Η γαστρονομική παράδοση των Ίνκας στο Breeder Feeder

i-gastronomiki-paradosi-ton-inkas-sto-breeder-feeder

ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η περουβιανή κουζίνα έχει την τιμητική της στο Breeder Feeder.

Η φήμη της περουβιανής κουζίνας εξαπλώνεται όλο και περισσότερο σε αρκετά εστιατόρια ανά τον κόσμο και τον χαρακτηρισμό της Λίμα ως γαστρονομικής πρωτεύουσας της Λατινικής Αμερικής.

Έχει ως βάση την κληρονομιά των αρχέγονων λαών, εξελιγμένη και εμπλουτισμένη μέσα από τους αιώνες χάρη στην συνεισφορά των αποίκων Ισπανών, Αφρικανών και πιο πρόσφατα Κινέζων και Γιαπωνέζων.

Άλλος ένας παράγοντας που καθορίζει την γαστρονομική υπεροχή είναι η μεγάλη ποικιλία φρέσκων προϊόντων, που στα επιδέξια χέρια των περουβιανών σεφ εμπλουτίζουν τα πιάτα με συνεχόμενους δημιουργικούς πειραματισμούς σε μπαχαρικά, αρώματα και γεύσεις.

Oι Gastronomic Cοllectiva με αυτό το μενού τιμούν την παράδοση των Ίνκας και μας προσκαλούν σε μια νέα γαστρονομική περιπέτεια. Το μενού τους περιλαμβάνει Ceviche από λαβράκι με μάνγκο, Σούπα λαχανικών των Ίνκας με κινόα και κόλιανδρο, Empanada με τόνο και περουβιανή καυτερή σάλτσα Huancaina, Sancochado με κρέας και κοτόπουλο με συνοδεία ρυζιού Arequipa και Περουβιανή κρέμα μαρέγκα με σιρόπι καραμέλας.

Πληροφορίες: Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210 3317527, www.thebreederfeeder.blogspot.com , τιμή μενού: 30 ευρώ.