Γνωρίζατε αυτά τα 5 facts για το παγωτό;

pagoto

Το παγωτό έχει υπογραφή... Κίνας

ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Τα λιγουρευόμαστε καθημερινά τις ζεστές ημέρες, τα προτιμάμε σε όλο και πιο περίεργες γεύσεις, τα μετράμε ακόμα μερικές φορές κρυφά από μέσα μας και -ας μη γελιόμαστε- δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς αυτά. Ας δούμε, όμως, μερικά ενδιαφέροντα πράγματα που ίσως να μη γνωρίζατε για τα παγωτά, πριν τα απολαύσουμε.

Το παγωτό μάλλον προέρχεται από την Κίνα: Σύμφωνα με το Travel Republic Blog, είναι πολύ πιθανό να ανακάλυψαν οι Κινέζοι το παγωτό το 200 π.Χ. Οπότε μάλλον πρέπει να ευχαριστήσουμε αυτούς και τον Μάρκο Πόλο που το έφερε στην Ευρώπη.

Στη Νορβηγία έχει φτιαχτεί το πιο ψηλό παγωτό της ιστορίας: το ύψος του ξεπερνά τα 3 μέτρα, έχει γεύση φράουλα και κατέχει μια θέση στο βιβλίο Guinness.

Θα τρώγατε παγωτό με αβγά... κροκόδειλου;

Κάποιοι φτιάχνουν παγωτό και από αβγά κροκόδειλου: το πρώτο τέτοιου είδους παγωτό φτιάχτηκε στην πόλη Davo στις Φιλιππίνες και στη συνταγή του τα κλασικά αβγά κότας δίνουν τη θέση τους σε αβγά κροκόδειλου.

Υπάρχουν φωσφορούχα παγωτά: όπως αναφέραμε και παραπάνω, στην Αυστραλία υπάρχουν παγωτά που φτιάχνονται από υγρό άζωτο και βγαίνουν σε 3 νέον χρώματα.

Το μεγαλύτερο παγωτατζίδικο του κόσμου έχει 860 γεύσεις κι, αν θέλετε να το ψάξετε, θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς τη Βενεζουέλα και το Heladería Coromoto, το οποίο επίσης έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Guinness.