Αϊ Νικόλας: Γευστικό ταξίδι στην... αλμύρα της πόλης

ai-nikolas-geustiko-taksidi-stin-almura-tis-polis

ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Το καλοκαίρι του 2010 «αναδύθηκε» στην Αθήνα ο «Αϊ Νικόλας», ένα εστιατόριο θαλασσινών που εμπνέεται από τους ψαράδες, τους ναυτικούς, αλλά και τον προστάτη άγιό τους, προσφέροντας στους θαμώνες του φρέσκο ψάρι και εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες.

Η φιλοσοφία του Αϊ Νικόλα είναι αρκετά απλή. Δίνει έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και με μεράκι επιλέγει τις καλύτερες, τις πιο αγνές και τις μεταμορφώνει σε νόστιμα πιάτα με θαλασσινή αύρα.

Ένας τεράστιος μαρμάρινος πάγκος δεσπόζει στον χώρο, όπου «απλώνονται» άνετα τα ψάρια, με το κάθε ένα να έχει το ειδικό καρτελάκι όπου αναφέρει το «πότε και που» ψαρεύτηκε. Ο θαλάσσιος πλούτος μαζί με φρέσκα υλικά «κολυμπούν» στο μενού που ακολουθεί πιστά την εναλλαγή των εποχιακών υλικών.

Στην κουζίνα κυριαρχεί το ταλέντο του βραβευμένου executive chef Pino Saccheri ο οποίος με εξαιρετική τεχνική, δουλεύει με δοκιμασμένες μεθόδους και σεβασμό στην υλη του. Τα πιάτα του βασίζονται στη φρεσκάδα των πρώτων υλών και στην προσεγμένη επεξεργασία τους.

Τα προϊόντα έρχονται απευθείας από τοπικούς παραγωγούς με πιστοποιημένη ποιότητα, όπως είναι το Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, τα φύκια Γραμβούσας, τα τυριά με Ονομασία Προέλευσης, το ελαιόλαδο Κρήτης, η κάππαρη και η φάβα Σαντορίνης, ο κρόκος Κοζάνης και η ξυνομυζήθρα και η φέτα Χανίων.

Η κουζίνα είναι ανοιχτή στους επισκέπτες, ευνοώντας την αλληλεπίδραση μεταξύ του chef και των θαμώνων, ενώ ο χώρος είναι απλός αλλά συνάμα προσεγμένος, τονίζοντας τις λιτές γραμμές και τη χαλαρή ατμόσφαιρα. Ανοιχτόχρωμο ξύλο, θαλασσινά μοτίβα, φωτογραφίες και εργαλεία της θάλασσας, βελούδινες πολυθρόνες, λευκοί δερμάτινοι καναπέδες και σύγχρονα διακοσμητικά στοιχεία είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στον Αϊ Νικόλα.

Πληροφορίες: Άι Νικόλας, Λεωφόρος Συγγρού 156, 210 9232918, www.ainikolas.com .