Μενού με άρωμα Χιλής και Ιαπωνίας

menou-me-aroma-xilis-kai-iaponias

ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Στο πλαίσιο του γευστικού concept των Gastronomic Collectiva στο Breeder Feeder με τίτλο «Around The World» και γεύσεις από όλο τον κόσμο, ετοιμάζεται αυτή την φορά ένα μοναδικό μενού εμπνευσμένο από την κουζίνα της Χιλής, την Παρασκευή 2 Μαρτίου, ενώ το Σάββατο 3 του μηνός γιορτάζουν τα κορίτσια με γεύσεις από την Ιαπωνία.

Η ιδιομορφία της κουζίνας της Χιλής πηγάζει κυρίως από το συνδυασμό της ισπανικής κουζίνας με τα παραδοσιακά συστατικά της Χιλής και τις μεταγενέστερες επιρροές από την Ευρώπη -ιδιαίτερα τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Κροατία- και την Μέση Ανατολή. Φρούτα και λαχανικά που έφεραν οι Ισπανοί κατακτητές, ανακατεύτηκαν με ντόπια καρυκεύματα και μπαχαρικά δημιουργώντας απολαυστικά πιάτα.

Στο μενού των Gastronomic Collectiva θα γευτείτε spicy μύδια, την χαρακτηριστική σούπα με θαλασσινά Paila marina και κρέας μαριναρισμένο σε καρυκεύματα από την Χιλή, ενώ κλείνοντας τα μάτια θα ταξιδέψετε στην «Χώρα των ποιητών» της Λατινικής Αμερικής.

Το μενού περιλαμβάνει Μύδια με σάλτσα ceviche και πάστα ντομάτας με τσίλι σε φρυγανισμένο ψωμί, Σούπα με θαλασσινά, ψάρι και κόλιανδρο, Πιτάκι με καλαμπόκι και κοτόπουλο και σαλάτα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ντομάτα, Pork ribs με μπαχαρικά από την Χιλή και gravy γλυκοπατάτας και Κρέμα από γάλα και φρούτα με αφρό κανέλας και μπανάνας και η τιμή του είναι 30 ευρώ το άτομο.

Μια ημέρα μετά, το Σάββατο 3 Μαρτίου οι γυναίκες και όχι μόνο, ετοιμαστείτε για ένα μενού Hinamatsuri, όπως λέγεται στην Ιαπωνία «η γιορτή των κοριτσιών».

Στις 3 Μαρτίου, τα κορίτσια γιορτάζουν το φεστιβάλ της κούκλας (Hina – ningyo), επιδεικνύοντας πάνω σε κόκκινο χαλί μια σειρά από αυτοκρατορικές κούκλες στολισμένες με άνθη ροδακινιάς. Είναι η μέρα που όλη η οικογένεια γιορτάζει την ευτυχία και ευημερία των μικρών κοριτσιών, αλλά και μια μέρα για διασκέδαση και γιαπωνέζικο σπιτικό φαγητό.

Το μενού περιέχει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα που προσφέρονται στην γιορτή αυτή στα σπίτια της Απω Ανατολής: Chirazi Sushi, ένα ανοιχτό σούσι που σερβίρεται σε πιάτο, γνωστό και ως «Αυτοκρατορική Σαλάτα», Inari Sushi, το αγαπημένο των παιδιών «Σούσι της αλεπούς», Tataki beef, ένα είδος γιαπωνέζικου Carpaccio.

Στις 3 Μαρτίου, ανήμερα Hinamatsuri το Breeder Feeder τιμά την γιορτή με ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο από τις Ningyo Fans. Η τιμή του είναι επίσης, 30 ευρώ το άτομο.

Πληροφορίες: Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210 3317527, www.thebreederfeeder.blogspot.com .