Απολαύστε αχνιστή μακαρονάδα σε 5 γευστικά σημεία της Αθήνας

vincenzo-pasta-e-pizza-pizza
ΤΡΙΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Δεν ήταν δυνατόν να αφήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών να περάσει έτσι, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε για εσάς (και για εμάς) 5 στέκια της πόλης για υπέροχες μακαρονάδες, προκειμένου να τιμήσουμε την ημέρα.

Vincenzo Pasta e Pizza, Γλυφάδα
Αν θέλετε να κινηθείτε προς τα νότια προάστια, μέσα στη… γαστρονομική «ζούγκλα» της Γλυφάδας, τότε κάντε μια στάση στο Vincenzo Pasta e Pizza. Όπως φανερώνει και η ονομασία του, το ιταλικό αυτό εστιατόριο έχει κάνει την «επιστήμη» της πίτσας και των ζυμαρικών ειδικότητά του, κάτι που φανερώνει και το πλήθος των ειδών μακαρονάδας που προσφέρει, οι οποίες φτάνουν τις… 30. Όπως καταλαβαίνετε, εκεί θα βρείτε ό,τι ζυμαρικό τραβάει η όρεξή σας, από σπαγγέτι με ντοματίνια, βασιλικό, σκόρδο και πεπεροντσίνο, μέχρι πένες με μελιτζάνες αλά παρμεζάνα και από ζυμαρικά σε σχήμα καραμέλας γεμιστά με ρικότα μέχρι χειροποίητα λαζάνια με μανιτάρια, σπανάκι και άσπρη σάλτσα, όλα βρίσκονται εκεί. Κι αυτά που δεν είχατε φανταστεί –και μάλιστα σε μερίδες… kingsize. Info: Γιαννιτσοπούλου 1 Γλυφάδα, 210 8941310, 210 8941425.

Θα σου κάνω μακαρόνια, Ακρόπολη
Η απλή και περιεκτική ονομασία του δεν αστειεύεται. Tο «Θα σου κάνω μακαρόνια» είναι αυτό ακριβώς που προβάλλει: νόστιμα μακαρόνια, που είναι η σπασιαλιτέ του. Στο μενού του θα βρείτε πλήθος από είδη σάλτσας για να διαλέξετε (συγκεκριμένα, 16 στον αριθμό), από mac&cheese, που είναι και στην πιο οικονομική τιμή (3,4 ευρώ), μέχρι μακαρόνια με γαρίδες και σολομό για τα πιο εκλεπτυσμένα γούστα, όπως και σαλάτες με ζυμαρικά. Κι όλα αυτά στη μικρή και γραφική γειτονιά κάτω από το Μουσείο της Ακρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας, με ευγενικό προσωπικό και βιτρίνα με ζυμαρικά για να σας ανοίξει η όρεξη. Info: Λεμπέση 1, Ακρόπολη, 210 9222033

Osteria Da Claudio, Χαλάνδρι
Πού θα δοκιμάσει κανείς καλή μακαρονάδα, αν όχι σε ένα δοκιμασμένο εστιατόριο ιταλικής κουζίνας; Η Osteria da Claudio αποτελεί έναν χώρο γνήσια ιταλικό, με ξύλινα τραπέζια και «ζεστή» ατμόσφαιρα, από αυτούς που ενδείκνυνται για μεγάλο, οικογενειακό τσιμπούσι αλά ιταλικά –ή ελληνικά, με τον Claudio Stanich να «παίζει» καθημερινά με τις ιταλικές γεύσεις. Εκεί θα πάτε αν θέλετε να δοκιμάσετε χειροποίητα, σπιτικά ζυμαρικά από κλασικές (καρμπονάρα), μέχρι πιο ιδιαίτερες γεύσεις (με σαρδέλα, με φρέσκες γαρίδες κ.ο.κ.). Διαβάστε εδώ την εμπειρία μας στο Osteria Da Claudio. Info: Κώστα Βάρναλη 26, Χαλάνδρι, Αθήνα, 210 6834228.

Το καλωσόρισμα του Αντώνη, Νέα Κηφισιά
Καλή η ιταλική κουζίνα, αλλά μήπως επιθυμήσατε λίγη μακαρονάδα αλά ελληνικά; Μήπως η κατσικομακαρονάδα και η μακαρονάδα με κόκορα κοκκινιστό σας εμπνέει περισσότερο από την ιταλική καρμπονάρα ή την καυτερή arrabiata; Τότε ανεβείτε στη Νέα Κηφισιά κι αφήστε τον ιδιοκτήτη και σεφ Αντώνη Ρούσσο να σας καλωσορίσει με τις (ελληνικές) γεύσεις του και το χοντρό μακαρόνι που έχει πολλούς και εκλεκτούς λάτρεις εκεί έξω. Κι αν πετύχετε καλό καιρό, η αυλή με τις μουριές είναι ό,τι καλύτερο. Info: Γεωργίου Λύρα 41, Νέα Κηφισιά, 210 8017869.

Κήπος, Αγία Παρασκευή
Ο Κήπος είναι ένα εστιατόριο όνομα και πράγμα, με έναν πανέμορφο κήπο γεμάτο δέντρα και φυτά, στο τέρμα της Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, ενώ ο εσωτερικός του χώρος περικλύεται από τζαμαρία για να απολαμβάνετε το πράσινο που κυριαρχεί έξω. Το ατού του, εκτός από τον κήπο, είναι η μαεστρία του στο να συνδυάζει ιταλικές συνταγές με διαλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες και οι κερδισμένοι είμαστε όλοι εμείς, που μπορούμε να απολαύσουμε –μεταξύ άλλων- χειροποίητα ζυμαρικά που αναδύουν φρεσκάδα. Η καρμπονάρα με καπνιστή πανσέτα και τραγανό προσούτο κάνει θραύση, ενώ ανάμεσα στις επιλογές σας θα βρείτε και λιγκουίνι με καπνιστό σολομό και κρέμα, αρωματισμένο με φινόκιο, φουσίλι με πέστο αλά τζενοβέζε και άλλες λαχταριστές δημιουργίες για μακαρονάδες. Info: Αγίου Ιωάννου 100, Αγία Παρασκευή, 210 6006004.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ