Αλμύρα: η νέα γαστρονομία του ψαριού μέσα από την ατόφια θαλασσινή αλμύρα

almura

Οικείο και άνετο περιβάλλον, προσεγμένο, αλλά και χαλαρό

ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Μας άνοιξε η όρεξη για ψάρι και επισκεφτήκαμε την «Αλμύρα» της Κηφισιάς που ξεκίνησε από τη Μύκονο και μας φέρνει φρέσκα θαλασσινά και ψάρια στο πιάτο.

Μετά την επιτυχία του concept στη Μύκονο, ο Όμιλος Εστίασης του Γιάννη Μωράκη έδωσε το στίγμα του και στην Κηφισιά. Μία εκδοχή που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη με την σφραγίδα, μάλιστα, του σεφ Γιάννη Λιάκου.

Η διακόσμησή του προσεγμένη και ιδιαίτερη, θυμίζει κάτι από γουστόζικη, σύγχρονη ταβέρνα και κάτι από εστιατόριο, με ένα δείγμα να προέρχεται από τα λιτά καθίσματα και τις ψάθινες επενδύσεις στα φώτα του μαγαζιού.

Και για να μπούμε στο ψητό, το μενού του αντλείται τόσο από την παράδοση της θαλασσινής μας κουζίνας, όσο και επί μέρους μη συμβατικές επιλογές του Γιάννη Λιάκου. Κύριο χαρακτηριστικό η προσθήκη… αλμύρας στα περισσότερα πιάτα που τους δίνει μια ξεχωριστή γεύση.

Με την βοήθεια του σεφ και των συνεργατών του διαλέξαμε για εσάς:

Καρπάτσιο φαγκριού με φύτρες ταραμά αναμιγμένες με μελάνι σουπιάς

Μπουγάτσα θαλασσινών με μύδια, γαρίδες, γλυκιά κολοκύθα και γαρίδα Αμφιλοχίας

Λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης με χέλι, φρέσκο κρεμμύδι και μυρώνια

Ριζότο κακαβιάς με μαρούλι και ρόκα

Στριφτάρια με γαρίδες

Από την πλούσια κάβα του διαλέξαμε το κρασί από την Δράμα, Κτήμα Παυλίδη «Έμφασις».

Μέχρι να έρθει η ώρα των διακοπών, το φρέσκο ψάρι έχει το δικό του στέκι και μάλιστα όχι στα νότια της πόλης, αλλά μακριά από τη θάλασσα, στην Κηφισιά.

Info
Αλμύρα
Ελαιών 54, Νέα Κηφισιά, 2106205925
40-45 ευρώ το άτομο με κρασί

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ