Frosé: η νέα τάση στο ροζέ κρασί

frose

Το frosé κάνει θραύση σε λάτρεις των κοκτέιλ και του ροζέ κρασιού

ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Τις τελευταίες εβδομάδες, μέσα στο καλοκαίρι, τόσο στα μπαρ της Αμερικής όσο και της Αγγλίας, προσφέρονται διάφορες εκδοχές του frosé, ενός κοκτέιλ από ροζέ κρασί, βερμούτ και πάγο, που αποτελεί την πιο μοντέρνα εκδοχή της τάσης για ροζέ κρασιά.

Η τάση αυτή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία πυροδοτήθηκε κυρίως από το Bar Primi στη Νέα Υόρκη και το Beaufort House στο Λονδίνο.

Ο Jimmy Scott, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης στο Beaufort House, δήλωσε «ο συνδυασμός της φράουλας και του βερμούτ με το ροζέ κρασί, δίνει μια δροσιστική, γλυκιά και καλοκαιρινή γεύση. Είναι ένα θαυμάσιο κοκτέιλ για να απολαύσουμε το καλοκαίρι, κάτι σαν τη γρανίτα φράουλα του ενήλικα. Δεν υπάρχουν και πολλά κοκτέιλ εκεί έξω που περιλαμβάνουν το κρασί ως το κύριο συστατικό και αυτό είναι που το κάνει ενδιαφέρον. Επίσης πουλάει το όνομα από μόνο του. Φανταστείτε, να το λέτε και να προκαλεί αυτόματα το ενδιαφέρον».

Μια ειδική του Provence και κριτής στο DWWA (Decanter World Wine Awards), η Elizabeth Gabay, δήλωσε ότι το  frosé «προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα». Συγκεκριμένα, είπε ότι «ναι, είναι ένα διασκεδαστικό ποτό και αν θεωρηθεί ως ένα κοκτέιλ κρασιού αποπνέει και κάποια ποιότητα. Αλλά αν το δούμε ως έναν άλλο τρόπο για να πωληθούν τα φθηνά ροζέ, νομίζω ότι μειώνεται κατά πολύ το image του. Τα κοκτέιλ κρασιού έχουν μια μακρά και ευγενή ιστορία».

Το ροζέ κρασί παίρνει άλλες διαστάσεις και κερδίζει -επιτέλους- τα βλέμματα

Το Frosé είναι το τελευταία από μια σειρά προϊόντων με θέμα το ροζέ κρασί. Τον Ιούλιο, μια ιστοσελίδα ζαχαροπλαστικής στην Αμερική, ξεπούλησε το ροζέ κρασί Whispering Angel με εκχύλισμα από ζελέ φράουλας, μέσα σε δύο ώρες. Ένα ροζέ με εκχύλισμα λευκής σοκολάτας είναι επίσης προς πώληση αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.

Αν σας κίνησε την περιέργεια και θέλετε να το φτιάξετε, συνεχίστε να διαβάζετε.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 (750 ml) μπουκάλι ξηρό ροζέ
300 γραμμάρια φρέσκες φράουλες (περίπου 2 φλιτζάνια, φέτες), συν περισσότερο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
¼ φλιτζάνι βερμούτ (ή βότκα)
2 κουταλιές της σούπας γρεναδίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίξτε το ροζέ κρασί σε παγοθήκες να παγώσει μέχρι να γίνει στερεό -8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Βάλτε τις φράουλες και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και αφήστε το να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά, μέχρι οι φράουλες να αρχίσουν να απελευθερώνουν τους χυμούς τους.
Προσθέστε τους κύβους ροζέ κρασιού, το βερμούτ (ή βότκα) και την γρεναδίνη. Ανακατέψτε το μείγμα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει απαλό.
Σερβίρετε στα ποτήρια και γαρνίρετε με φράουλες και φύλλα δυόσμου, αν το επιθυμείτε.

Πηγή: http://www.krasiagr.com