Tέλος στο πράσινο σέλερι;

telos-sto-prasino-seleri

ΤΡΙΤΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Αποφασισμένη να προσθέσει χρώμα στην κουζίνα των καταναλωτών και να μεταμορφώσει το βαρετό, προφανώς, κατά την γνώμη της πράσινο σέλερι, εταιρεία φρέσκων προϊόντων στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών κυκλοφόρησε το πρώτο κόκκινο σέλερι.

Αποφασισμένη να προσθέσει χρώμα στην κουζίνα των καταναλωτών και να μεταμορφώσει το βαρετό, προφανώς, κατά την γνώμη της πράσινο σέλερι, εταιρεία φρέσκων προϊόντων στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών κυκλοφόρησε το πρώτο κόκκινο σέλερι.

Το κόκκινο σέλερι έχει περίπου την ίδια γεύση με το παραδοσιακό σέλερι και είναι λίγο πιο τραγανό. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας πρόκειται για ένα εγχείρημα που τους πήρε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά είκοσι ολόκληρα χρόνια να ολοκληρωθεί.

Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές και φυσικές γεωργικές μεθόδους κατάφεραν να διασταυρώσουν μια υπάρχουσα ποικιλία σέλερι με μια πολύ παλιότερη, κόκκινη στο χρώμα, με σπόρους.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δηλώνει θαυμάστρια της καινοτομίας τόσο από άποψη προϊόντων αλλά και από άποψη συσκευασίας και παρουσίασης. Έτσι το κόκκινο σέλερι θα πωλείται σε συσκευασία με ειδικό barcode, με το οποίο ο καταναλωτής θα μπορεί να διαβάζει στο κινητό του πληροφορίες για το προϊόν, συμβουλές για την διατήρησή του και την χρήση του, ακόμη και συνταγές και προτάσεις σερβιρίσματος.

Ήδη, στο site της η εταιρεία έχει ανεβάσει συνταγές και προτάσεις χρήσης του κόκκινου σέλερι και ελπίζει ότι σύντομα θα εμπνεύσει τους σεφ αλλά και το καθημερινό τραπέζι των καταναλωτών.