Υγιεινές προτάσεις με κρυμμένους θησαυρούς της γης
Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στα εποχικά προϊόντα με συνταγές εμπνευσμένες από τους κρυμμένους θησαυρούς της γης, το εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton, από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου προτείνει μια σειρά από πρωτότυπα πιάτα με ρίζες και βολβούς.
Ο Executive Chef του εστιατορίου Γιάννης Μανίκης μετατρέπει τις πατάτες, τα καρότα, τα παντζάρια, τις γλυκοπατάτες, τα γογγύλια, τα κρεμμύδια, το φινόκιο και τη σεληνόριζα σε χειμωνιάτικες σαλάτες, λαχταριστές σούπες αλλά και πιάτα με ιδιαίτερη γεύση και υψηλή θρεπτική αξία.
«Βόμβες» ενέργειας και με εξαιρετική γεύση -αφού λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι των πολύτιμων συστατικών των φυτών- οι «ταπεινές» ρίζες και οι συχνά άγνωστοι βολβοί, αναδεικνύονται ως πρώτης τάξεως υλικά για gourmet δημιουργίες όπως σούπα γλυκοπατάτας, σεληνόριζα φρικασέ, μοσχαράκι με μελωμένα καρότα, μπιφτέκι κοτόπουλο με πουρέ από γογγύλια, βελουτέ καρότου με κόλιανδρο, ψητός μπακαλιάρος με μάραθο, που μαζί με 50 ακόμη πιάτα θα εναλλάσσονται καθημερινά στο μπουφέ του Βυζαντινού προσφέροντας στους επισκέπτες του μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τις ρίζες και τους βολβούς σε περίοπτη θέση στο διαιτολόγιό τους και μάλιστα, τους προσέδιδαν αφροδισιακές ιδιότητες.
Ευκαιρία λοιπόν, να διευρύνετε τους γευστικούς σας ορίζοντες με κάποια λιγότερο γνωστά και ίσως παρεξηγημένα υλικά, που όμως, προσφέρονται για ενδιαφέρουσες μαγειρικές δημιουργίες και το σημαντικότερο: για αποτοξίνωση μετά τις υπερβολές των Χριστουγέννων.
Πληροφορίες: Βυζαντινό, Hilton Athens, Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα, 210 7281400.







