100 χιλιόμετρα ιταλικής γης σε 100 ημέρες γευσιγνωσίας

100-xiliometra-italikis-gis-se-100-imeres-geusignosias

ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Τα Baccanaliae τα οινο-γαστριμαργικά βράδια του Sale & Pepe, επιστρέφουν ενισχυμένα, αντλώντας την έμπνευσή τους από τις αγαπημένες περιοχές της Ιταλίας -και σήμα κατατεθέν της ταυτότητας του εστιατορίου- Emilia Romagna και Τοσκάνη.

Φέτος, για πρώτη φορά οι βραδιές θεσμός θα προσφέρονται καθημερινά για 100 συνεχόμενες ημέρες με διαφορετικά μενού και κρασιά γευσιγνωσίας κάθε εβδομάδα, στην τιμή των 44€ το άτομο.

Η ιταλική γη αποτελεί την έμπνευση και την πυξίδα. Εκεί, πριν 40 χρόνια μια παρέα φίλων ξεκίνησε τον καθιερωμένο πλέον Μαραθώνιο των 100 χλμ. «Firenze – Faenza», που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και διασχίζει τις αγαπημένες περιοχές της Τοσκάνης και Emilia Romagna, ενώνοντας ανθρώπους και συναισθήματα.

Για έβδομη χρονιά, το Sale & Pepe και ο Ivan Ottavianni ενώνουν την αγάπη για το κρασί και τις εξαιρετικές γεύσεις, παρουσιάζοντας για 100 ολόκληρες ημέρες καθημερινά, διαφορετικές γευσιγνωσίες κρασιών συνοδεία ειδικά σχεδιασμένων μενού.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ξεκίνησε η πρώτη εβδομάδα των Baccanaliae με προορισμό την περιοχή Montalcino της Τοσκάνης, ενώ από τις 30 Ιανουαρίου έως και τις 5 Φεβρουαρίου, προορισμός του Sale & Pepe είναι η περιοχή Forli της Emilia Romagna και το οινοποιείο των κόμηδών της, Drei Doná με τα κτήματα Tenuta La Palazza. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κρασιά τα οποία παίρνουν το όνομά τους από τα πιο γρήγορα άλογα του κτήματος.

Το μενού θα περιλαμβάνει Inzimino από φρέσκο μπακαλιάρο, όσπρια και σπανάκι, Rissoto με salsiccia και σπαράγγια, μπούτι αρνίσιο με κρεμμυδάκια & Sangiovese, τυρί pecorino σπηλέων από Sogliano Sul Rubicone με σύκα καραμελωμένα και πετιμέζι σπιτικό και για το τέλος, Sorbet από φρούτα του δάσους.

Από τις 6 μέχρι και 12 Φεβρουαρίου, θα ταξιδέψετε στο S. Gimignano, στην καρδιά της Τοσκάνης και στο κτήμα Montenidoli, το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα «καπέλο» από βράχους που σκεπάζουν μια μεγάλη υπόγεια αλμυρή λίμνη.

Θα δοκιμάσετε παραδοσιακή pasta & πικάντικα fagioli, μαύρα κανελόνια με γέμιση μπρόκολο και ανθότυρο, με γλώσσα και φρέσκα μανιτάρια, κοκοράκι εκτραφέν με καλαμπόκι, γεμιστό με λουκάνικο Τοσκάνης, σερβιρισμένο με τραγανή πολέντα και σοταρισμένο σπανάκι, και για επιδόρπιο, Fondant σοκολάτα με sorbet πορτοκαλιού.

Πληροφορίες: Sale & Pepe, Αριστίππου 34, 210 72 34, www.saleepepe.gr .