Ο Aγιος Βαλεντίνος τρώει πάντα καλά... Εσείς;

o-agios-balentinos-troei-panta-kala-eseis

ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Επειδή ο έρωτας -όπως μας έμαθαν- περνάει από το στομάχι, φέτος ρίξτε το έξω, επιλέγοντας κάποιο από τα εστιατόρια της Αθήνας που τιμούν την ημέρα με τις γαστρονομικές τους δημιουργίες.

Η Ημέρα των Ερωτευμένων δεν ξεχνάει ποτέ τους θιασώτες της και φέτος, που το κλίμα είναι βαρύ κι ασήκωτο, έχετε έναν λόγο παραπάνω για να εκφράσετε την αγάπη σας στο ταίρι και να γιορτάσετε μαζί του την αμερικανόφερτη αυτή γιορτούλα.

Ακόμα κι αν είστε από τους θανάσιμους εχθρούς της, δείτε την σαν έναν όμορφο και σιροπιαστό τρόπο να περάσετε λίγο χρόνο με τον άνθρωπο που αγαπάτε αυτές τις μέρες που ούτε η διάθεσή μας είναι στα φόρτε της, αλλά ούτε και ο ελεύθερος χρόνος μας χτυπάει κόκκινο.

Ειδικά για την ημέρα, πολλά εστιατόρια σας δίνουν τη δυνατότητα να τραπεζώσετε τον Βαλεντίνο ή την Βαλεντίνα σας, απολαμβάνοντας νόστιμα και δημιουργικά πιάτα.

Love is in the air στο Hilton

Στις 14 Φεβρουαρίου, ο έρωτας έχει την τιμητική του και στο Hilton Αθηνών που δημιούργησε ειδικές προσφορές για τους ερωτευμένους. Ατμόσφαιρα γιορτής θα επικρατεί στο Βυζαντινό με σαμπάνια, ειδικά επιλεγμένες μουσικές επιλογές, πλούσιο μπουφέ με την υπογραφή του Executive Chef Γιάννη Μανίκη (€99/2 άτομα) και δώρα για όλους. Εκείνοι που θέλουν ν’ απολαύσουν μια ρομαντική βραδιά με θέα τη φωτισμένη Αθήνα, το Galaxy Bar θα προσφέρει σαμπάνια για δύο και finger food (€25), ενώ όσοι επιζητούν μια ολοκληρωμένη πρόταση, το Hilton ετοίμασε ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ένα οικονομικό πακέτο διανυκτέρευσης που περιλαμβάνει δείπνο για δύο στο Βυζαντινό, διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και πρόσβαση στο Hiltonia Spa στην τιμή των 169€ συνολικά. Το Milos στο Hilton προτείνει το δικό του ξεχωριστό μενού (45€) με Αγρια στρείδια, κυδώνια και γυαλιστερές, Πικάντικη σούπα από γαριδάκι, Καβουροκεφτέδες, Σολομό στη σχάρα ή Ριζότο με πετροκάβουρα και Σοκολάτα με παγωτό κάρδαμο.

Πληροφορίες: Βασ. Σοφίας 46, Ξενοδοχείο Hilton Αθήνα, 210 7281400, www.hiltonathens.gr/gr/dining_and_bars.html .

Ο έρωτας περνά... από το Elefsina Hotel

Αν θέλετε να γιορτάσετε την πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου, απολαύστε μαζί με τον αγαπημένο σας το δείπνο που ετοίμασε για εσάς ο σεφ του εστιατορίου του Elefsina Hotel. Το μενού περιλαμβάνει Μιλφέιγ με καπνιστό χοιρινό, μανιτάρια, μανταρίνι κονφί και καπνιστό τυρί Βερμίου, Σαλάτα ρόκα με καβουρντισμένα κάστανα, ξηρούς καρπούς και βινεγκρέτ αχλάδι, Χοιρινά φιλετάκια στο φούρνο, μαριναρισμένα σε πράσινο μήλο, σερβιρισμένα με καρδιές αγκινάρας, μους ρεβιθιού με μαραθόριζα και τσάντεϋ μήλου με τζίντζερ και για το τέλος, Γλυκιά κρέμα τυριού σε σούπα εσπεριδοειδών (25€/άτομο). Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεχίσετε τη ρομαντική σας βραδιά σε ένα από τα πολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου με το Valentine’s Package (135€/ζευγάρι).

Πληροφορίες: Δήμητρος 55 & Ρήγα Φεραίου, Ξενοδοχείο Elefsina Hotel Ελευσίνα, 210 5589700, www.elefsinahotel.gr .

Happy Valentine’s Day στη Μεγάλη Βρεταννία

Ρομαντική ατμόσφαιρα θα επικρατεί και στο ιστορικό Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Κλείστε κι εσείς ένα δίκλινο δωμάτιο (250€/2 άτομα) και απολαύστε πρωινό στο δωμάτιο, 1 Φιάλη Σαμπάνια και Φράουλες με Σοκολάτα και Ελεύθερη Χρήση των Εγκαταστάσεων του GB Spa και του Fitness Studio (με επιπλέον χρέωση για περιποιήσεις).

Πληροφορίες: Πλατεία Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Ξενοδοχείο Grande Bretagne, Αθήνα, 210 3330000, www.grandebretagne.gr .

Δαγκώστε ένα κατακόκκινο μήλο στον «Κήπο της Εδέμ»

Ειδικά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο Κήπος της Εδέμ ετοίμασε ένα πλήρες μενού για να το απολαύσετε με το ταίρι σας. Το μενού περιλαμβάνει παραδοσιακές αραβικές πίτες, σαλάτα φετούς ή ταμπουλέ, χούμους, μουνταμπάλ, ποικιλία ζεστών ορεκτικών, δύο κυρίως πιάτα και κρασί η μπίρα στην τιμή των 50€ συνολικά.

Πληροφορίες: Περικλέους 24, Μαρούσι, 210-6146806-7-8.

Ρομαντικές γευστικές δημιουργίες από τη Μάνη

Γεύση από Μάνη έχει φέτος η Ημέρα των Ερωτευμένων με ένα εξαιρετικό μενού διαλεγμένο ειδικά για την περίσταση. Απολαύστε Βελουτέ μανιταριών με ξινόγαλα και λάδι τρούφας, Γλυκιά πράσινη σαλάτα με κατίκι Δομοκού, ξερά σύκα και βινεγκρέτ με μέλι , Ριζότο με μύδια, καλαμάρι, γαρίδες και σάλτσα οστρακοειδών και για το τέλος, Μιλφέιγ με καραμελωμένο ανανά. Η τιμή μαζί με ένα ποτήρι κρασί ανά άτομο είναι 24€/άτομο.

Πληροφορίες: Φαλήρου 10, Κουκάκι, 210-9218180, www.manimani.com.gr .

Ρομάντζο στο Margi με θέα θάλασσα

Η καρδιά του Αγίου Βαλεντίνου χτυπά και φέτος στο ξενοδοχείο The Margi. Αν θέλετε να απολαύσετε με τον αγαπημένο σας ένα ποτήρι σαμπάνια δίπλα στο τζάκι, κάτω από το φως των κεριών, ακούγοντας τον Dj Κώστα Παπαζέτη, περάστε μια βόλτα από το Lobby Lounge του ξενοδοχείου. Για εκείνη τη βραδιά, o chef Ξ. Πολύμερος του εστιατορίου Café Tabac θα ετοιμάσει ένα gourmet δείπνο αφιερωμένο στους ερωτευμένους που θα περιλαμβάνει Velouté άγριων μανιταριών με μαντζουράνα και σχινόπρασο, Risotto με τυρί ricotta, pomodorini και pesto βασιλικού, Tagliata με μοσχαρίσια φιλετάκια γάλακτος, σαλάτα ρόκας με παρμεζάνα και Grana Padano και Ginger crème brulée με παγωτό (59€)

Πληροφορίες: Λητούς 11, Ξενοδοχείο The Margi, Βουλιαγμένη, 210 9670924, www.themargi.gr .

Love made in Japan

Το Matsuhisa Athens γιορτάζει κι αυτό την ημέρα των Ερωτευμένων με ένα μενού εμπνευσμένο από την Ιαπωνία. Δοκιμάστε Σολομό Karashi Su Miso, Πράσινη σαλάτα με miso, Ψητό φιλέτο μοσχάρι με teriyaki σος, Ποικιλία από sushi και Fruit sake (60€/άτομο).

Πληροφορίες: Απόλλωνος 40, Ξενοδοχείο Astir Palas, Βουλιαγμένη, 210 8902000, 210-8960510, www.westinathens.com/gr/dining_gr .

Ρομαντικοί «ψίθυροι» στο Whispers of Wine

Το εστιατόριο Whispers of Wine στο Μαρούσι θα προσφέρει στις 14 Φεβρουαρίου ένα ατμοσφαιρικό δείπνο στον χώρο του με Βελουτέ σούπα από φινόκιο, με κάστανο εκραζέ, ψίχα καρυδιού και μέλι με ζέστ λεμονιού, Ανάμεικτη σαλάτα με μαριναρισμένα φιλετάκια ελαφιού, ηλιόσπορους σε βινεγκρέτ από παλαιωμένο balsamico και σύκο, Fagottini φρέσκο, γεμιστό με gorgonzola σε σάλτσα από φρούτα του δάσους και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, Χοιρινό φιλέτο με σώς από μύρτιλα και πουρέ κόκκινης πατάτας αρωματισμένο με κίτρινη κολοκύθα και Σιμιγδαλένιο μιλφέιγ με κρέμα mascarpone και φρέσκιες φράουλες poached στο χυμό τους (39€/άτομο).

Πληροφορίες: Αγίου Κωνσταντίνου 48, Μαρούσι, 210 6179051, www.whispers.gr .

Δείπνο με εικαστικές πινελιές

Οι δύο chefs των Gastronomic Collectiva παρουσιάζουν ένα «Spicy and Kinky Valentine» μενού για την Ημέρα των Ερωτευμένων στο εστιατόριο της γκαλερί Breeder. Αν θέλετε να ταΐσετε τον αγαπημένο σας στο στόμα σε κοινή θέα, κάντε το χωρίς ενδοιασμούς, εφόσον θα το επιβάλλει και το μενού. Θα αρχίσετε με Καπνιστή πάπια, ceviche και tartar σε κουταλάκια και θα συνεχίσετε με ενα Αφροδισικαό chowder. Μετά από ένα δροσιστικό διάλειμμα με Sorbet φράουλας θα ολοκληρώσετε με ένα πικάντικο πιάτο με κουνέλι. Η κορύφωση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το επιδόρπιο με Σοκολατένια mousse (30€/άτομο).

Πληροφορίες: Περδίκα 6, Μεταξουργείο, 210 3317527.

Η Πόλη διεκδικεί μια θέση στην καρδιά σας…

To Pandeli, το γνωστό εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης στο Κεφαλάρι προσκαλεί τους ερωτευμένους σε ένα γευστικό δείπνο με μενού 3 πιάτων και κρασί, γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Το μένου περιλαμβάνει Ζυμωτά Ψωμάκια με μαυροκούκι και εζμέ τελεμέ, Πιάτο μεζέδων με μελιτζανοσαλάτα, ντολμαδάκι γιαλαντζί, μουσκά μπορεγί, σιγκάρα μπορεγί ή Σαλάτα με ψιλοκομμένη τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ροδέλες ελιάς και κάπαρη και πιτάκια, Κοτόπουλο πάνω σε πιτάκια με σος γιαουρτλού και σουμάκ ή Σολομό στη σχάρα ελαφρά αρωματισμένο με δενδρολίβανο και ξύσμα λεμονιού, σερβιρισμένος με βραστά λαχανικά και για επιδόρπιο, Γαλακτερή κρέμα με ελαφριά γεύση μαστίχας πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και σπιτικό ρετσέλι τριαντάφυλλο ή Μπακλαβά πολίτικο (25€/άτομο).

Πληροφορίες: Πεντέλης 3, Κηφισιά, 210 8080787, www.pandeli.gr .

Έρωτας αλά Ιταλικά

Το Sale e Pepe γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο και σας προσκαλεί να ερωτευτείτε τις ιταλικές του δημιουργίες. Απολαύστε Ζεστή σαλάτα από πράσινα και λευκά σπαράγγια και λαχανικά εποχής σε σάλτσα Bagna Cauda, Gnocchetti από πατάτα και κολοκύθα με γλώσσα και γαρίδες ή Ravioli γεμιστά με σπανάκι, ανθότυρο, βούτυρο και φασκόμηλο, Medallions από πεσκανδρίτσα σε αρωματισμένο λάδι με δεντρολίβανο και πατάτες parisienne ή Arrosto από μοσχάρι με κρασί Chianti, μανιτάρια Portobello και πουρέ πατάτας και για το τέλος, Panna cotta με coulis από φρούτα του δάσους ή Σουφλέ σοκολάτας με αχλάδια και Balsamico X.O. (68€/άτομο).

Πληροφορίες: Αριστίππου 34, Κολωνάκι, 210 7234102, www.saleepepe.gr .

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

[email protected]