5 νέοι σεφ που διαπρέπουν παγκοσμίως

ep-restaurant-fb-page

Ε.P. RESTAURANT FB PAGE

ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη, κάποιοι νέοι σεφ, μέχρι 30 ετών, ξεχωρίζουν για το πάθος τους στη μαγειρική, τα πιάτα τους και το όραμά τους. Ας δούμε κάποιους από αυτούς που σίγουρα θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και θα εμπνεύσουν τη δημιουργία νέων γεύσεων.

Louis Tikaram, 30, executive σεφ στο EP & LP του Λος Άντζελες

Με ρίζες από νησιά Φίτζι, Κίνα και Ινδία, ο Louis Tikaram μεγάλωσε σε μια φάρμα στο Mullumbimby της Αυστραλίας και τώρα βρίσκεται στο Λος Άντζελες, αναδεικνύοντας το ταλέντο του και φτιάχνοντας το δικό του όνομα στην κουζίνα του EP & LP. Μαγειρεύει τα διάσημα Nama sea pearls (σταφύλια της θάλασσας) με γάλα καρύδας και μαύρο κολλώδες ρύζι με… μαλλί της γριάς στο ασιατικής κουζίνας εστιατόριο στο δυτικό Χόλιγουντ.

Victoria Eliasdóttir fb page
Victoria Eliasdóttir, 27, σεφ στο Dóttir στο Βερολίνο

Το Dóttir είναι ένα στυλάτο και φιλικό εστιατόριο στο Βερολίνο και η σεφ του, η Victoria Eliasdóttir, είναι ακριβώς το ίδιο: μια στυλάτη και φιλική νέα γυναίκα. Γεννήθηκε στη Δανία, αλλά μεγάλωσε στην Ισλανδία και το μενού 5 πιάτων που ετοιμάζει, επικεντρώνεται στα θαλασσινά και σε γεύσεις από την κληρονομιά της: κεράσια τουρσί, άνηθος, καπνιστό σκουμπρί κ.ά. Μέσα σε όλα, όμως, έχει κι έναν αέρα από Berkeley, από το εστιατόριο Chez Panisse όπου εργάστηκε 4 μήνες, ο οποίος φανερώνεται με διάφορους τρόπους, όπως π.χ. με τα άσπρα σπαράγγια που χρησιμοποιεί.

www.hijadesanchez.dk

Rosio Sanchez, 30, ιδιοκτήτρια του Hija de Sanchez στην Κοπεγχάγη

Μεξικανικής και αμερικάνικης καταγωγής, γεννημένη στο Σικάγο, η Rosio Sanchez άφησε τη δουλειά της ως σεφ ζαχαροπλαστικής στο περιβόητο Noma της Κοπεγχάγης το προηγούμενο καλοκαίρι, για να ανοίξει μια taqueria, δηλαδή μαγαζί με σπεσιαλιτέ τα taco και άλλα μεξικάνικα πιάτα. Το Hija de Sanchez βρίσκεται στην Κοπεγχάγη, στην αγορά Torvehallerne και το μενού του είναι απλό, με τα αγαπημένα της είδη taco, φτιαγμένα με αγνά και φρέσκα ποιοτικά προϊόντα, ενώ αλλάζει καθημερινά. Όπως δηλώνει η ίδια, όλοι προσπαθούν να μαγειρέψουν φαγητά άλλων, αλλά όσο μεγαλώνουμε, συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να ψάξουμε τη δική μας κουλτούρα.

Alexey Bagmanyan
Sergey Berezutskiy, 28, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Twins στη Μόσχα

Ο Sergey Berezutskiy, ο οποίος μαζί με τον δίδυμο αδερφό του έχουν ανοίξει το εστιατόριο Twins στη Μόσχα, έχει βάλει στόχο να διώξει όλα τα στερεότυπα που θέλουν τη ρωσική κουζίνα να είναι μόνο βότκα, καβούρια και χαβιάρι, καθώς υπάρχουν τόσα ψάρια και κρέατα σε πιάτα και συνταγές που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει. Η Ρωσία έχει πλήθος αγαθών και ο Berezutskiy έχει στόχο να χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά που έχει να προσφέρει η χώρα, στα πιάτα του.

http://tao-yuan.me
Cara Stadler, 27, σεφ και ιδιοκτήτρια του Tao Yuan και του Bao Bao στο Maine

Η Cara Stadler φαίνεται πως είναι το ζωντανό παράδειγμα της… κακής μαθήτριας που κατάφερε να πετύχει στη ζωή της. Μπορεί στο σχολείο να είχε κακούς βαθμούς, στις σπουδές της, όμως, ως σεφ κέρδισε διακρίσεις, όπως την υποψηφιότητα για βραβείο James Beard Foundation Rising Star Chef και Food & Wine Best New Chef. Σήμερα, είναι ιδιοκτήτρια 2 εστιατορίων στο Maine των Η.Π.Α, μαζί με τη μητέρα της και κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.