Mokpo: ένα νέο creative cake shop με τα γλυκά των ονείρων σας

mokpo

Το Mokpo έχει βαλθεί να μας βάλει σε πειρασμό

ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν εύκολα να αντισταθούν στον πειρασμό των γλυκών, τους έχουμε ένα δύσκολο πρότζεκτ. Ο λόγος είναι το Mokpo, το νέο creative cake shop που άνοιξε στο κέντρο του Χαλανδρίου, το οποίο φτιάχνει cake τούρτες, cupcakes, cookies και άλλους τέτοιους πειρασμούς, βγαλμένα σαν από όνειρο.

Όταν η δημιουργική διάθεση παίρνει πρωταρχικό ρόλο σε ένα γλυκό, τότε η πιθανότητα να μην ενθουσιάζει είναι μικρή. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο Mokpo–creative cakes, ένα ιδιαίτερο cake shop στο Χαλάνδρι, που δίνει άλλο νόημα στο cake, με νέες ξεχωριστές εκδοχές και μοναδικές γεύσεις.

Το μενού του περιλαμβάνει λαχταριστά cakes, mini cakes, τούρτες, treats, cookies, cupcakes, αλλά και lactose free και vegan desserts για όσους ακολουθούν την ανάλογη διατροφή και όλα συνολικά τα γλυκά μοιάζουν σαν να έχουν βγει απευθείας από… παραμύθι.

Κάτι που χαρακτηρίζει το Mokpo, επίσης, είναι ότι οι γεύσεις του αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με τα υλικά κάθε εποχής, το ίδιο και το design τους. Tα Mokpo cakes δανείζονται την τεχνοτροπία των american style cakes και εξελίσσονται προσθέτοντας ελληνικές γεύσεις από αγνά υλικά, ενώ το ιδιαίτερο design τους δημιουργείται από ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων και θεμάτων. Πολύχρωμες στρώσεις, βανίλια, σοκολάτα, φρέσκα φρούτα, λαχταριστό frosting, βρώσιμα στολίδια και sculptured cakes, αυτό είναι το Mokpo!

Η Δανάη και η Μαρία «κρύβονται» πίσω σπό αυτό το ιδιαίτερο και... γλυκό πρότζεκτ

Κι όλα αυτά παίρνουν ακόμη μεγαλύτερη υπόσταση, αν λάβουμε υπόψη και το mokpo crew που τα δημιουργεί με μεράκι και αγάπη. Η Δανάη αγαπάει να δοκιμάζει νέες γεύσεις, να πειραματίζεται με καινούριες συνταγές και να φτιάχνει cakes, ενώ η Μαρία ασχολείται με τα εικαστικά και το design. Οι δυο τους συνδυάζουν τη γλυκιά γεύση με την αισθητική και τη φαντασία και δημιουργούν τα ξεχωριστά Mokpo προϊόντα που έχουν αρχίσει και αναστατώνουν το Χαλάνδρι.

Κι όσο για τα υλικά, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι αγνά, όπως αυθεντική σοκολάτα, αγελαδινό βούτυρο, φρέσκα αυγά και εποχιακά φρούτα. Δεν χρησιμοποιούνται έτοιμα μείγματα, ούτε συντηρητικά και τα γλυκά είναι ελαφριά κι όχι φορτωμένα σε λιπαρά ή ζάχαρη. Ό,τι πρέπει, ακόμη και για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Η εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα είναι σημαντική πρώτη ύλη για τα γλυκά του Mokpo

Αγαπημένες γεύσεις είναι τα μάνγκο, οι φράουλες, τα φρούτα του δάσους, τα μανταρίνια, ο ανανάς, τα σύκα και τα λεμόνια. Δουλεύουν με καρπούς όπως καρύδια, κάστανα, χουρμάδες και ινδοκάρυδο. Η βελούδινη υφή των frostings που κάνουν τα προϊόντα τους μοναδικά και αξέχαστα, δημιουργείται από soft cheese, μασκαρπόνε, κατίκι και φυσικά από την εξαιρετικής ποιότητα σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και τη λαχταριστή καραμέλα.

Ακόμη, όμως, κι αν δεν βρείτε αυτό που θέλετε ανάμεσα στην ποικιλία των γλυκών τους, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας εξατομικευμένη τούρτα και cake, διαλέγοντας τη γεύση ή τους συνδυασμούς γεύσεων, τη διακόσμηση, το μέγεθος και το design.

Είστε ακόμη σίγουροι ότι θα αντισταθείτε στον πειρασμό του Μokpo-creative cakes;

Info
Mokpο-creative cakes
Βασιλέως Γεωργίου Β 8 – Χαλάνδρι
210 6838859
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή, 10.00 π.μ.- 9.00 μ.μ.
(Αναλαμβάνει και το θεματικό σχεδιασμό των candy bars για διάφορες εκδηλώσεις).