Βραδιές Γευσιγνωσίας στο Black Duck

bradies-geusignosias-sto-black-duck

ΤΡΙΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και τις Πέμπτες 1, 8 και 15 Μαρτίου το εστιατόριο του Black Duck διοργανώνει μια σειρά από θεματικές γευσιγνωσίες κρασιών για τους λάτρεις του είδους.

Συνδυάζοντας την απόλαυση με την περιήγηση στον οινικό κόσμο, το εστιατόριο του Black Duck σε συνεργασία με το Sommelier Γιώργο Λούκα, οργανώνουν μια σειρά από θεματικές γευσιγνωσίες κρασιών, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το κρασί και να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις γύρω από αυτό.

Οι θεματικές βραδιές γνωριμίας με το κρασί «πτήσεις απόλαυσης» θα είναι αφιερωμένες σε μικρούς και μεγάλους οινοπαραγωγούς, σε γεύσεις από επώνυμα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα.

Οι πρώτες τέσσερις γευσιγνωσίες θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο 2012 και συγκεκριμένα, την Τετάρτη 22/2, την Πέμπτη 1/3, την Πέμπτη 8/3 και την Πέμπτη 15/3, στον πολυχώρο cafe, winebar «Βlack Duck» στο κέντρο της Αθήνας.

Οι γευσιγνωσίες θα αφορούν τέσσερις από τις σημαντικότερες ποικιλίες στην Ελλάδα. Πρώτα το Ασύρτικο, την πιο διάσημη ελληνική ποικιλία. Στη γευστική δοκιμή θα γνωρίσουμε κρασιά όχι μόνο από τη παραδοσιακή πατρίδα του ασύρτικου τη Σαντορίνη αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια το Αγιωργίτικο με τόπο καταγωγής και παραγωγής τη Νεμέα. Στη συγκεκριμένη συνάντηση θ’ανακαλύψουμε το στυλ της τυπικής ονομασίας προέλευσης του Αγιωργίτικου.

Το Ξινόμαυρο που μαζί με το Αγιωργίτικο θεωρούνται οι ευγενέστερες ερυθρές ελληνικές ποικιλίες, είναι ιδιαίτερη και με πολλές δυνατότητες, που δεν έχουν ακόμα όλες αξιοποιηθεί και πρόκειται για την κυρίαρχη ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας.

Και τέλος, το Sauvignon blanc που έφτασε στην Ελλάδα στα μέσα του ’80 και καλλιεργείται σε πολλές διαφορετικές ζώνες, από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει συγκεκριμένη θεματολογία σε δίωρες βραδινές συναντήσεις (21:00- 23:00) και πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα.

Το κόστος συμμετοχής ανά θεματική βραδιά είναι στην ειδική τιμή των 25 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει όλα τα ελληνικά κρασιά που θα δοκιμάζονται κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ελαφρύ φαγητό (finger food) και γλυκό.

Πληροφορίες: Black Duck Multiplarte, Χρήστου Λαδά 9Α, Αθήνα, 2103234760, www.blackduck.gr .