea σας… «βαράει» εύκολα, τότε ίσως θα πρέπει να προσπεράσετε και αυτό το κοκτέιλ. Για τους υπόλοιπους, είναι ώρα για πάρτι! Φουλ στο ρούμι, τη βότκα, το τζιν και την τεκίλα, ο καφές του δίνει μια διαφορετική χροιά και άρωμα. Το Long Island Iced Coffee μπορεί να είναι η καλύτερη ή η χειρότερη απόφαση της ζωής σας.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας από το καθένα από τα παρακάτω

Σκούρο ρούμι

Βότκα

Τζιν

Patrón XO Cafe Tequila

Tia Maria

2 κουταλιές της σούπας τζιτζιμπύρα

1-2 κουταλιές της σούπας χυμό lime

Κρύο καφέ για το τελείωμα

Lime σε σφήνα για γαρνιτούρα

Εκτέλεση: Γεμίστε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο μέχρι τη μέση. Βάλτε σε ένα σέικερ για κοκτέιλ αρκετό πάγο και προσθέστε όλα τα αλκοολούχα ποτά και το χυμό lime. Ανακινήστε για λίγο. Αδειάστε στο ποτήρι με τον πάγο και προσθέστε τη τζιτζιμπύρα και τον κρύο καφέ στο τέλος, ανακατεύοντας. Γαρνίρετε με το lime και σερβίρετε.