Η μακαρονάδα amatriciana στέλνει βοήθεια στο Amatrice της Ιταλίας

amatriciana-saltsa-makaronia

Η νόστιμη amatriciana επιστρέφει το καλό στον τόπο που τη δημιούργησε

ΤΡΙΤΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Οι Ιταλοί συγκεντρώνουν χρήματα για να βοηθήσουν το χωριό Amatrice που καταστράφηκε με τον πρόσφατο σεισμό, αξιοποιώντας την ανακάλυψή του: την πεντανόστιμη amatriciana.

Όταν ο καταστροφικός σεισμός χτύπησε την Ιταλία πριν από λίγες ημέρες, το χωριό που είναι γνωστό για την πεντανόστιμη σάλτσα ζυμαρικών υπέστη σοβαρές καταστροφές. Το χωριό είναι, φυσικά, το Amatrice και η σάλτσα, η περίφημη amatriciana.

Χάρη στην ιδέα ενός food blogger, όμως, οι Ιταλοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη μακαρονάδα amatriciana προς όφελος του χωριού, επιστρέφοντάς τους το καλό που έκαναν στην ιταλική κουζίνα, με την ίδια τους τη συνταγή.

Πάνω από 600 εστιατόρια βοηθούν το Amatrice μέσω της amatriciana

Μέσω της amatriciana, λοιπόν, οι Ιταλοί συγκεντρώνουν χρήματα, προκειμένου να τα στείλουν στα θύματα του σεισμού. Πώς θα γίνει αυτό; Τα συμμετέχοντα εστιατόρια θα δίνουν μέρος των εσόδων τους από τα πιάτα amatriciana που πωλούν στους πληγέντες.

Το κοντινό χωριό Assisi, μάλιστα, πρόσθεσε την amatriciana στο μενού του, δωρίζοντας 2 ευρώ για κάθε πιάτο στο Amatrice. Πλέον, πάνω από 600 εστιατόρια στην Ιταλία συμμετέχουν στην κίνηση αυτή, μοιράζοντας εκτός από γεύση και ανθρωπιά.