Gaku: αυθεντική γιαπωνέζικη gastropub στο Χαλάνδρι

gaku

Χαλαρό περιβάλλον για γευστικά ταξιδάκια στην Ιαπωνία

ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Izakaya είναι ένα είδος ιαπωνικής gastropub, ένα μέρος για να χαλαρώσει κάποιος μετά τη δουλειά ή και γενικά και να πιει ένα ποτό ή να φάει κάτι. Το Gaku είναι ακριβώς αυτό και το διαπιστώσαμε στην τελευταία μας επίσκεψη.

Η ποιοτική επιστροφή στην παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα γίνεται σε έναν minimal διάκοσμο, αφού οι ιδιοκτήτες δεν έδωσαν τόση βαρύτητα στην διακόσμηση, όσο στην ποιοτική επένδυσή τους στο μενού. Το τελευταίο είναι σίγουρα από τα καλύτερα για όσα sushi bars έχουμε επισκεφθεί. Πρόσθετο στοιχείο οι σχετικά λογικές τιμές, ενώ με όριο παραγγελίας τα 10 ευρώ, υπάρχει και παράδοση στον χώρο σας.

Ο ιάπωνας σεφ και ο manager του καταστήματος, Ανδρέας Βουγιουκλαράκης, σας προτείνουν τα παρακάτω κι εμείς τα… επικροτούμε:

Ταρτάρ καβουριού με αυγό χελιδονόψαρου και chips γλυκοπατάτας

Λαχανικά κομμένα σε σχήμα noodles και με τζίντζερ, καρότο και μαύρο σουσάμι

Spicy σαλάτα με καλαμάρι.

Sashimi λαυρακιού με lime λεμονιού και γαρίδες

Νοruto με χέλι, καβούρι και αυγά χελιδονόψαρου

Τεριγιάκι με κομμάτια σολωμού και chill sause

Οι κύβοι μοσχαριού που μας εντυπωσίασαν

To πιάτο που ξεχωρίσαμε ιδιαίτερα, ένα από αυτά που ξεχωρίζουν το Gaku από τα περισσότερα sushi bars, ήταν το Misoyaki beef με εξαιρετικά μαριναρισμένους κύβους μοσχαριού.

Στο φινάλε του δείπνου δοκιμάστε το παγωτό Mochi με ινδοκάρυδο και πράσινο τσάι, καθώς και την ιαπωνική εκδοχή της Crème Brûlée.

Info
Gaku
Λυκούργου 4, 2106753884-5, 25-30 ευρώ ανά άτομο

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ