10… αλλόκοτες γεύσεις από όλο τον κόσμο

shiokara
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Αν βρίσκετε περίεργο το ταρτάρ ή τα σαλιγκάρια στο πιάτο σας, τότε μάλλον έχετε να δοκιμάσετε πολλά ακόμη στη ζωή σας. Υπάρχουν στον κόσμο πιάτα που δεν γνωρίζετε καν την ύπαρξή τους και ίσως να μην πιστέψετε ότι υπάρχουν, σε κάποιους πληθυσμούς ωστόσο αποτελούν καθημερινότητα.

Κάνουμε ένα ταξίδι στις πιο εξωτικές γωνιές του κόσμου για να ανακαλύψουμε 10 φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε μια φορά στη ζωή σας, για τα οποία μπορεί να βγάλετε λάθος συμπεράσματα αν δεν τα γευτείτε.

Shiokara, Ιαπωνία

Το shiokara είναι ένα ιαπωνικό πιάτο φτιαγμένο από θαλασσινά, όπως το καλαμάρι, τα οποία ζυμώνονται στα ίδια τους τα σπλάχνα. Δεν είναι να απορεί κανείς που συνήθως συνοδεύεται από ένα δυνατό ουίσκι.

Κρασί με φίδι, Νοτιανατολική Ασία

Αυτό το δημοφιλές ποτό σε χώρες, όπως η Κίνα και το Βιετνάμ, θεωρείται ότι έχει σημαντικές ιδιότητες στην αποκατάσταση του οργανισμού. Μπορεί να φτιαχτεί είτε βάζοντας ένα φίδι μέσα σε ένα κρασί από ρύζι, είτε αναμιγνύοντας υγρά του φιδιού, όπως το αίμα, με την αλκοόλη.

Fugu, Ιαπωνία

Δεν υπάρχουν πολλά γεύματα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή σας. Ένα από τα πιο γνωστά είναι το fugu στην Ιαπωνία, ένα ψάρι που μπορεί να γίνει θανατηφόρο, αν τα τοξικά του τμήματα δεν αφαιρεθούν σωστά. Πάνω από 20 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ιαπωνία από το 2000 καταναλώνοντάς το.

Witchetty grub, Αυστραλία

Από τις επιλογές της λίστας που ίσως σας προκαλέσουν αηδία, ψηλά βρίσκεται το witchetty grub, η αυστραλιανή ονομασία της μεγάλης λευκής προνύμφης. Η προέλευση της… λιχουδιάς αυτής βρίσκεται στις παραδόσεις των Αβοριγίνων.

Ακρίδες, σε διάφορες περιοχές του κόσμου

Οι ακρίδες περιέχουν πρωτεΐνη και είναι μια δημοφιλής νοστιμιά σε πολλά μέρη του κόσμου. Στην Ασία θα τις βρείτε τηγανισμένες να πωλούνται στο δρόμο, ενώ στο Μεξικό ένα είδος που ονομάζεται chapulines, σερβίρεται με lime και σκόρδο. Θα τις βρείτε και σε μαγαζιά στο Λονδίνο.

Τηγανητές αράχνες, Καμπότζη

Η… λιχουδιά της τηγανητής αράχνης στην Καμπότζη απαιτεί εξειδικευμένη αίσθηση γεύσης. Πρόκειται για ταραντούλες που σερβίρονται με lime και σάλτσα μαύρης πιπεριάς στο εστιατόριο Romdeng της Πνομ Πενχ. Υπολογίζεται ότι το εστιατόριο σερβίρει 200 τέτοια πιάτα ανά εβδομάδα.

www.wikipedia.org
Escamoles, Μεξικό

Είναι γνωστό ότι η τεκίλα είναι προϊόν του φυτού τεκίλα ή της μπλε αγαύης. Γνωρίζατε, όμως, ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν και τις προνύμφες μυρμηγκιών που συλλέγονται από τις ρίζες του φυτού; Οι Μεξικανοί αποκαλούν αυτό το ασυνήθιστο σνακ «χαβιάρι εντόμων».

Καρδιά θαλάσσιου παπαγάλου, Ισλανδία

Ο σεφ Gordon Ramsay βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων, όταν το 2008 δοκίμασε την καρδιά ενός θαλάσσιου παπαγάλου στην τηλεόραση. Στην ισλανδική κουζίνα, ωστόσο, πρόκειται για μια συνηθισμένη νοστιμιά.

Beondegi, Κορέα

Αν οι προνύμφες… δε σας αφήνουν ικανοποιημένους, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά beondegi. Πρόκειται για νύμφες μεταξοσκώληκα που σερβίρονται σαν σνακ στην Κορέα.

Tong zi dan, Κίνα

Σίγουρα ό,τι πιο περίεργο θα συναντήσετε στη λίστα είναι το κινεζικό tong zi dan ή «αυγά παρθένου αγοριού». Κάθε άνοιξη, στην πόλη της Dongyang αυγά βράζονται σε ούρα νεαρών σχολιαρόπαιδων.