Ταξίδι σε έναν fusion παράδεισο
Οι Gastronomic Collectiva, η γαστρονομική ομάδα που δραστηριοποιείται στο εστιατόριο Breeder Feeder, ετοιμάζει για το Σάββατο 31 Μαρτίου, ένα γευστικό ταξίδι στη Χαβάη και την fusion κουζίνα της.
Συνώνυμο ενός επίγειου παραδείσου, τα μικρά νησιά που αποτελούν τη Χαβάη, που αναπήδησαν μέσα από ηφαιστειακές εκρήξεις του Ειρηνικού, κατοικήθηκαν από τόσες διαφορετικές φυλές ώστε η κουλτούρα και κατά συνέπεια η κουζίνα τους να είναι η επιτομή του fusion.
Ιάπωνες, Πορτογάλοι, Κινέζοι, Φιλιππινέζοι, Κορεάτες και φυσικά Αμερικανοί συγκατοικούν αρμονικά εδώ και αιώνες στην Χαβάη αναμιγνύοντας ήθη, έθιμα και… φαγητά.
Μετά από την επιτυχία του πρώτου Hawaiian menu, οι Gastronomic Collectiva επανέρχονται με ένα ακόμα ανανεωμένο μενού, βασισμένο στο ψάρι, ώστε να μας ταξιδέψει σε γαλαζοπράσινες χαβανέζικες παραλίες και να ταιριάζει με το πνεύμα των ημερών.
Το μενού περιλαμβάνει Πικάντικη γαρίδα με μέλι, σόγια & άρωμα cajun σε κουτάλι, Χαβανέζικη σούπα «Saimin» με μπρόκολο και γαρνιτούρα από νιφάδες βονίτη, Κρύα σαλάτα «Lomi Lomi» με σολωμό, ντοματάκια τσέρι και φρέσκα κρεμμυδάκια, Γλώσσα ποσέ αρωματισμένη με ginger και lime με πολύχρωμο ρύζι και sauce από τροπικά φρούτα και γάλα καρύδας και για το τέλος, Παγωτό ανανά σε coulis από φράουλες και φρούτα του πάθους. Aloha!
Πληροφορίες: Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210 3317527, www.thebreederfeeder.blogspot.com , τιμή μενού 30 ευρώ/άτομο.







