Παγωτό από ΑΤΜ; Κι όμως!

pagoto
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΜΑΙΟΥ 2016

Εκτός από λεφτά, τα ATM βγάζουν και γάλα, ενώ πλέον ετοιμάζονται να γίνουν πιο… γλυκά και γευστικά, με παγωτό, χάρη στον κτηνοτροφικό συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός». Και σε αυτά τα ΑΤΜ δεν θα υπάρχουν capital control.

Η εποχή για παγωτό είναι επιτέλους εδώ και φέτος φαίνεται πως θα έχουμε άλλον ένα καινούργιο τρόπο να τα προμηθευτούμε, με τα ΑΤΜ παγωτού που ετοιμάζονται, παίρνοντας σειρά μαζί με τους αυτόματους πωλητές κατσικίσιου γάλακτος.

Τα πολυπόθητα ΑΤΜ πρόκειται να λειτουργήσουν εντός του καλοκαιριού, από τον κτηνοτροφικό συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός», και αν και θα βρίσκονται αρχικά λίγο μακριά μας, με τα πρώτα 2 σημεία πώλησης να είναι σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, παρ’ όλα αυτά ένα τέτοιο νέο δεν μπορεί παρά να μας γλυκάνει.

Τα παγωτά των ΑΤΜ θα υπάρχουν σε 4 γεύσεις και θα μπορεί κάποιος να τα αγοράσει σε συσκευασμένο κύπελλο από 400 γραμμάρια έως ένα κιλό, 24 ώρες το 24ωρο, ακόμη κι όταν η λιγούρα για παγωτό έρθει τα ξημερώματα. Εκτός από τα μηχανήματα ανάληψης… παγωτού, τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν και ΑΤΜ γίδινου γάλακτος, για όσους προτιμούν το κατσικίσιο γάλα, σε τιμές ανταγωνιστικές και χαμηλότερες από 2-2,5 ευρώ/λίτρο που κυριαρχούν ως τώρα.

Στόχος είναι το γίδινο γάλα μέσω ΑΤΜ να μπορεί να το προμηθεύεται ο κόσμος σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στο μέλλον προγραμματίζονται και προϊόντα όπως κατσικίσιο τυρί, γιαούρτι κ.ο.κ.

Προς το παρόν, όμως, το παγωτό κερδίζει την παράσταση. Άντε και στα δικά μας, στην Αθήνα!