Πώς να φτιάξετε Pokemon κέικ και cupcakes

momlovesbaking-pinterest pinterest

Κέικ Pokeball, Pikachu και Snorlax

ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Η μανία των Pokemon επιστρέφει από τα ‘90s και στη… γεύση, με άπειρες συνταγές για γλυκά να κατακλύζουν το διαδίκτυο αυτές τις ημέρες. Δείτε πώς να φτιάξετε ένα υπέροχο pokemon κέικ και cupcakes, για τα παιδιά σας -και για εσάς!

Υλικά για 24 μερίδες
Για το κέικ:

1 μείγμα τούρτας red velvet 468 γραμμαρίων (μπορείτε να το παραγγείλετε και από το internet, από Duncan Hines ή αλλού)

Για το γλάσο:

1 φλιτζάνι (2 στικ) ανάλατο βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

3-4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

2 ½ κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (χρησιμοποιήστε καθαρή γεύση βανίλιας για πιο άσπρο χρώμα στο γλάσο)

Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Έτοιμη ζαχαρόπαστα σε άσπρο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο χρώμα

Εργαλεία που θα χρειαστείτε: 1 μικρό πλάστη, 1 στρογγυλό κουπάτ, ειδικό κόφτη για τη ζαχαρόπαστα, κορνέ ζαχαροπλαστικής και μύτες (μεγαλύτερες και μικρότερες).

momlovesbaking.com / pinterest

Τα cupcakes θα χρειαστούν 20 λεπτά για να ψηθούν

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βάλτε στη στρογγυλή σας φόρμα για το κέικ λαδόκολλα. Ψεκάστε με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι πριν κι αφού βάλετε τη λαδόκολλα και στη συνέχεια βάλτε στο ταψί για cupcakes τις χάρτινες θήκες τους (12 στον αριθμό). Αφήστε τα στην άκρη.

Ετοιμάστε το μείγμα του κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και γεμίστε τις θήκες του ταψιού για cupcakes με το μείγμα, βάζοντας το υπόλοιπο στη φόρμα του κέικ. Ψήστε τα cupcakes για 20 λεπτά και το κέικ για 25. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Για το γλάσο:

Χτυπήστε το βούτυρο που έχει μαλακώσει σε μέτρια ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ, για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας, όσο το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει. Αυξήστε ταχύτητα και χτυπήστε για 3 λεπτά. Προσθέστε κι άλλη ζάχαρη άχνη αν το μείγμα σας φαίνεται λεπτόρρευστο ή περισσότερη κρέμα, αν είναι πολύ παχύρρευστο.

Χρωματίστε περίπου 1 ½ φλιτζάνι του γλάσου κόκκινο και 1/3 του φλιτζανιού μαύρο και αφήστε τα στο πλάι.

momlovesbaking.com / pinterest

Ρίξτε με κυκλικές κινήσεις λευκό γλάσο πάνω στα κόκκινα cupcakes

Για τη διακόσμηση:

Γεμίστε το κορνέ σας με άσπρο γλάσο και χρησιμοποιήστε τη φαρδιά μύτη για να βάλετε γλάσο στα cupcakes, με κυκλική κίνηση. Μην το κάνετε πολύ ψηλό, γιατί στη συνέχεια θα βάλετε και τα διακοσμητικά pokemon με τη ζαχαρόπαστα.

Ρίξτε λευκό γλάσο στο μισό κέικ και κόκκινο στο άλλο μισό.

Για τη διακόσμηση με τη ζαχαρόπαστα:

Ρίξτε λίγο κορνφλάουερ στη ζαχαρόπαστα για να μην κολλάει.

Για τον Snorlax, θα χρειαστείτε μπλε ζεχαρόπαστα, άσπρη και λίγη κίτρινη. Βρείτε φωτογραφία του Snorlax online για να χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό και κόψτε τη μπλε ζαχαρόπαστα με το στρογγυλό κουπάτ. Κόψτε μισό κύκλο από την κορυφή του κι έπειτα 2 μισούς κύκλους από την κάθε πλευρά, για να δημιουργήσετε τα αυτιά του. Για το άσπρο μέρος του Snorlax, κόψτε μικρότερους κύκλους με ένα μικρότερο κουπάτ και φτιάξτε με το μαχαίρι ένα τρίγωνο στην κορυφή του κύκλου. Διορθώστε τις γωνίες με το δάχτυλά σας, ώστε να γίνουν πιο μαλακές και τοποθετήστε το άσπρο κομμάτι πάνω στο μπλε. Φτιάξτε 6 Snorlax.

momlovesbaking.com / pinterest

Pikachu και Snorlax ετοιμάζονται

Για τον Pikachu, πάρτε την κίτρινη ζαχαρόπαστα και κόψτε τη σε κύκλους με το μεγαλύτερο κουπάτ. Κόψτε μικρά τρίγωνα με το μαχαίρι για να φτιάξετε τα αυτιά του και στη συνέχεια, κόψτε μικρούς κόκκινους κύκλους (μάγουλα) και μικρούς μαύρους κύκλους (μάτια). Ενώστε τα όλα φτιάχνοντας το πρόσωπο του Pikachu 6 φορές και για να κολλήσουν ρίξτε λίγο νερό στα δάχτυλά σας και βρέξτε τα.

Χρησιμοποιήστε γλάσο για τις έξτρα λεπτομέρειες των προσώπων και αφήστε να στεγνώσουν για περίπου 1 ώρα. Έπειτα τοποθετήστε τα πάνω στα γλασαρισμένα cupcakes.

Για την Pokeball του κέικ, κόψτε μια λωρίδα μαύρης ζαχαρόπαστας για να τη βάλετε στη μέση του κέικ, εκεί που ενώνεται το άσπρο με το κόκκινο. Στο κέντρο της φτιάξτε ένα μαύρο κύκλο και έναν μικρότερο άσπρο από πάνω.

Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές τάπερ σε θερμοκρασία δωματίου για μια νύχτα ή στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες.

Πηγή: www.momlovesbaking.com