Τα κρασιά της Κύπρου στην Αθήνα

ta-krasia-tis-kuprou-stin-athina

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

H Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής των κρασιών του κυπριακού αμπελώνα, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

H Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής των κρασιών του κυπριακού αμπελώνα.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, οι επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του ξενοδοχειακού χώρου, καθώς και οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα σημαντικότερα δείγματα της σύγχρονης κυπριακής οινοποιίας.

Η εκδήλωση έχει σαν στόχο να παρουσιάσει τη σύγχρονη εικόνα του κυπριακού κρασιού, προσφέροντας στους επισκέπτες κυπριακές οινικές δημιουργίες για γευστική δοκιμή.

Συμμετέχουν 18 οινοποιοί, ανάμεσα στους οποίους οι Fikardos Winery, Καμαντέρενα – ΣΟΔΑΠ, Vouni Panayia Winery, N. Ignatiou & Υιοί, Οινοποιείο Aναμα και άλλα.

Το λευκό Ξυνιστέρι με τη φρεσκάδα και τα λεμονώδη αρώματα και το ερυθρό Μαραθεύτικο με τη συνεκτική δομή, τη γεμάτη γεύση, τις βελούδινες τανίνες ξεχωρίζουν από τις κυπριακές ποικιλίες.

Δίπλα τους στέκονται κρασιά λευκά, ροζέ και ερυθρά, ξηρά και γλυκά, παλαιωμένα σε βαρέλι και φρέσκα χωρίς παλαίωση, από γνωστές κοσμοπολίτικες ποικιλίες.

Αδιαπραγμάτευτη κορωνίδα αποτελεί η πολυβραβευμένη Κουμανταρία. Το χιλιόχρονο κρασί από δύο γηγενείς ποικιλίες, το ντόπιο μαύρο και το Ξυνιστέρι, που έχει διαγράψει μια σημαντική ιστορική διαδρομή μέχρι σήμερα.

Πληροφορίες: Wine Plus, 2310 888311, www.wineplus.gr