Kiku: Αυθεντική Ιαπωνία στην καρδιά της Αθήνας
Ο χρόνος «πετάει σαν ένα τόξο» -όπως λέει και μια γιαπωνέζικη παροιμία- και το Kiku στο Κολωνάκι γιορτάζει ήδη 18 χρόνια ζωής στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή.
To εστιατόριο Kiku ήταν από τα πρώτα -18 χρόνια πριν- που μύησε τους Αθηναίους στην αυθεντική γιαπωνέζικη κουζίνα, αλλά και στη φιλοσοφία και την κουλτούρα που τη συνοδεύει. Σήμερα με ένα δυναμικό comeback, εξελίσσεται και συνεχίζει να πρωτοτυπεί.
Το εστιατόριο Kiku επιστρέφει φέτος ανανεωμένο και συνεχίζει να βασίζεται σε θεμελιώδεις αξίες όπως η συνέπεια, η ποιότητα και το καλό σέρβις.
Το τελευταίο διάστημα, το Kiku προχώρησε σε αλλαγές. Την εσωτερική διακόσμηση, αλλά και την γενικότερη ανανέωση του εστιατορίου, επιμελήθηκε η interior designer Σίσσυ Φειδά, διατηρώντας έντονα τα στοιχεία της ιαπωνικής κουλτούρας και συνδυάζοντας τα αρμονικά με την αφαιρετική και λιτή πολυτέλεια.
O χώρος του bar ξεχώρισε, με στόχο να γίνει σημείο αναφοράς αλλά και συνάντησης για τους θαμώνες του μαγαζιού. Στοχεύοντας προς την ίδια κατεύθυνση, σχεδιάστηκε μια προσεγμένη λίστα από cocktails και εμπλουτίστηκε η μεγάλη συλλογή από σάκε από σπάνια αποκτήματα.
Φωτογραφία: www.athenskiku.com
Το βασικό συστατικό όμως, του Kiku ήταν και παραμένει η ξεχωριστή του κουζίνα. Με επικεφαλής τον executive chef Tanaka Minorou, προσφέρει καθημερινά προσεγμένες γευστικές εμπειρίες που απογειώνουν τις αισθήσεις.
Φέτος, ο Tanaka Minorou στρέφει την προσοχή του και πάλι στην παράδοση, επαναπροσδιορίζοντας τις αυθεντικές αξίες της ιαπωνικής κουζίνας και παρουσιάζοντας ένα εμπνευσμένο μενού γεμάτο εκπλήξεις. Δουλεύοντας με μια παραδοσιακή γιαπωνέζικη παλέτα γεύσεων, κάθε πιάτο αποκαλύπτει τον πλούτο και τη μοναδικότητα της ιαπωνικής γαστρονομίας.
Από το πληθωρικό μενού του Kiku αξίζει να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά vegetarian maki sushi, τα fusion Philadelphia maki ή τα Tokyo dragon maki και κάποια από τις μερίδες sashimi που προτείνονται ανάλογα με την όρεξη και τις προτιμήσεις σας.
Φωτογραφία: www.athenskiku.com
Από ορεκτικά εκτός από τις κλασικές αξίες των Yakitori (σουβλάκια κοτόπουλου στη σχάρα) και τα dumplings με γέμιση γαρίδας στον ατμό, αξίζουν την προσοχή σας τα μαύρα φύκια με tofu, αλλά και κάποια από τις σούπες του μενού.
Στα κυρίως πιάτα υπάρχουν οι ιαπωνικές επιλογές για τους λάτρεις της συγκεκριμένης κουζίνας όπως ο μαύρος μπακαλιάρος μαριναρισμένος σε σάλτσα miso, αλλά προτείνονται και πιάτα για τους λιγότερο «τολμηρούς», όπως το rib eye με σάλτσα chili και κολοκυθάκια.
Πληροφορίες: Kiku, Δημοκρίτου 12, Κολωνάκι, 210 3647033, www.athenskiku.com , 65-80 ευρώ/άτομο.






