5 αγαπημένα μέρη να απολαύσετε την μπύρα σας

zythos

Με πείρα 12 χρόνων στην μπύρα

ΤΡΙΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Οι μαζώξεις με πρωταγωνιστή την μπύρα δεν σταματούν το καλοκαίρι –για την ακρίβεια, δεν σταματούν ποτέ. Κι αν δεν καταφέρατε να βρεθείτε στο Μόναχο, στο διάσημο φεστιβάλ μπύρας, Oktoberfest, που τελείωσε πρόσφατα, ούτε στην έκθεση Ζυθογνωσία, όπου θα δοκιμάζατε όλα τα είδη της, τότε έχετε ένα λόγο παραπάνω να πάρετε σβάρνα τις μπυραρίες της Αθήνας και να «πνίξετε» τον πόνο σας. Ιδού μερικές καλές επιλογές.

Ζύθος, Χαλάνδρι
Η μπυραρία Ζύθος στο Χαλάνδρι έχει καταφέρει από το 1994 να φημίζεται τόσο για την ποικιλία σε μπύρες της, όσο και για τα πιάτα της, αφού εκεί μπορούν άνετα να ευχαριστηθούν φαγητό, ακόμη κι αυτοί που δεν έχουν κανένα πάθος για την μπύρα –ναι, υπάρχουν κι αυτοί. Πάρτε θέση στα ξύλινα τραπέζια του δίπλα στην τζαμαρία που το περιβάλλει, ανοίξτε κατάλογο, ψάξτε ανάμεσα σε ελληνικές και ξένες μπύρες, ανάλογα με τα γούστα και τις ορέξεις σας και οι πιο ανοιχτόμυαλοι, μπορείτε να δοκιμάσετε και κοκτέιλ μπύρας, από beer ‘a’colada με ελαφριά μπύρα, ρούμι λευκό, σιρόπι καραμέλα και καρύδα, μέχρι μαύρη μπύρα stout με παγωτό και λικέρ καραμέλα. Info: Κολοκοτρώνη 8, Χαλάνδρι, 210 6896700.

Εν Αιθρία fb page

«Εν Αιθρία» όνομα και πράγμα, με πολύχρωμο και χαρούμενο περιβάλλον

Εν Αιθρία, Νέα Φιλαδέλφεια
Η Νέα Φιλαδέλφεια φιλοξενεί μια μπυραρία διαφορετική από τα συνηθισμένα: πολύχρωμη, ζωηρή και ενημερωμένη, η Εν Αιθρία μετρά ήδη 10 χρόνια ζωής κι αποτελεί στέκι για λάτρεις της μπίρας της περιοχής, αλλά και των περιχώρων, αφού η φήμη της ταξιδεύει γρήγορα. Εκεί θα βρείτε βαρελίσιες μπύρες, μοναστηριακές, weiss, μαύρες, βελγικές, ελληνικές, τσεχικές, γερμανικές και πολλές πολλές άλλες, για τις οποίες θα χρειαστείτε σίγουρα τη βοήθεια του προσωπικού για να επιλέξετε. Κι αφού βρείτε την μπύρα σας, μπορείτε να τη συνοδέψετε με «πειραγμένα» πιάτα, εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα, αρκετά από αυτά μαγειρεμένα. Διαβάστε την εμπειρία μας στην Εν Αιθρία εδώ. Info: Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2582751.

Barley Cargo fb page

Ζυθοπαρουσιάσεις και τοπικά εδέσματα σας περιμένουν στο Barley Cargo

Barley Cargo, κέντρο
Ό,τι πρέπει για τους μερακλήδες, το Barley Cargo είναι από τις «ανήσυχες» μπυραρίες, που διοργανώνει συνεχώς ζυθοπαρουσιάσεις και event προκειμένου οι επισκέπτες της να απολαύσουν μπύρες από όλη την Ελλάδα, συνοδευόμενες πάντα από παραδοσιακά και τοπικά εδέσματα της περιοχής προέλευσης της εκάστοτε μπύρας. Πέραν των συγκεκριμένων παρουσιάσεων, σας περιμένει πάντα μεγάλη και αξιόλογη ποικιλία από μπύρες με συνοδευτικούς μεζέδες, στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα χώρο με βιομηχανικό design και καλές τιμές. Info: Κολοκοτρώνη 6, Αθήνα, 210 3230445

Beeroni fb page

Ο Κορυδαλλός έχει το δικό του στέκι για μπίρα

Beeroni, Κορυδαλλός
Με περισσότερες από 60 ελληνικές και ξένες ετικέτες μπύρας, οι οποίες συνοδεύονται από πιάτα ελληνικής κουζίνας, το Beeroni έχει δημιουργήσει ένα στέκι στον Κορυδαλλό, για παρέες που θέλουν να απολαύσουν ποικιλία μπύρας, σε ένα μοντέρνο χώρο με ροκ ατμόσφαιρα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τις ποικιλίες του σε ψητά κρεατικά και αλλαντικά, που θα ταιριάξουν άψογα με την παγωμένη μπύρα σας. Κι αν δεν έχετε όρεξη για μπύρα, σας περιμένει, επίσης, κρασί, τσίπουρο και ρακόμελο, οπότε δύσκολα θα μείνετε παραπονεμένοι. Info: Κρήτης 21, Κορυδαλλός, 213 0259323.

www.mollymalones.gr

Μπίρα σε αυθεντική ιρλανδέζικη pub

Μolly Malone’s, Γλυφάδα
Όσοι θέλετε να πιείτε την μπύρα σας στα νότια, κατευθυνθείτε προς την αυθεντική irish pub, Molly Malone’s, που πήρε, μάλιστα, το όνομά της από τον ανεπίσημο «ύμνο» του Δουβλίνου. Όπως καταλαβαίνετε, εκεί κάνουν πάρτι οι λάτρεις της ιρλανδέζικης μαύρης θεάς, Guinness, η οποία ρέει καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Και οι υπόλοιποι, όμως, δεν θα μείνουν ανικανοποίητοι με τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα βαρέλια (Kilkenny, Fosters, Carlsberg, Heineken), αλλά και με τα ιρλανδέζικα ουίσκι. Εκτός από αλκοόλ, στο μενού θα βρείτε και διάφορα περίεργα, όπως παραδοσιακή, ιρλανδέζικη πίτα ψαριού, παναρισμένα μελάτα αβγά, τορτίγια τσιπς με λιωμένο τυρί τσένταρ και χαλαπένιο πιπεριές, αλλά και πλατό αλλαντικών και τυριών για τους πιο συντηρητικούς. Κι όλα αυτά σε αυθεντική pub ατμόσφαιρα, με τηλεοράσεις για τους ποδοσφαιρόφιλους και πάσης φύσεως λάτρεις των αθλητικών event. Info: Γιαννιτσοπούλου 8 , Γλυφάδα, 210 8944247.