Hokyo Japaneats: μια αντισυμβατική ματιά στο σούσι στον Χολαργό

hokyo

Καλοκαιρινός και φωτεινός ο χώρος του Hokyo

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Το ψάρι ταιριάζει στο καλοκαίρι, πόσο μάλλον το σούσι. Γι’ αυτό και του αφιερώσαμε άλλη μια βραδιά πριν φύγουμε για τα νησιά, απολαμβάνοντάς το μέσα από το μενού του Hokyo.

Ανατρέχοντας στο λεξικό, η λέξη Ηokyo, σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «ευτυχία καθώς και γαλήνη στην επόμενη ζωή μας». Αυτό το ποιοτικό στίγμα έδωσε στο νέο του κατάστημα ο ιδιοκτήτης Γιώργος Παπαδογιαννάκης, που επέλεξε και εμπιστεύθηκε τον μόλις 25 ετών ταλαντούχο chef Λάμπρο Βακιάρο, ο οποίος και κινείται περισσότερο προς το ιαπωνικό μενού και όχι στενά στα sushi plates.

Έτσι, για παράδειγμα, στο κύριο μενού έχει προσθέσει το Pork Grilled Teriyaki, καθώς και το Ramen Burger, κυρίως πιάτα που δεν τα συναντάμε στα περισσότερα Sushi Bars.

Στο πλούσιο μενού του ξεχωρίσαμε:

  • Την Salomon Salad με φρέσκο σολομό, κόκκινο λάχανο και άσπρη και μαύρη κινόα
  • Το Spicy Tunna με τόνο, αγγούρι, καυτερή sauce με γιαούρτι και άσπρο σουσάμι
  • Sushi Hμέρας με κομμάτια από μυλοκόπι και καρότο
  • Τοmago Veggie γιαπωνέζικη ομελέτα με αγγούρι, φασολάκια και αβοκάντο.

Για επιδόρπιο ο chef προτείνει δύο εξαιρετικές home made επιλογές: το Mοusse με την πικρή σοκολάτα και το Lime Yoghurt Mousse με γιαούρτι. Και τα δύο έχουν ως βάση το μπισκότο από τζίντζερ.

Τέλος, θετικό μήνυμα εκπέμπει η χρήση μόνο ανακυκλωμένων υλικών σε όλη την λειτουργία του καταστήματος, από τη minimal διακόσμησή του, μέχρι τα μαχαιροπήρουνα και τα ποτήρια που χρησιμοποιούνται.

Info
Hokyo
Φανερωμένης 8 Χολαργός
210 6512777
Τιμή: 20-25 ευρώ/άτομο

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ