Παγωτά με γεύσεις που ξεφεύγουν

pagoto
ΤΡΙΤΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Στο παρελθόν έχουμε συναντήσει παγωτό με γεύση μαγειρίτσα, τζατζίκι, φουά γκρα, αστακό και πολλά άλλα. Ας δούμε τι άλλες παράξενες γεύσεις μπορεί να δοκιμάσει κάποιος σε χωνάκι ή κυπελάκι σε Ελλάδα και διάφορα μέρη του κόσμου, αρκεί να έχει διάθεση για πειραματισμό.

Αχλάδι και blue cheese μαζί. Θα το τολμούσατε;

Αχλάδι με blue cheese
Αλμυρό και γλυκό μαζί είναι ο αγαπημένος συνδυασμός της gelaterie Salt & Straw στο Πόρτλαντ των Η.Π.Α., όπου η ζάχαρη και τα μπαχαρικά αναμειγνύονται μαζί σε γεύσεις όπως μέλι με φράουλα και μπαλσάμικο με πιπέρι, αχλάδι με… blue cheese κ.ά. Το δεύτερο αποτελεί ένα ισορροπημένο μείγμα από γλυκά κομμάτια αχλάδι με κομμάτια blue cheese, που ακούγεται πολύ ιδιαίτερο, αλλά αν το καλοσκεφτείτε, το καρπούζι με τη φέτα δεν αποτελεί εξίσου παράξενο αλλά γευστικό συνδυασμό;

Σύκο
Οι επιστήμονες του νεοϋρκέζικου Il Laboratorio del Gelato δεν έχουν ποτέ συναντήσει γεύση που να μην θέλησαν να τη μετατρέψουν σε παγωτό. Το παγωτό σύκο που κυκλοφορεί την εποχή του γλυκού αυτού φρούτου κάνει θραύση ανάμεσα σε 200 γεύσεις παγωτού που έχουν δημιουργήσει μέχρι τώρα και φτιάχνεται με μια ειδική ποικιλία σύκου (Brown Turkey), αφήνοτας μια ιδιαίτερη γεύση με σποράκια.

Μαργαρίτα φράουλα... αλλιώς

Μαργαρίτα φράουλα
Αφήστε τα παιδιά σπίτι και απολαύστε ένα πιο… ενήλικο παγωτό από φρέσκες φράουλες και τεκίλα. Το Strawberry Margarita Sorbet κάνει θραύση στο Humphry Slocombe του Σαν Φρανσίσκο, ένα μαγαζί που ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση παγωτού θα επινοήσει.

Παγωτό εσκιμώου
Αν βρεθείτε ποτέ στο Juneau της Αλάσκα και σας πιάσει λιγούρα για παγωτό, δοκιμάστε οπωσδήποτε παγωτό εσκιμώου. Είναι γνωστό ως Akutag και διαφέρει από το Eskimo Pie, τη σοκολατένια μπάρα παγωτού που μπορεί να βρει κάποιος παντού. Το Akutag έχει αρκετά μούρα, ώστε να καλύψει την όρεξη για γλυκό σε όσους το επιθυμούν, η βάση του, όμως, είναι ζωϊκό λίπος από ελάφι, φάλαινα κ.ο.κ.

Το wasabi δεν πάει μόνο στο σούσι, αλλά και στο παγωτό

Wasabi
Το Big Gay Ice Cream ξεκίνησε σαν μια πειραματική gelaterie-φορτηγό, που σταδιακά έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια για παγωτό της Νέας Υόρκης. Τα τόπινγκ που χρησιμοποιεί είναι αυτά που συνήθως κλέβουν την παράσταση και ποικίλουν από πιπέρι καγιέν, καρύδα κάρυ, κάρδαμο, Sriracha και σκόνη wasabi.

Κοκτέιλ
Το Casa Dolce της Μυκόνου και ο Νίκος Κουκιάσας φημίζονται ίσως για τα πιο πρωτότυπα παγωτά στην Ελλάδα, με το παγωτό θαλασσινό νερό με άρωμα πεύκου να έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο παρελθόν και το παγωτό με γεύση κοπανιστή Μυκόνου ή παντζάρι να κάνει τους πάντες να γουρλώνουν τα μάτια τους. Η φετινή τάση, πάντως είναι τα κοκτέιλ σε παγωτό, όπως Martini, Νegroni και πολλά άλλα.

Ένα κάπως... απαισιόδοξο, αλλά γευστικό παγωτό

Kόλλυβα
Στο Lateau της Πανόρμου τα παγωτά είναι κάθε άλλο παρά συνηθισμένα κι όσο κι αν σας φαίνεται απαισιόδοξο, μια από τις τελευταίες τους ιδέες ήταν το παγωτό κόλλυβα. Τι σημαίνει αυτό; Παγωτό κρέμα με όλα τα βασικά συστατικά από τα κόλλυβα, δηλαδή σιτάρι, αμύγδαλο, καρύδι κ.ο.κ., παραπέμποντας στα γνωστά σε όλους μας κόλλυβα. Αυτή, βέβαια, δεν είναι η μοναδική αξιοπερίεργη γεύση που θα βρείτε εκεί. Μηλόπιτα, λουκούμι, πικραμύγδαλο, μάφιν είναι μερικές ακόμη που εντυπωσιάζουν.

Κάντε κλικ εδώ για να δοκιμάσετε κι άλλες γεύσεις περίεργων παγωτών σε όλο τον κόσμο.