Greek Spirit: μενού με πιάτα που θυμίζουν… γιαγιά

greek-spirit

Παραδοσιακές νοστιμιές... γιαγιάς στο Greek Spirit

ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

H ονομασία του τα φανερώνει όλα και δεν αφήνει περιθώρια παρεξηγήσεων. Στο Greek Spirit, ο ελληνικός αέρας και οι γιαγιαδίστικες αναμνήσεις είναι πρωταγωνιστές και οι γεύσεις νοσταλγικές.

Υπάρχουν κάποια μέρη, που όταν βρεθούμε, τα αρώματά τους, οι γεύσεις τους, ο χώρος και η ατμόσφαιρά τους μας στέλνουν πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το Greek Spirit στην Αργυρούπολη, το οποίο αποτελεί μια σύνοψη των παιδικών μας χρόνων, με γεύσεις από το σημειωματάριο της γιαγιάς και εικόνες από χειμώνες και καλοκαίρια, με αλμυρές πίτες και βλήτα γιαχνί, μέχρι τηγανιτές πατάτες με τυράκι στην κορυφή κι ένα τηγανιτό αυγό να τα σκεπάζει και να τα νοστιμεύει όλα. 

Το πρώτο που θα σας εντυπωσιάσει είναι το οικείο περιβάλλον, στη συνέχεια, όμως, θα κερδίσουν τις εντυπώσεις οι θετικοί σερβιτόροι του, η οικεία διακόσμηση (υπάρχουν γωνιές που η μνήμη έχει συνδέσει με τα μπακάλικα της παιδικής μας διαδρομής) και φυσικά ο πολύπλευρος σεφ, Βησσαρίωνας Παρθένης, που ξέρει να προτείνει, να εντυπωσιάζει και να σχεδιάζει την εικόνα ενός τραπεζιού... σαν να μπαίνει μέσα σε παλιές φωτογραφίες.

O πολύπλευρος σεφ Βησσαρίωνας Παρθένης

Κι όσο για τα σερβίτσια… Πιάτα βαθιά, που θυμίζουν τους θησαυρούς στα ντουλάπια της γιαγιάς, της κάθε γιαγιάς. Μπακιρένια τηγάνια, γλυκύτατα βαζάκια για κάθε είδους χειροποίητο γλυκό και ό,τι άλλο δε βάζει ή βάζει ο νους σας.

Και όλα αυτά τα ωραία σε τιμές, που, όταν τις δείτε γραμμένες, δεν θα δαγκωθείτε, αλλά θα χαμογελάσετε, αφού το πιο ακριβό πιάτο κοστίζει 8 ευρώ και είναι το μοναδικό μέσα στην απειρία των επιλογών, που σας προσφέρει ο κατάλογος.

Κάποια από τις επόμενες μέρες σίγουρα θα μας βρει στην Αργυρούπολη να αναβιώνουμε τις γεύσεις της γιαγιάς και τα παιδικά μας χρόνια, τότε που μετρούσαμε τα παγωτά και τα μπάνια σαν να ήταν ό,τι πιο σημαντικό έχουμε κάνει.

Info
Greek Spirit
Μαρίνου Γερουλάνου 58, Αργυρούπολη
210 9945772