5 ευφάνταστοι τρόποι να ανοίξετε το κρασί χωρίς ανοιχτήρι

krasi-felloi

Έχετε κρασί αλλά δεν έχετε ανοιχτήρι; Κανένα πρόβλημα!

ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Οι πραγματικοί λάτρεις του κρασιού, όταν θέλουν να το απολαύσουν εδώ και τώρα, δεν τους σταματά τίποτα. Ούτε καν η έλλειψη τιρμπουσόν.

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να ανοιχτεί ένα μπουκάλι κρασί χωρίς το απαραίτητο ανοιχτήρι, αλλά αν το καλοσκεφτείτε, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι που σας επιτρέπουν να γεμίσετε το ποτήρι σας, ακόμη κι όταν τιρμπουσόν δεν υπάρχει πουθενά. Ρίχνουμε μια ματιά σε 5 από αυτούς, για τη δύσκολη στιγμή που θα σας βρει απροετοίμαστους.

Με ένα παπούτσι
Πρόκειται για ένα concept αρκετά διαδεδομένο στην οινόφιλη κοινότητα: τοποθετείτε τον πάτο του μπουκαλιού σας μέσα σε ένα παπούτσι και το χτυπάτε στον τοίχο -προσπαθώντας να πιάσετε σταθερά το παπούτσι με το μπουκάλι- έτσι ώστε ο φελλός σιγά σιγά να υποχωρεί. Πρώτα απ’ όλα, βέβαια, πρέπει να αφαιρέσετε το κάλυμμα του φελλού και είναι απαραίτητο το παπούτσι που θα επιλέξετε να έχει χοντρή σόλα, για να μην σπάσει το μπουκάλι από τα χτυπήματα. Τέλος, προσπαθήστε να σταματήσετε πριν πέσει ο φελλός, για να μη χύσετε το κρασί. Μόλις βγει αρκετά, τραβήξτε τον με το χέρι ή τα… δόντια. Δείτε το βίντεο στο youtube εδώ.

Όπου δεν υπάρχει τιρμπουσόν, υπάρχει... δέντρο

Με ένα δέντρο
Ιδανική λύση αν βρίσκεστε στην εξοχή, σε κάμπινγκ κ.ο.κ. και ενώ έχετε κρασί, δεν έχετε ανοιχτήρι. Τυλίξτε το μπουκάλι σας με μια πετσέτα και χτυπήστε το στο δέντρο, όπως θα κάνατε και με το παπούτσι. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το παπούτσι, αλλά γιατί να μην αξιοποιήσετε τη φύση μιας και είστε έξω; Δείτε το βίντεο στο youtube εδώ.

Με βίδα, κατσαβίδι και σφυρί
Αν και δεν ξέρουμε πόσες είναι οι πιθανότητες να έχετε βίδα, κατσαβίδι και σφυρί κι όχι ανοιχτήρι, παρ’ όλ’ αυτά αν σας τύχει, μπορείτε να εφαρμόσετε τη μέθοδο του μηχανικού: γρήγορη, αποτελεσματική και χωρίς φασαρία και ακαταστασία. Σφηνώνετε τη βίδα στο φελλό, τη βιδώνετε με το κατσαβίδι, μέχρι να μείνουν μόνο περίπου 3 εκατοστά εκτός κι έπειτα χρησιμοποιείτε το σφυρί για να τραβήξετε το φελλό έξω από τη βίδα. Πιο εύκολο απ’ όσο νομίζατε, σωστά; Δείτε το βίντεο στο youtube εδώ.

Εκτός από το αυτοκίνητο, το κλειδί μπορεί να ανοίξει και το κρασί σας

Με κλειδί
Πάρτε ένα κλειδί και προσπαθήστε να το σφηνώσετε στο φελλό του κρασιού σας, σε γωνία 45 μοιρών, χωρίς, όμως, να σπρώξετε το φελλό μέσα στο μπουκάλι. Μόλις το κλειδί εισχωρήσει στο φελλό, αρχίστε να σπρώχνετε κυκλικά το κλειδί και το μπουκάλι, έτσι ώστε ο φελλός σιγά-σιγά να βγαίνει. Δείτε το βίντεο στο youtube εδώ.

Με μαχαίρι του σεφ
Αυτή η μέθοδος είναι λίγο πιο επικίνδυνη, καθώς στην ουσία κόβει το μπουκάλι. Πάρτε το μαχαίρι, κρατήστε το μπουκάλι και τοποθετώντας το μαχαίρι στο λαιμό του, πάρτε φόρα και κόψτε απότομα στο σημείο που προεξέχει ο λαιμός του μπουκαλιού, στο ύψος του φελλού. Δείτε το βίντεο στο youtube εδώ.