5 πράσινες αυλές στην Αθήνα για να απολαύσετε το φαγητό σας στη φύση

lemonokipos

Στο βάθος... (λεμονό)κηπος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Όταν το καλοκαίρι περνά, αναζητούμε συνεχώς τρόπους να το επαναφέρουμε στην καθημερινότητά μας. Το φαγητό, φυσικά, δεν ξεφεύγει από αυτή τη διαδικασία και οι αυλές είναι η ιδανική λύση για ένα γεύμα με καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Φορέστε τα καλοκαιρινά σας, αφήστε το φθινοπωρινό mood πίσω, επιλέξτε μια καλή, ηλιόλουστη μέρα και βάλτε μπρος για τις πράσινες αυλές της Αθήνας, προκειμένου να φέρετε ξανά το καλοκαίρι στο πιάτο και τη διάθεσή σας.

Λεμονόκηπος, Νέα Φιλαδέλφεια
Η ονομασία δεν είναι παραπλανητική. Πράγματι, ένας ολόκληρος λεμονόκηπος με πλήθος από άνθη και καλοκαιρινή art de la table σας περιμένει στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα αρχοντικό του ’30 με ιδιαίτερη, αγγλική, country style αισθητική. Το «έξω» του Λεμονόκηπου είναι το ίδιο ταξιδιάρικο με το «μέσα», ενώ από το μενού του μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μεζέδες, ζυμαρικά (χειροποίητο κριθαράκι, παραδοσιακές χυλοπίτες κ.ά.), πεντανόστιμα κρεατικά και δροσερές σαλάτες με άρωμα Ελλάδας, αλλά και Ανατολής. Διαβάστε εδώ την εμπειρία μας στον Λεμονόκηπο. Info: Αγ.Τριάδος 11, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2588611.

Ama laxei fb page

Αυλή με διεθνή αναγνώριση

Άμα Λάχει στης Νεφέλης, Εξάρχεια
Το BuzzFeed συμπεριέλαβε το συγκεκριμένο εστιατόριο στη λίστα με τα «31 μέρη στον κόσμο που πρέπει να φάει κάποιος πριν πεθάνει» και καταλαβαίνετε πως ειδικά όσοι ζουν στην Αθήνα έχουν ένα λόγο παραπάνω να περάσουν από την Καλλιδρομίου των Εξαρχείων και να σταθούν στο νούμερο 69, στον πανέμορφο κήπο της «Νεφέλης». Παραδοσιακή, ελληνική κουζίνα με σύγχρονη χροιά, σέρβις με χιούμορ και μια αυλή όλη δική σας –που λέει ο λόγος- για να απολαύσετε νοστιμιές, κρασί και καλή παρέα. Σημειώστε ότι στον κήπο δεν γίνονται κρατήσεις, γι’ αυτό σπεύσατε! Διαβάστε εδώ την εμπειρία μας στο «Άμα λάχει στης Νεφέλης». Info: Μεθώνης 66 & Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978, 210 3845974.

Taverna Mavromatis fb page

Η μουριά κάνει το θαύμα της στην ταβέρνα Μαυρομάτης

Μαυρομάτης, Αγία Παρασκευή
Κάπου στην Επτανήσου της Αγίας Παρασκευής φαίνεται πως το καλοκαίρι δεν περνά τόσο εύκολα. Στην παραδοσιακή ταβέρνα «Μαυρομάτης» θα ζήσετε την κλασική εμπειρία ταβέρνας, με τις συνηθισμένες γεύσεις (της ώρας, θαλασσινά, πίτες, μαγειρευτά κ.ο.κ.) σε καλές τιμές, με τη διαφορά ότι εδώ το πιάτο σας θα είναι γευστικό και προσεγμένο, αρωματικό και λιγουρευτό, όπως ακριβώς στις πιο «κρυμμένες» ταβέρνες των διακοπών, αυτές που ανακαλύπτετε κάθε χρόνο με γεύσεις που θυμίζουν παρελθόν. Κι όλα αυτά, φυσικά, σε μια πανέμορφη αυλή με πρωταγωνίστρια μια τεράστια μουριά που προσφέρει την «αγκαλιά» της στα περισσότερα τραπέζια. Η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι τα παϊδάκια κοτόπουλο στη σχάρα, αλλά θα συστήναμε να μην μείνετε εκεί και να εντρυφήσετε στο μενού του. Info: Επτανήσου 4, Αγία Παρασκευή, 210 6399102, 210 6014048

Fragma Coffee Restaurant fb page

Μπρος λίμνη, πίσω κήπος. Ούτε γκρεμός, ούτε ρέμα.

Fragma, Μαραθώνας
Σε αυτόν τον κήπο μπαίνει και το υγρό στοιχείο στο παιχνίδι, αφού το Fragma Coffee Restaurant έχει τραπέζια ακριβώς πάνω στη λίμνη του Μαραθώνα, για όσους αναζητούν την απόλυτη ηρεμία της. Το «στο βάθος κήπος», όμως, δεν παύει να ισχύει για το χώρο του εστιατορίου, όπου σε μια καταπράσινη αυλή, μπορείτε να ατενίζετε τη λίμνη, καθώς θα απολαμβάνετε κυρίως μεσογειακή κουζίνα, με αρωματικές σαλάτες και εμπνευσμένα ορεκτικά, σε τιμές που ποικίλουν από καλές, μέχρι ολίγον «τσιμπημένες» ανάλογα με το πιάτο. Info: Λίμνη Μαραθώνα, 210 8143415, 6932 478 767.

www.lefkes.gr

Η πιο ατμοσφαιρική αυλή του Γαλατσίου

Λεύκες, Γαλάτσι
Μπορεί η τοποθεσία του πάνω στη λεωφόρο Γαλατσίου να μην μοιάζει ειδυλλιακή, αλλά αν του δώσετε την ευκαιρία, η πράσινη αυλή του –και οι γεύσεις του- θα σας αποζημιώσουν. Η φήμη του εστιατορίου κυκλοφορεί σε όλη την Αθήνα, για το ποιοτικό του φαγητό, τη δημιουργική κουζίνα του που κινείται τόσο σε παραδοσιακούς, όσο και σε μοντέρνους τόνους, τον κατάλογο που ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και φυσικά την ατμοσφαιρική αυλή του, που υπόσχεται να σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε πάνω στη Γαλατσίου, ακόμη κι αν αυτό σας κοστίσει κάτι παραπάνω. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα λαχταριστά γλυκά του. Info: Λ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, 210 2924458.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ