Έξι χρήσιμα tips για να «απογειώσετε» το ρομαντικό σας δείπνο

eksi-xrisima-tips-gia-na-apogeiosete-to-romantiko-sas-deipno

ΤΡΙΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ποιος ο λόγος να «τραβιέστε» σε εστιατόρια ανήμερα της ημέρας των ερωτευμένων; Έτσι κι αλλιώς, η ημέρα είναι συνυφασμένη με την οικειότητα και τη ζεστασιά για εσάς και το έτερον σας ήμισυ.

Αφού λοιπόν, το «λήξαμε» ότι θα στρώσετε τραπέζι στο σπίτι, ας μιλήσουμε ακριβώς γι’ αυτό το τραπέζι. Και με τη μέθοδο της απαγωγής, ορίστε μερικά πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε στο τραπέζι της 14ης Φεβρουαρίου…

Τι είδους τραπέζι; Καλό θα ήταν να αποφύγετε την κλασική σάλα της τραπεζαρίας και το μακρύ της τραπέζι. Το να ζητάτε από τον/την αγαπημένο/ -η σας να σας περάσει το αλάτι με έξι άδειες καρέκλες να σας «κοιτάνε», δεν είναι και η πιο οικεία και ζεστή εμπειρία. Επιλέξτε λοιπόν μικρότερο τραπέζι, αν βέβαια έχετε. Ακόμα και η λύση του «άνετου» δείπνου στα γόνατα, στον καναπέ του σαλονιού, δεν είναι καθόλου άσχημη, αντίθετα με το πώς φαντάζει.

Τι είδους ποτήρια; Η πρότασή μας είναι ποτήρια με μικρή χωρητικότητα, από αυτά που χρειάζεται να ξαναγεμίζεις συχνά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειάζεται να το προσέξετε (το κάθε πότε γεμίζετε) και τελικά θα το κάνετε λιγότερο συχνά. Η ουσία εδώ είναι η εξής: Χαλαρώστε τους ρυθμούς σας. Ενώ μια μικρή ποσότητα αλκοόλ είναι πράγματι ευχάριστο συμπλήρωμα σε τέτοιες βραδιές, κανένας άντρας και καμία γυναίκα δε γοητεύονται από έναν τύπο που ψευδίζει ή μια γυναίκα που γελάει χαζά συνεχώς και νευρικά από το αλκοόλ.

Και το σερβίρισμα; Προτείνουμε το οικογενειακού τύπου. Το να φροντίζεις εσύ για το πιάτο του/της δείχνει τρυφερότητα και ειδικά αν πρόκειται για νέο ζευγάρι, ενέχει την πιθανότητα για ένα ανεπαίσθητο άγγιγμα των χεριών! Σημαντικότατο!

Ο φωτισμός; Κεριά, ένας λαμπερός πολυέλαιος, μικρά κεράκια σε όλη την έκταση του τραπεζιού και οτιδήποτε άλλο από «βαριά» υπερυψωμένη πηγή φωτός. Αν έχουμε πρόβλημα με το χρόνο και τον «εξοπλισμό», ο αυξομειωτής φωτός είναι πάντα μια λύση. Προσοχή όμως, δεν κάνουμε στρατιωτική συσκότιση, πρέπει να βλέπουμε τι κάνουμε. Δεν είναι ιδιαίτερα σέξι ή τέλος πάντων θελκτικό να μας τρέχει η σούπα στο μάγουλο ή να πασαλειφτούμε στο πρόσωπο με σάλτσες.

Άρωμα; Σε ό,τι αφορά στα κεριά, αποφύγετε τα αρωματικά. Όσο και να αγαπάμε διάφορα αιθέρια αρώματα, δεν ταιριάζουν με το αρνάκι φρικασέ.

Άλλες μικρολεπτομέρειες: Θέλετε δίπλα στα πιάτα σας και λίγο ψωμάκι; Φροντίστε τουλάχιστον να το έχετε κόψει από πριν σε φέτες. Κάποια πράγματα μπορεί να έχουν πλάκα στο τραπέζι, αλλά σίγουρα ένα από αυτά ΔΕΝ είναι να προσπαθείτε να «πριονίσετε» σκληρό ψωμί, που διαλύεται στα χέρια σας, μπροστά στην αγάπη σας… Όσο για τη μουσική, είναι κι αυτή ένας εξωγενής μεν, σημαντικός δε παράγοντας επιτυχίας του τέλειου ρομαντικού δείπνου...