5 στέκια της πόλης για πικάντικες νοστιμιές

little-india
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Αν είστε… δυνατοί παίκτες στα πικάντικα και τα καυτερά, με μια βόλτα στα παρακάτω εστιατόρια και φαγάδικα θα αποδείξετε εύκολα την αξία σας, για το αν δακρύζουν τα μάτια σας με 2 μπουκιές ή παραμένετε στο ύψος σας.

Αν το πιο καυτερό που έχετε φάει μέχρι σήμερα είναι η σκορδαλιά, τότε τα παρακάτω θα σας ανοίξουν μια καινούργια πόρτα στον κόσμο του καυτερού. Πιείτε λίγο νερό και ξεκινάμε.

Little India, Νέα Ερυθραία

Το Little India μπορεί εύκολα να σας «εξαπατήσει» με τη σύγχρονη και μοντέρνα διακόσμησή του, απέχοντας από το παραδοσιακό, κλασικό και «βαρύ» ινδικό στυλ, κάνοντάς σας να νομίζετε ότι τα πιάτα του θα είναι το ίδιο ελαφριά και αεράτα, όσο και η εμφάνισή του. Η αλήθεια είναι ότι θα βρείτε και τέτοια πιάτα, αν δεν θέλετε να βάλετε… φωτιά στους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά θα βρείτε και άλλες, πιο πικάντικες γεύσεις της ινδικής κουζίνας, που θα σας φέρουν σε άμεση επαφή τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας. Μια γεύση από μοσχάρι Nihari με κόλιαντρο, τζίντζερ, μπαχαρικά και σκόρδο, από madras με πράσινο τσίλι, τζίντζερ και ντομάτα, αλλά και από Vindaloo, με ντομάτα, κόκκινο και πράσινο τσίλι και πατάτα, νομίζουμε αρκεί για να νιώσετε το καυτερό στο πετσί σας. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Little India εδώ. Πληροφορίες: Π. Ιωακείμ & Κρήνης 2, Νέα Ερυθραία, 213 0328876, 2130328877.

Hecho En Mexico, Γκάζι

Βαρεθήκατε τα κλασικά σουβλάκια και θέλετε να κάνετε το γεύμα σας λίγο πιο εξωτικό και πικάντικο σε ένα χώρο που παραπέμπει σε Μεξικό; Στο Hecho En Mexico σας περιμένουν –εκτός του κλασικού πιτόγυρου- τορτίγιες με διάφορα είδη γέμισης και μεγέθη (15 και 30 εκατοστά). Στη γέμιση θα βρείτε, μεταξύ άλλων, φιλέτο κοτόπουλο πιπεριές, ντομάτα, μπαχαρικά κ.λ.π., αλλά το κλειδί βρίσκεται στη σος. Εδώ έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε ανάμεσα σε 3 σος, μια που δεν καίει, μια για medium κάψιμο και μια για το υπέρτατο πικάντικο έδεσμα. Επειδή ξέρουμε ότι οι τολμηροί θα δεχτείτε την πρόκληση της super hot σος, να σας πούμε ότι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα καυτερά, θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν να έχετε φάει δακρυγόνο. Πληροφορίες: Γαργηττίων 19, Γκάζι, 210 3424354.

Mirch, Ερμού

Στο κέντρο της Αθήνας, στον πιο πολυσύχναστο και εμπορικό δρόμο, το Mirch είναι από τα μαγαζιά που θα σας κάνουν να βάλετε στοιχήματα με τους φίλους σας για το ποιος θα μπορέσει να αντέξει τα πιο καυτερά. Εκεί θα βρείτε ινδική κουζίνα και κάθε σας πιάτο μπορείτε να το κάνετε εσείς όσο καυτερό θέλετε, ζητώντας την ανάλογη σάλτσα. Στις σάλτσες χρησιμοποιούν τσίλι πιπεριές από το Πακιστάν και καυτερά μπαχαρικά, έντεκα εκ των οποίων χρησιμοποιούνται μόνο στο κοτόπουλο Vindaloo. Καυτερό είναι και το κοτόπουλο Tandoori με σος μέντας για δροσιά, ενώ γενικότερα στο Mirch μπορείτε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε, μεταξύ άλλων και ινδικό σουβλάκι, που αν το κόψετε στη μέση φτάνει και για δύο. Πληροφορίες: Ερμού 109, Mοναστηράκι, 210 3237759.

Rouan Thai, Πειραιάς

Όσοι θέλετε να πάρετε μια γεύση από καυτερή έθνικ κουζίνα, χωρίς όμως να καείτε τόσο ώστε να βάλετε τα… κλάματα και ξεφεύγοντας από τα κλασικά της Ινδίας, επιλέξτε ταϊλανδέζικο και συγκεκριμένα το Rouan Thai στον Πειραιά. Ανάμεσα σε πλήθος ταϊλανδέζικων και καντονέζικων γεύσεων, μπορείτε να επιλέξετε κάτι μέτρια καυτερό, όπως τα πιτάκια με κοτόπουλο και γλυκά μπαχαρικά ή να στραφείτε προς το phad thai, που είναι νουντλς με τόφου και λαχανικά, που μπορείτε να συνοδέψετε με σκόνη από καυτερές πιπεριές για λίγη –ή πολλή- φωτιά στο πιάτο. Μια σούπα Tom Yum με γαρίδες, μανιτάρια, lemongrass και τσίλι, μεταξύ άλλων, μπορεί να κάνει τη «δουλειά», ενώ στο μενού θα βρείτε και ξεχωριστή κατηγορία “spicy” με πικάντικο κοτόπουλο με πιπεριές, τηγανητό μοσχάρι με κόκκινο κάρυ, χοιρινό τηγανητό με πιπεριές και φασολάκια και πολλά άλλα. Πληροφορίες: Νοταρά 131, Πειραιάς, 210 4294494.

Budoo, Σύνταγμα

To Budoo, όχι μόνο θα σας πάει γευστικό ταξίδι στην Ταϊλάνδη με σούπες, νουντλς, κάρυ, σαλάτες κ.ο.κ., αφήνοντάς σας να διαλέξετε εσείς το πόσο καυτερά τα θέλετε, αλλά θα σας δώσει την επιλογή να δοκιμάσετε και πικάντικα κοκτέιλ, σε ένα περιβάλλον γεμάτο με αέρα και αρώματα Ταϊλάνδης. Με πλούσιο κατάλογο ταϊλανδέζικων κοκτέιλ που αφήνουν πιπεράτη γεύση, άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο, στο Budoo η πικάντικη εμπειρία παίρνει άλλες διαστάσεις. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Budoo εδώ. Πληροφορίες: Λέκκα 14, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3313845.

Τζούλια Τασώνη