Coffee cupping seminar: το σεμινάριο που θα σας μάθει να αξιολογείτε τον καφέ
Μάθετε να αξιολογείτε δείγματα καφέ, να εντοπίζετε πιθανά ελαττώματα, να νιώθετε την έντασή τους και να καταλαβαίνετε τον καλύτερο (ή τον χειρότερο καφέ), με ένα σεμινάριο που θα «ανοίξει» όλες σας τις αισθήσεις στον αρωματικό αυτό κόσμο.
Το cupping είναι η μέθοδος αξιολόγησης καφέ που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες γευσιγνώστες, ιδιοκτήτες φάρμας καφέ, roasters, barista, home-barista, για να αξιολογήσουν τον καφέ σε διάφορες κατηγορίες όπως, άρωμα, γεύση, οξύτητα, σώμα, επίγευση. Έτσι γνωρίζουν το πώς και τι είναι ο καφές που διαχειρίζονται και φτάνουν στην κατανόηση του ροφήματος του καφέ ανάλογα με την χώρα προέλευσης, την επεξεργασία, το υψόμετρο αλλά και τον τρόπο συντήρησης και καβουρδίσματος.
Αν όλα αυτά σας εξιτάρουν, το σεμινάριο coffee cupping με εισηγητές τους Αλέξανδρο Φούκη και Θανάση Νικόλη, που θα διεξαχθεί από σήμερα μέχρι τις 6 Ιουλίου και 27-29 Σεπτεμβρίου, θα σας καλύψει.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, θα υπάρχει sensory training, δηλαδή εκπαίδευση αισθήσεων, εκπαίδευση όρφρησης (με αξιολόγηση της οσφρητικής ικανότητας μας baseline λεξιλόγιο και χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται για να περιγραφούν μυρωδιές, ανάπτυξη και προπόνηση της όσφρησης με τυφλά δείγματα με διαφορετικές βαθμίδες δυσκολίας), εκπαίδευση γεύσης (αξιολόγηση της γευστικής ικανότητας μας baseline, λεξιλόγιο και χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται για να περιγραφούν γεύσεις, ανάπτυξη και προπόνηση της γεύσης με τυφλά δείγματα με διαφορετικές βαθμίδες δυσκολίας), cupping (προετοιμασία καβουρδίσματος, προετοιμασία αλέσματος, λεπτότητα του αλέσματος, τα ποτήρια cupping, η δοσολογία του καφέ, το νερό, προετοιμασία δείγματος, καβούρντισμα, υπολογισμός δασολογίας, προετοιμασία για cupping, έγχυση νερού), αξιολόγηση δείγματος, αλλά και εκτέλεση πραγματικής αξιολόγησης δειγμάτων, όπου θα εφαρμστούν στην πράξη όλα όσα μάθετε σε πραγματικές συνθήκες και διαδικασίες cupping.
Τα τμήματα που δημιουργούνται είναι ολιγομελή για την καλύτερη παρακολούθηση των σεμιvαρίων για αυτό και είναι περιορισμένες οι θέσεις, οπότε σπεύσατε!
Info
www.baracademy.gr
4-6/7, 5.30-9.00 μ.μ. και 27-29/9 5.30-10 μ.μ.
Κόστος σεμιναρίου 240 ευρώ







