Η Sugarbuzz μοιράζεται μαζί μας τα αγαπημένα της μέρη για γλυκό στην Αθήνα

sugarbuzz-vegan-pasta-fusis-zaxaroplasteio

Η vegan πάστα από το ζαχαροπλαστείο Φύσις με μους από 2 διαφορετικές σοκολάτες

ΤΡΙΤΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Επειδή όσο φθινοπωριάζει, η λαχτάρα για γλυκό μας πιάνει όλο και πιο συχνά, πήραμε τη γνώμη της δημοφιλούς food blogger Sugarbuzz -η οποία έχει εντρυφήσει στις δημιουργίες της ζαχαροπλαστικής- για τα πιο «γλυκά» στέκια της πόλης και τώρα ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τους… δρόμους να τα βρούμε.

Εδώ και 7 χρόνια, η Αθηνά Πάνου δοκιμάζει, γράφει και μοιράζεται συνταγές για τις δικές τις γαστριμαργικές απολαύσεις, εκφράζοντας την αγάπη της για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, μέσα από το προσωπικό της blog, Sugarbuzz. Παρ’ όλο που έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα περιβαλλοντικά και στα παιδαγωγικά, η γεύση παραμένει η μεγάλη της αγάπη, γι’ αυτό και παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια ζαχαροπλαστικής, αλλά και φωτογραφίας, για να αποτυπώνει τις υπέροχες δημιουργίες της.

Το 2012 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ το πρώτο της (λαχταριστό) βιβλίο, το Cupcakes, και το 2013 το δεύτερο (εξίσου λιγουρευτό), το Cookies, το οποίο ήταν στην βραχεία λίστα της κατηγορίας του στα Βραβεία Βιβλίου Public 2014. Το 2014 εκδόθηκε και το τρίτο βιβλίο της, το Party, το οποίο επίσης ήταν στην βραχεία λίστα της κατηγορίας του στα Βραβεία Βιβλίου Public 2015.

Η εποχή παγωτού μπορεί να πέρασε, αλλά τα παγωτά Παπασπύρου παραμένουν ανάμεσα στα αγαπημένα της Sugarbuzz

Πλέον, συνεχίζει τις μαγειρικές και φωτογραφικές δραστηριότητες μέσα από συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες τροφίμων, περιοδικά και sites, ενώ μένει ακλόνητη στη φιλοσοφία της ότι η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία, κάτι στο οποίο θέλει να μυήσει και τους αναγνώστες της!

Όπως καταλαβαίνετε, με τόση «προϋπηρεσία» και αγάπη για τη ζαχαροπλαστική, δεν χάσαμε χρόνο και τη ρωτήσαμε τα αγαπημένα της «γλυκά» στέκια στην Αθήνα και τι λαχταριστό έχει δοκιμάσει σε αυτά, έτσι ώστε να ξέρουμε πού να πάμε όταν μας πιάνει υπογλυκαιμία. Ιδού οι προτάσεις της:

Στο ζαχαροπλαστείο Φύσις στην Αγία Παρασκευή, παίρνω πάντα την vegan πάστα χωρίς ζάχαρη. Φτιάχνεται από γάλα και κρέμα καρύδας, δηλαδή δεν περιέχει ζωικά λιπαρά και επιπλέον μους από 2 διαφορετικές σοκολάτες, από τη μακρινή Βενεζουέλα. Δεν καταλαβαίνεις καμιά διαφορά και έχει υπέροχη γεύση.

Στα καταστήματα Παπασπύρου έχουν υπέροχα παγωτά. Εκτός από το μάνγκο και τη φράουλα που είναι εξαιρετικά, τα παγωτίνια τους επίσης είναι άριστης ποιότητας.

Φουλ στον πειρασμό τα γλυκά του Zuccherino

Κατεβαίνοντας νότια, στο Π. Φάληρο, στο Zuccherino ξεχωρίζω τα γλυκά με κρέμες, δηλαδή με γεύση μπισκότο ή με σοκολάτα-καραμέλα.

Αγαπημένος μου, επίσης, είναι ο Παρλιάρος! Το κατάστημα Sweet Alchemy είναι στο Κολωνάκι και λατρεύω το κρεμέ με φιστίκι Αιγίνης και σοκολάτα, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Τέλος, οι φούρνοι The Bakers έχουν γλυκά που είναι αντάξια με αυτά των ζαχαροπλαστείων. Ξεχωρίζω το γλυκό σε ποτήρι με γεύση ferrero, που είναι σοκολατένια κρέμα με πραλίνα φουντουκιού και κροκάν αμυγδάλου.

Εμείς τα αναζητάμε ήδη. Εσείς;

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ