10 υπαίθρια εστιατόρια στον κόσμο με γεύσεις και θέα που κόβουν την ανάσα

palazzo-avino-fb-page
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ένα γεύμα σε εστιατόριο μπορεί είναι ξεχωριστό όχι μόνο για το φαγητό και την παρέα, αλλά και για τον χώρο. Με βάση αυτό, σας παρουσιάζουμε 10 από τα καλύτερα εστιατόρια σε υπαίθριους χώρους, σύμφωνα με την Telegraph, με θέα και γεύσεις που μένουν αξέχαστα σε όσους τα επισκέπτονται, με ένα από αυτά να βρίσκεται πολύ κοντά μας!

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Palazzo Avino βρίσκεται στους πρόποδες του Ραβέλλο και έχει θέα την μαγευτική Ακτή Αμάλφι. Το bar του εστιατορίου, μάλιστα, προσφέρει 65 διαφορετικά μαρτίνι, ένα εκ των οποίων έχει ως συστατικό το… ωμό ψάρι.

Bushman's Kloof Wilderness Reserve fb page

Στο Bushman's Kloof Wilderness Reserve στην δυτική ακτή της Νοτίου Αφρικής βρίσκεται το υπαίθριο εστιατόριο Embers, το οποίο είναι χτισμένο σε ένα αμφιθέατρο από φυσικό αμμόλιθο. Εκεί μπορεί να ανακαλύψει κάποιος την τοπική κουζίνα υπό το ελαφρό φως κεριών, φαναριών και της σελήνης, με θέα τον μαγευτικό έναστρο ουρανό. Όχι κι άσχημα…

Cap Maison Resort and Spa fb page

Μια από τις πιο δραματικές, αλλά παράλληλα και ρομαντικές γαστρονομικές εμπειρίες αποτελεί το Cliff at Cap στην Σάντα Λουτσία της Καραϊβικής. Το Cliff at Cap προσφέρει ένα τραπέζι για δυο σε μια απομονωμένη εξέδρα πάνω στα βράχια, με το κύμα να σκάει στα πόδια των… τυχερών. Πρόκειται και για το μοναδικό, μέχρις στιγμής, εστιατόριο που σερβίρει σαμπάνια με zip line.

Σε μια λίστα με τα καλύτερα υπαίθρια εστιατόρια δεν θα μπορούσε να λείπει το ιστορικό Grande Bretagne στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από το εξαιρετικό φαγητό που συνδυάζει διεθνή και ελληνική κουζίνα, το εστιατόριο και το μπαρ στον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου προσφέρουν μια μοναδική θέα του λόφου της Ακρόπολης. Πρόσφατα, μάλιστα, κέρδισε και διάκριση. Και το καλύτερο; Μπορούμε να πάμε χωρίς αεροπορικά.

Esperanza Resort fb page

Το υπαίθριο εστιατόριο Cocina Del Mar του Esperanza Resort στη Μπάχα του Μεξικού είναι ίσως ένα από τα πιο ξεχωριστά της λίστας, αφού συνδυάζει το καλό φαγητό με την παρατήρηση φαλαινών. Εφόσον το επιτρέπει ο καιρός και βρεθεί κάποιος εκεί την κατάλληλη εποχή, μπορεί να δει μέχρι και 8 διαφορετικά είδη αποδημητικών φαλαινών να περνούν από την περιοχή.

www.flamesoftheforest.com

Το Flames of the Forest στο Κερνς της Αυστραλίας είναι ένα από τα πιο exclusive εστιατόρια του κόσμου, με την τοποθεσία του στο τροπικό δάσος Daintree του Κουίνσλνατ, ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο, να είναι επτασφράγιστο μυστικό. Αφού κάνετε κράτηση, το προσωπικό του εστιατορίου θα έρθει σπίτι σας για να σας πάρει οδικώς στο τραπέζι σας για μια αξέχαστη εμπειρία.

www.belmond.com

Αν βρεθείτε στην Βενετία και θέλετε να χαρείτε ένα πραγματικά ρομαντικό γεύμα, τότε επισκεφτείτε το υπαίθριο εστιατόριο Cip's Club του ξενοδοχείου πέντε αστέρων Belond's Cipriani. Ο υπαίθριος χώρος του πολυτελούς εστιατορίου προσφέρει μια εξαιρετική θέα της πόλης και τα κανάλια της.

www.nautikarestaurant.com

Το μαγευτικό εστιατόριο Nautika βρίσκεται στην επιβλητική είσοδο της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ, η οποία έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το εστιατόριο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τα καλοκαίρια για τις σπεσιαλιτέ του με φρέσκα ψάρια που πιάνονται από τους ντόπιους ψαράδες.

www.lebua.com

Κατακτά την κορυφή της λίστας με τα υψηλότερα υπαίθρια εστιατόρια του κόσμου, αφού βρίσκεται στον 63ο όροφο του ξενοδοχείου Lebua στην Μπανγκόκ. Λέγεται Sirocco, το μενού του απαρτίζεται από διεθνή κουζίνα που συνοδεύεται από jazz υπόκρουση και στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το Sky Bar, ένα από τα καλύτερα μπαρ σε ταράτσα.

www.sanctuaryretreats.com/zambia-camps-puku-ridge

Ένα από τα πιο ανοιχτά υπαίθρια εστιατόρια βρίσκεται στο καταφύγιο άγριων ζώων, στο Puku Ridge της Ζάμπια. Ο χώρος του εστιατορίου είναι χτισμένος πάνω σε μια εξέδρα σε μια πεδιάδα γεμάτη άγρια ζώα. Μην ανησυχείτε όμως, οι σερβιτόροι είναι έτοιμοι να σας δείχνουν τα λιοντάρια και άλλα άγρια ζώα που περνάνε από κοντά σας, καθώς απολαμβάνετε το γεύμα σας.