5 αγαπημένα εστιατόρια του Αιγαίου που μας ανοίγουν την όρεξη

klimataria-antiparos

Η όμορφη αυλή της Κληματαριάς

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Μιας και σιγά-σιγά εγκαταλείπουμε όλοι την Αθήνα και παίρνουμε φόρα για τα νησιά, ακονίζουμε τα μαχαιροπίρουνά μας σε αιγαιοπελαγίτικους προορισμούς, νησιώτικες ταβέρνες και εστιατόρια που φημίζονται για τα πιάτα τους.

Κληματαριά, Αντίπαρος
Από τις ταβέρνες που όποιος έχει βρεθεί στην Αντίπαρο, αποκλείεται να μην έχει φάει, η Κληματαριά χαρίζει στους επισκέπτες της μια ιδιαίτερη, νησιώτικη εμπειρία φαγητού, ανάμεσα στο ροζ της βουκαμβίλιας της αυλής του, σε ένα πολύ οικείο, οικογενειακό περιβάλλον που σε κάνει να ξεχνάς την πόλη μόλις βολευτείς στις καρέκλες του. Στον κατάλογό του θα βρείτε προσεγμένα ψητά, φρέσκα θαλασσινά, παραδοσιακές νοστιμιές, όλα φτιαγμένα με αγνά, ντόπια υλικά και τιμές που δεν θα σας βγάλουν εκτός budget. Δώστε οπωσδήποτε μια ευκαιρία στα μαγειρευτά του και πάρτε θέση για παρεΐστικο κλίμα και στιγμές από αυτές που θα θυμάστε χαμογελώντας το χειμώνα. Info: Χώρα Αντιπάρου, κοντά στον κεντρικό δρόμο, 2284061061.

Η Αυλή του Σάμπλου σας περιμένει στην Πλατεία του Κάμπου

Η Αυλή του Σάμπλου, Κίμωλος
Η μικρή, αλλά γοητευτική Κίμωλος, μέσα στις ομορφιές της έχει να προσθέσει άλλη μια, γαστρονομικής φύσεως, με την «Αυλή του Σάμπλου». Πρόκειται για μια γραφική ταβέρνα στην Πλατεία του Κάμπου της Κιμώλου, στην οποία θα βρείτε μενού τοπικής κουζίνας και πιάτα μαγειρεμένα με φρέσκα υλικά από το οικογενειακό περιβόλι, που μυρίζουν αγνότητα και παρελθόν. Τσουγκρίστε κιμωλιάτικο κρασί στην υγειά σας και δοκιμάστε ντόπια παξιμαδοσαλάτα, λαδένια που θυμίζει πίτσα, κατσικάκι στη γάστρα, ζυγουροκεφτέδες και φυσικά γλυκό του κουταλιού για το τελείωμα. Info: Κάμπος, Κίμωλος, 2287051666.

Φρέσκο ψάρι και ντόπια κρέατα στο Γεράνι της Αστυπάλαιας

Το Γεράνι, Αστυπάλαια
Στο Λιβάδι της Αστυπάλαιας, που είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, το Γεράνι αποτελεί μια οικογενειακή ταβέρνα που περνά από γενιά σε γενιά και θα την επισκεφτείτε αν θέλετε να δοκιμάστε καλό, φρέσκο ψάρι και ντόπια κρέατα και λαχανικά δικής τους παραγωγής. Τα φαγητά τους είναι σπιτικά με μια τεράστια λίστα με μαγειρευτά, λαδερά, ορεκτικά, θαλασσιά κ.λπ., τα υλικά τους αγνά, η θάλασσα δίπλα και δεν μπορούμε να βρούμε τι άλλο θα μπορούσε να απογειώσει το γεύμα μετά το μπάνιο. Info: Λιβάδι, Αστυπάλαια, 2243061484, 2243061837.

Η παράδοση συναντά το σύγχρονο και όλα μυρίζουν θάλασσα στο Barbarossa

Barbarossa, Πάρος
Στο Barbarossa θα ξεφύγετε λίγο από την κλασική, τοπική κουζίνα και θα δοκιμάσετε θαλασσινές γεύσεις, εκλεπτυσμένες, σε ένα σημείο της Νάουσας της Πάρου, όπου η θάλασσα και το νησιώτικο λευκό «παίζουν» μαζί ασταμάτητα. Οι θαλασσινές του δημιουργίες είναι από αυτές που μπορούν να εντυπωσιάσουν ακόμη κι όσους δεν απαρνούνται εύκολα το κρέας, που διατηρούν μια παραδοσιακή χροιά, αλλά συνδυάζουν αρμονικά μια πιο γκουρμέ και σύγχρονη άποψη. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα ζυμαρικά με θαλασσινά του, απολαύστε τα οστρακοειδή του και φυλάξτε το για την ημέρα που θα θελήσετε να φάτε λίγο πιο ποιοτικά, έχοντας τη διάθεση να πληρώσετε κάτι παραπάνω. Info: Νάουσα, Πάρος, 2284 051391.

Καλό φαγητό και όμορφη θέα στον Ασημενό

Ασημενός, Σκύρος
Βρίσκεται στους Ασπούς, ένα από τα πιο οικογενειακά χωριά της Σκύρου, αλλά αποτελεί εγγύηση για όποιον αναζητά φρέσκο ψάρι, διαλεχτά θαλασσινά και διάφορες θαλασσινές σαλάτες, όπως καβουροσαλάτα, που ταιριάζουν απόλυτα στο ελληνικό καλοκαίρι. Οι φίλοι της αστακομακαρονάδας μην παραλείψετε να τη μοιραστείτε, καθώς φημίζεται γι’ αυτή και αν καθίσετε στην ταράτσα του, σας περιμένει θέα από τις λίγες σε ένα περιβάλλον, όπου η σχέση ποιότητας και τιμής είναι αρμονική. Αν επιμένετε στο κρέας, δοκιμάστε το καλομαγειρεμένο κατσικάκι, αλλά γρήγορα θα διαπιστώσετε γύρω σας ότι τα θαλασσινά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Info: Επαρχιακή Οδός Σκύρου – Λιναριάς, Ασπούς, 2222093007.